32 vīni no «Rimi» sortimenta saņem godalgas konkursā «Latvijas Gada vīns 2021»

Prestižākajā vīnu izvērtēšanas konkursā Baltijas valstīs Latvijas Gada vīns jau sesto gadu piedalās arī Rimi, piedāvājot žūrijai degustēt sarkanvīnus, baltvīnus, desertvīnus un šampaniešus no Rimi Vīna dārza sortimenta. Šogad apbalvoti 32 Rimi Vīna dārza vīni, bet 6 vīni iekļuvuši TOP 100, kas ik gadu tiek prezentēti Latvijas Gada vīnu un šefpavāru parādē Top 100 Wines + Chefs.

Konkurss Latvijas Gada vīns notiek jau astoto gadu, un tā gaitā žūrija – labākie Latvijas vīnziņi un vīnu degustatori, kā arī pasaules vīna korifeji Maikls Šusters (Michael Schuster) un Endrū Džefords (Andrew Jefford) – novērtē gandrīz 450 vīnu, piešķirot Zelta, Sudraba, Bronzas un Vērts nobaudīt medaļas. Degustējot vīnus, žūrijas locekļiem nav zināms to nosaukums vai izplatītājs.

Četri no TOP 100 iekļuvušajiem Rimi Vīna dārza unikālajiem vīniem ir jau pieredzējuši medaļnieki, kas gadu no gada saņem augstu novērtējumu: austriešu desertvīns Zantho Beerenauslese, labākais Latvijā pieejamais rozā šampanietis cenu segmentā līdz 40 EUR – Veuve Doussot Rosé Brut, spēcīgais Cottini Monte Zovo Amarone Sa’Solin, kā arī mākslinieka Sensi meistardarbs Dal Campo Chianti Riserva. Jau otro pēc gadu pēc kārtas starp labākajiem iekļuvis Rimi tālais viesis no Mendozas kalnainā apgabala Argentīnā, San Juan Tulum ielejas – sulīgais un perfektais vēršgaļas ēdienu pavadonis Malbec Somewhere Else, bet īpašu pārsteigumu sagādājis Langedokas Château Grand Moulin Detective, kas darināts no 100% Grenache vīnogām.

“Tā kā piedalos līdzīgos pasākumos arī kaimiņzemēs, varu droši apgalvot – konkurss Latvijas Gada vīns izceļas ar pilnīgu atklātumu, kas balstīts uz anonimitāti. Labiem vīniem tiek piešķirts tituls Vērts nobaudīt, ļoti labiem – Bronza, izciliem – Sudrabs, bet dažiem pašiem labākajiem – Zelts. Esmu patiešām lepns, ka pasaules izcilākie vīna eksperti novērtējuši 5 Rimi Vīna dārza vīnus ar Sudraba medaļu, 22 ar Bronzas medaļu un 5 vīnus kategorijā Vērts nobaudīt. Šis konkurss ir apliecinājums tam, ka arī lielveikala plauktos var atrast izcilus vīnus, ko novērtē pat visprasīgākie vīna baudītāji. Un esmu pārliecināts, ka liela daļa Rimi Vīna dārza vīnu panākumu pienākas Vīna dārza lojālajiem apmeklētājiem, jo bez viņu atsaucības un atzinības, pērkot arvien kvalitatīvākus un labākus vīnus, mēs nespētu droši veidot jaunu, vēl interesantāku un kvalitatīvāku vīnu sortimentu,” uzsver Rimi Vīna dārza vīnu eksperts Mārcis Mitrevics.

Labākie vīni, kas iekļuvuši TOP 100 sarakstā, nākamā gada martā tiks pārstāvēti Latvijas Gada vīnu un šefpavāru parādē, kuras laikā 100 labākie zelta un sudraba šampanieši un vīni tiks baudīti kopā ar Latvijas spicāko šefpavāru piedāvājumu, kā arī būs iespēja vērot vīna un ēdiena precināšanas paraugdemonstrējumus un meistarklases Maikla Šustera un Endrū Džeforda vadībā.

“Veikalu plauktus pārpildīt ar slavenākajām un dārgākajām vīna etiķetēm nav māksla. Māksla ir intuitīvi un uzcītīgi gadu no gada pasaules vīna dārzu piedāvājumu izķemmēt tā, lai uz Latviju atvestu prasmīgi atsijātu izlasi – augstākās raudzes dzērienus par pieņemamu cenu. Priecājamies, ka patiešām labi vīni nav jāmeklē kā ar uguni, un ikvienam, kas vēlas ļauties vīna valdzinājumam, nu ir pieejama plaša izvēle arī mazumtirgotāju veikalos,” stāsta Aigars Nords, Riga Wine & Champagne festivāla un konkursu Latvijas Gada vīns un Baltic Wine List Awards idejas autors un dibinātājs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 20.03.2024 Sagaidi Lielo dienu Lejeniekos! Bauskas TIC
Esi aicināts Lejeniekos, lai sagaidītu brīdi, kad dienas garums pārsniedz nakts garumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.32016492sec.