Ar gaisa kuģiem ievesto Covid-19 gadījumu skaits ir nemainīgi zems

Vien 0,15% no šogad Latvijā atklātajiem Covid-19 saslimšanas gadījumiem ievesti ar gaisa kuģiem, liecina valsts aģentūras “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA) dati. Lai gan pēdējās nedēļās pieaug ar gaisa kuģiem ieceļojošo personu skaits, atklāto saslimšanas gadījumu saglabājas nemainīgi zems.

Pēdējās nedēļās Latvijā ielidojošo pasažieru skaits pieaudzis vairāk nekā trīs reizes, palielinoties no 2450 ielidojošiem pasažieriem šī gada 8. nedēļā līdz 8270 pasažieriem pagājušajā nedēļā. Vienlaikus ar gaisa kuģiem ievesto Covid-19 gadījumu skaita pieaugums ir mērens. Šogad vidēji septiņi pasažieri nedēļā pēc atgriešanās no ārvalstīm saslimuši ar Covid-19.

Ar gaisa kuģiem no ārvalstīm ievesto Covid-19 gadījumu īpatsvars ir niecīgs, ik nedēļu nepārsniedzot 0,04% līdz 0,35% no Latvijā kopā atklātajiem saslimšanas gadījumiem. Pēdējās nedēļās ar gaisa kuģiem ievesto gadījumu īpatsvaram pret atklātajiem gadījumiem ir tendence samazināties, kas apliecina, ka Latvijā slimības izplatība pamatā ir saistāma ar lokālo pārnesi.

CAA atgādina, ka no 2021. gada 17. marta ir atļauti starptautiskie pasažieru pārvadājumi uz un no trešajām valstīm ar gaisa kuģiem, kas sākotnēji sabiedrībā radīja bažas par risku pieaugt ievesto Covid-19 gadījumu skaitam. Ieceļojot no trešajām valstīm, visu pasažieru pienākums ir nekavējoties atkārtoti nodot Covid-19 testu. Laika posmā no 17. marta līdz 10. maijam lidostā “Rīga” no 6 666 testētajiem pasažieriem 21 jeb 0,32% gadījumu atkārtotais tests bija pozitīvs.

Latvijā šogad kopā atklāti 77 249 Covid-19 saslimšanas gadījumi, no kuriem 119 uzskatāmi par ievestiem ar gaisa kuģiem. Tie ir vien 0,15% no visiem Latvijā atklātajiem Covid-19 saslimšanas gadījumiem. CAA atgādina, ka tas ir četras reizes mazāk, nekā ar aviāciju tika ievests 2020. gadā.

Būtiski zemāks ievesto gadījumu skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu saistīts ar aviācijas nozares pielāgošanos Covid-19 pandēmijas apstākļiem, ievērojot paaugstinātas drošības pasākumus, piemēram, pirms lidojuma pārbaudot pasažieru veselības stāvokli. Vienlaikus ir novērots, ka pasažieri kļuvuši atbildīgāki, neceļojot bez būtiska iemesla un saslimušiem, kā arī vakcinācijas tempu palielināšanos citās valstīs.

Starptautiskās Civilās aviācijas organizācijas (ICAO) pētījumos konstatēti vien atsevišķi gadījumi, kad slimības pārnese notikusi lidostā vai gaisa kuģī. Zemie saslimšanas riski skaidrojami ar gaisa plūsmu lidmašīnās, augstas kvalitātes gaisa filtriem un drošības pasākumiem, kas ieviesti aviācijas jomā. Piemēram, lidostās un gaisa kuģī pastāvīgi jāizmanto sejas maska, pasažieri tiek izsēdināti atstatus viens no otra. Bez tam aviācijas personāls ir īpaši apmācīts rīcībai situācijā, ja gaisa kuģī iespējams atrodas ar Covid-19 saslimusi persona. Aviācija ir arī viena no stingrāk kontrolētajām un uzraudzītajām nozarēm, tādēļ ievestos gadījumus var izsekot, operatīvi konstatējot visas kontaktpersonas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65017104sec.