«Paulig» sadarbībā ar «Neste» un DSV rūpējas par ekoloģiju

Pārtikas un dzērienu uzņēmums Paulig sadarbībā ar degvielas tirgotāju Neste un sauszemes kravu pārvadātāju DSV ar atjaunojamu dīzeļdegvielu aizstās 87% fosilās degvielas, kas līdz šim tika izmantota, piegādājot Paulig kafiju no Helsinkiem, Somijā uz Latviju, Igauniju un Lietuvu, tādējādi samazinot uzņēmuma siltumnīcefekta gāzes emisijas. DSV kravas automašīnas, piegādājot Paulig kafiju no Helsinkiem uz Baltijas valstīm, kopš šī gada oktobra izmanto tikai Neste MY Renewable Diesel atjaunojamo dīzeļdegvielu.

Katru gadu no Helsinkiem uz Baltijas valstīm tiek piegādātas vairāk nekā 500 kravas Paulig kafijas. Pāriešana uz Neste MY Renewable DieselTM dīzeļdegvielu samazinās Paulig piegādes oglekļa dioksīda pēdu līdz pat 90%*, salīdzinājumā ar fosilo degvielu jeb 84 000 kilogramus emisiju pārvadāšanas laikā.

“Mēs esam priecīgi par šo sadarbību, jo šī ir pirmā konkrētā darbība, ko īstenojam Paulig siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanai kafijas loģistikā Baltijas valstīs. Paulig ambiciozos klimata mērķus ir apstiprinājusi Zinātnē balstīto mērķu iniciatīva (SBTi), un mūsu mērķis ir līdz 2030. gadam par 80% samazināt siltumnīcas efekta gāzu emisijas savā uzņēmējdarbībā un par 50% — vērtības ķēdē,” stāsta Paulig pārdošanas direktors mazumtirdzniecības sektoram Baltijas valstīs Rainer Tammet.

“Līdz 2025. gadam mēs esam apņēmušies samazināt uzņēmuma loģistikas emisijas par 25%, un šo darbu, kā vieni no pirmajiem, sākām jau 2018. gadā. Paulig kafijas loģistiku īsteno tikai mūsu partneri, tādēļ  esam droši, ka sasniegsim šo mērķi! Mūsu sadarbības operators ir sauszemes kravu pārvadātājs DSV, kas arī vēlas izmantot atjaunojamo degvielu sauszemes pārvadājumiem, lai paātrinātu degvielas dekarbonizāciju,” piebilst SIA “Paulig Coffee Latvia” valdes locekle Margarita Aļabjeva-Vaišļa.

Paulig ir ļoti svarīgi attīstīt un piedalīties ilgtspējīgu risinājumu realizācijā, un SIA “Paulig Coffee Latvia” valdes locekle Margarita Aļabjeva-Vaišļa atzinīgi novērtē arī šī gada vasarā ar Neste sekmīgi uzsākto sadarbību kafijas risinājuma jautājumos,  kad uzņēmums atvēra Latvijā pirmo pašapkalpošanās veikalu Neste Easy Deli. Tajā pret vidi atbildīgu, ilgtspējīgu darbību raksturo arī veikalā ietvertie īpaši selektēto produktu ražotāji – viens no lielākajiem ir Robert Paulig Roastery kafija. Šīs kafijas grauzdēšanai Paulig izmanto tikai biogāzi un saules enerģiju, turklāt ražošanas process ir pilnībā caurskatāms – kafijas ceļā var izsekot līdz pat attiecīgās kafijas audzētājiem.

DSV un Paulig sadarbojas kā partneri loģistikas pakalpojumos jau kopš 2001. gada, un šī jaunā iniciatīva kopā ar Neste uzņēmumu sadarbību paceļ jaunā līmenī. Stratēģiskā partnerība ir galvenais ilgtspējīgu biznesu izaugsmes dzinējspēks, pārliecināta visu šo sadarbības uzņēmumu vadība.  

“Uzņēmumā DSV mēs izdarām daļu no kopējā darba, uzņemoties atbildību par transporta sektora pietuvināšanu ilgtspējīgākai nākotnei. Paulig ir pirmais DSV klients gan Somijā, gan Baltijas valstīs, kas pāriet uz atjaunojamās degvielas izmantošanu. Mēs esam lepni sadarboties ar Paulig un Neste, tādējādi padarot kafijas piegādes ķēdi vēl ilgtspējīgāku,” stāsta DSV pārdošanas un mārketinga daļas direktors Jurkka Mäkelä.

“Papildus savas oglekļa pēdas samazināšanai mūsu klimata mērķis ir arī palīdzēt klientiem samazināt viņu siltumnīcefekta gāzu emisijas. Mēs esam gandarīti sadarboties ar Paulig un DSV Baltijas valstīs, lai sasniegtu šos mērķus kopīgiem spēkiem, un es priecājos par to, ka ilgtspējības ziņā mūsu ambīcijas un mērķi ir vienādi. Darbojoties partnerībā, mēs varam veikt konkrētas darbības, lai sasniegtu oglekļa neitrālu nākotni,” stāsta Neste komandas vadītāja un ilgtspējīgu partnerību, mārketinga un pakalpojumu nodaļas vadītāja Heidi Peltonen.

*) Cikla emisiju un emisiju samazināšanas aprēķināšanas metodoloģija atbilst Eiropas Savienības Atjaunojamās enerģijas Direktīvai II (2018/2001/ES)

Paulig ir ģimenes uzņēmums, kas tirgo pārtiku un dzērienus, veido jaunu, ilgtspējīgu pārtikas kultūru – tādu, kas ir labvēlīga gan cilvēkiem, gan planētai. Paulig mērķis ir kļūt par ilgtspējības pionieri pārtikas un dzērienu nozarē. Paulig mērķis ir samazināt loģistikas emisijas par 25%, kas ir daļa no uzņēmuma vēl augstāka mērķa – samazināt siltumnīcas efekta gāzu emisijas no savas uzņēmējdarbības par 80% un no vērtības ķēdes par 50% līdz 2030. gadam, sākot no 2018. gada izejas punkta. 100% no Paulig kafijas jau tiek iegūta ilgtspējīgi, un uzņēmuma kafijas grauzdētavas Helsinkos un Porvo darbojas oglekļa neitrālā režīmā.

DSV klientiem piedāvā piegādi visā pasaulē, izmantojot konkurētspējīgus transporta un loģistikas pakalpojums nemainīgi augstā kvalitātē. DSV vēlas kļūt par visātrāk reaģējošo 3PL piegādātāju, veidojot ilgtspējīgas vērtības ķēdes, paturot prātā ekonomijas aspektu. Uzņēmums tiecas samazināt emisijas 1. un 2. darbības jomā (tostarp mūsu telpās un uzņēmuma transportlīdzekļos) par 40% un 3. darbības jomā (tostarp visos apakšuzņēmēju transportlīdzekļos) par 30%, sākot no 2019. gada, kā izejas punkta līdz 2030. gadam. Mērķi ir salāgoti ar Parīzes Līguma mērķiem – ierobežot globālo sasilšanu, samazinot to par 2°C virs tā līmeņa, kas bija pirmsindustriālajā laika posmā, un darīt visu iespējamo, lai samazinātu globālo sasilšanu līdz pat 1,5°C.

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) rada risinājumus klimata pārmaiņu novēršanai un ātrākai pārejai uz cirkulāro ekonomiku. Mēs rafinējam atkritumus, pārpalikumus un inovatīvos izejmateriālus, lai no tiem iegūtu atjaunojamās degvielas un ilgtspējīgus izejmateriālus plastmasai un citiem materiāliem. Mēs esam pasaules vadošais atjaunojamās dīzeļdegvielas un ilgtspējīgas aviācijas degvielas ražotājs, kas attīsta ķīmisko vielu pārstrādi, tādējādi cīnoties ar plastmasas atkritumu izaicinājumu. Mēs cenšamies palīdzēt klientiem samazināt siltumnīcas efekta gāzu emisijas, piedāvājot savus atjaunojamos un cirkulāros risinājumus vismaz 20 miljonu tonnu apmērā gadā līdz 2030. gadam. Mēs esam tehnoloģiski attīstīts augstas kvalitātes naftas produktu pārstrādātājs, kas ir apņēmies sasniegt oglekļa neitrālu ražošanu līdz 2035. gadam, un mēs arī ieviešam atjaunojamus un pārstrādājamus izejmateriālus, piemēram, ņemot atkritumu plastmasu kā rafinēšanā izmantojamus izejmateriālus. Mēs esam pastāvīgi iekļauti Dow Jones Ilgtspējības indeksos un Global 100 sarakstā, kurā atrodami pasaules ilgtspējīgākie uzņēmumi. 2020. gadā Neste ieņēmumi bija EUR 11,8 miljardi, un 94% no uzņēmuma salīdzināmās darba peļņas nāk no atjaunojamiem produktiem. Lasīt vairāk: neste.com .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.03.2024 - 26.03.2024 TURCIJA no 280 € CelojumuBode.lv
Sezonas sākums jau pēc dažām nedēļām. Visu tūroperatoru piedāvājumi un akcijas! | Skatīt vairāk
280 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.61901903sec.