Investējot 110 000 eiro, «Hesburger» īsteno energoefektivitātes pilotprojektu Ainažos

Investējot 110 000 eiro, Baltijas lielākā restorānu ķēde “Hesburger” īsteno pilotprojektu Ainažu restorānā, ieviešot modernu energoefektivitātes sistēmu, kas gada laikā samazina ēkas radītās oglekļa pēdas nospiedumu par 60%. Kopumā projekta mērķis ir nākotnē samazināt enerģijas patēriņu visā restorānu ķēdē, veicot atbildīgu uzņēmējdarbību ātrās ēdināšanas industrijā.

Enerģijas patēriņa optimizācijas pilotprojekts uzņēmuma Ainažu restorānā ir izstrādāts, sadarbojoties ar Somijas energoefektivitātes risinājumu kompāniju SIA “Enerz”, kas darbojas arī Latvijā. Kopējās investīcijas pilotprojektā sasniedz 110 000 eiro, un šis ir pirmais “Hesburger” restorāns, kurā šāda energoefektivitātes sistēma ir ieviesta.

Jaunā energoefektivitātes sistēma Ainažu restorānā darbojas jau otro gadu, uzrādot daudzsološus rezultātus enerģijas patēriņa samazināšanā, pozitīvi ietekmējot vidi un sniedzot finanšu ietaupījumus. Tā sniedz iespēju uzlabot restorāna iekštelpu gaisa kvalitāti, nodrošinot labākas gaisa dzesēšanas un ventilācijas sistēmas. Iepriekš restorāns ēkas apsildīšanai izmantoja ar degvielu darbināmu apkures sistēmu un atsevišķu ventilācijas sistēmu, lai samazinātu gaisa temperatūru telpās vasarā. Kopumā pilotprojekta laikā ir ieviesti vairāki enerģijas patēriņa samazināšanas risinājumi, piemēram, automatizēta ventilācijas, apkures un dzesēšanas sistēma, ļaujot kontrolēt enerģijas zudumus un samazināt enerģijas patēriņu. Šādu sistēmu ieviešana sniedz iespēju arī ietaupīt izmaksas par sistēmu uzturēšanu un remontdarbiem, jo tās tiek vadītas attālināti.

Pirmā darbības gada rezultāti liecina, ka investīcijas tiks atgūtas nepilnu 5 gadu laikā, tikmēr izmaksas par izlietoto enerģiju samazinājušās 60% apmērā. Tāpat jaunie energoefektivitātes risinājumi sniedz iespēju samazināt restorāna dzīves cikla un pakalpojumu radīto ietekmi – proti, ēkas dzīves cikla novērtējums uzrāda 800 tkg CO2 samazinājumu, kas ir pielīdzināms 270 automašīnu radītiem CO2 izmešiem gada laikā.
“Mūsdienās gan digitalizācija, gan modernās tehnoloģijas sniedz iespēju uzņēmumiem strādāt ilgtspējīgi, vienlaikus ievērojot Eiropas Savienības Energoefektivitātes direktīvu un Eiropas zaļā kursa mērķus. Jau kopš uzņēmuma darbības sākuma viens no “Hesburger” stūrakmeņiem ir atbildīga un ilgtspējīga uzņēmējdarbība, rūpējoties par vidi. Ņemot vērā, ka uzņēmuma darbības apjomi ir palielinājušies, pieaug arī mūsu pieņemto lēmumu ietekme, tāpēc industriālo procesu energoefektivitāte ir viens no daudziem soļiem, ko veicam “zaļās” politikas īstenošanā. Mums ir patiess gandarījums, ka šis Latvijā izveidotais pilotprojekts kopā ar SIA “Enerz” uzrāda lieliskus rezultātus, samazinot ietekmi uz vidi un īstenojot peļņu nesošu uzņēmējdarbību ilgtermiņā. Ceram, ka mūsu piemērs iedvesmos arī citus strādāt efektīvāk,” uzsver Ieva Salmela, “Hesburger” Starptautiskās attīstības un mārketinga direktore.

Tikmēr Velards Anaškins, SIA “Enerz” vadītājs Latvijā, norāda, ka “gudrai” resursu optimizācijai ir būtiska loma, uzlabojot energoefektivitāti visā pasaulē: “Mūsu misija ir palīdzēt nekustamā īpašuma saimniekiem iegūt videi draudzīgus risinājumus, kas var pozitīvi ietekmēt gan vidi, gan biznesa procesus. Zināšanas un industrijas profesionāļu komanda, kas pārvalda tādas jomas kā apkure, dzesēšana, ventilācija, sistēmu uzturēšana un problēmu novēršana, sniedz mums iespēju radīt individuālus, kompleksus risinājumus katrai ēkai. Novērtējot “Hesburger” restorāna ēku Ainažos, mēs izstrādājām plānu, kas padarītu to efektīvāku un “gudrāku”, vienlaikus ļaujot vadīt biznesu vienkāršāk.”

Viņš papildina, ka valstīs, kur uzņēmums strādā, SIA “Enerz” ir svarīgi sadarboties ar vietējiem speciālistiem, tāpēc jau šobrīd uzņēmumā strādā augsta līmeņa speciālisti, kuri studējuši Rīgas Tehniskajā universitātē.

SIA “Enerz” ir īstenojis līdzīgus projektus arī citviet. Bet “Hesburger” tuvākajā nākotnē plāno ar līdzīgiem energoefektivitātes risinājumiem aprīkot 4 līdz 5 restorānus gadā.

Par “Hesburger”
“Hesburger” ir lielākā ātrās ēdināšanas restorānu ķēde Somijā un Baltijā ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi nozarē. “Hesburger” restorānu tīkls atrodas 9 valstīs un kopējais restorānu skaits tīklā pārsniedzis 500, no tiem visā Latvijā šobrīd ir 49 restorāni. Uzņēmuma pārdošanas apjoms Latvijā 2020. gadā sasniedza 30,54 miljonus eiro.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43199682sec.