Rīgā jau otro reizi notiks starptautiskais amatalus festivāls «Rīga Pours»

27. augustā Rīgā, RISEBA Arhitektūras un mediju centrā “H2O6” jau otro reizi notiks starptautiskais amatalus festivāls “Rīga Pours”, pulcējot vairāk nekā 30 labākās un aktuālākās Eiropas, ASV un Latvijas alus darītavas. Festivāla apmeklētājiem būs iespēja nobaudīt vairāk nekā 100 dažādus Latvijā un ārvalstīs brūvētās alus veidus.

“Organizējot festivālu jau otro reizi, centāmies paplašināt tvērumu – gan ģeogrāfiski, gan arī alus veidu un garšu ziņā. Covid-19 pandēmijas dēļ festivāls tika pārcelts, izmantojot laiku, lai sagatavotos un uzaicinātu viesos šobrīd aktuālākās darītavas gan no ASV, gan no Eiropas. Prieks, ka tas ir izdevies un starp mūsu viesiem ir ne tikai pašmāju amatalus pionieri, bet arī ārvalstu superzvaigznes. Dalībnieku sastāvs šobrīd ir gandrīz nokomplektēts un to vidū ir arī tādas darītavas kā – Superstitions Meadery (ASV), Bofkont (Beļģija), SOMA (Spānija), Casey Brewing and Blending (ASV), nosaka toni un alus “modes tendences” visā pasaulē.

Šogad esam nolēmuši festivāla “Rīga Pours” apmeklētājiem sniegt iespēju baudīt ne tikai dažādus amatalus veidus, bet arī iepazīties ar tādiem dzērieniem kā mead, sidrs un kombuča.

Alus festivāls Rīgā nav iedomājams arī bez labākajām vietējām amatalus darītavām: Ārpus Brewing Co, Labietis, Nurme, Mūrbūdu sidra darītava un daudzām citām.

Uz festivālu tika plānots uzaicināt arī darītavas no Ukrainas, bet briesmīgais karš piespiedis mainīt plānus. Lai atbalstītu Ukrainas tautu šajā smagajā laikā, ir nolemts, ka visa festivāla “Rīga Pours” ietvaros gūtā peļņa, tiks ziedota biedrībai “Tavi Draugi”, kas šos līdzekļus novirzīs Ukrainas iedzīvotāju vajadzībām.

“Aicinu uz “Rīga Pours” festivālu ikvienu alus un sidru mīļotāju, jo būs iespēja nogaršot ļoti daudz garšīgu alus veidu, aprunāties ar brūvētājiem, paplašināt savas zināšanas un gluži vienkārši lieliski pavadīt laiku,” uzsver festivāla organizators un alus someljē Andris Rasiņš.

Plašāku informāciju par dalībniekiem var aplūkot festivāla Facebook.com lapā, biļetes iespējams iegādāties šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6154511sec.