Optimizē testēšanas procesu lidostā «Rīga»; aicina pasažierus rūpīgi sagatavoties lidojumam

Stājoties spēkā jaunajai ceļošanas kārtībai, kas ļauj pasažieriem pēc ieceļošanas nodotā Covid-19 testa rezultātu sagaidīt mājās, lidosta “Rīga” sadarbībā ar E.Gulbja laboratoriju ir optimizējusi testu nodošanas procesu, piedāvājot tiem pasažieriem, kam ir šāds pienākums, iespēju pirms robežkontroles nodot PĶR (PCR) siekalu testu, rezultātus sagaidot pašizolācijas vietā.

Jaunā ceļošanas kārtība, kas stājās spēkā 16.jūnijā, gan sniedz atvieglojumus vakcinētiem un pārslimojušiem ceļotājiem, gan arī paredz, ka tie pasažieri, kuriem ir pienākums pēc ieceļošanas Latvijā nodot atkārtotu Covid-19 testu, testa rezultātu var sagaidīt mājās vai uzturēšanās vietā, ievērojot pašizolāciju.

Līdz ar to lidostai ir radusies iespēja optimizēt testēšanas procesu, izveidojot “zaļo koridoru” vakcinētiem un pārslimojušiem ceļotājiem, savukārt pārējiem pasažieriem sadarbībā ar E.Gulbja laboratoriju piedāvājot iespēju pirms robežkontroles nodot Covid-19 PĶR (PCR) siekalu testu. Tādejādi testu nodošanas process lidostā ir kļuvis raitāks.

Tomēr brīžos, kad vienlaikus ielido vairāki reisi ar lielu pasažieru skaitu, jārēķinās ar papildus gaidīšanas laiku uz iespēju nodot testu. Lai paātrinātu procesu, lidosta aicina pasažierus jau iepriekš reģistrēties testam un veikt apmaksu E.Gulbja laboratorijas mājas lapā.

Tāpat lidosta aicina pasažierus rūpīgi sekot lidostā noteiktajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem – nēsāt masku un gaidīšanas laikā ievērot distanci. Lai palīdzētu pasažieriem, testēšanas zonā ir izvietotas norobežojošās lentas un drošas distances grīdas uzlīmes.

Plašāku informāciju par to, kādi ceļotāji ir atbrīvoti no pienākuma veikt atkārtotu testu lidostā un ar kādiem dokumentiem jāapliecina vakcinācijas vai pārslimošanas fakts, var uzzināt lidostas mājas lapā sadaļā Covid-19: BUJ.

Savukārt izceļojošos pasažierus lidosta aicina jau pirms ceļojuma rūpīgi iepazīties ar prasībām un ierobežojumiem galamērķa valstī, kā arī tranzīta valstīs, ja paredzēts lidojums ar pārsēšanos. Lidosta atgādina, ka, trūkstot kādam no dokumentiem – derīgam testa rezultātam, apliecinājumam par vakcināciju u.c. – lidojums pasažierim var tikt atteiks.

Tāpat lidosta aicina pasažierus ierasties uz lidojumu savlaicīgi – vismaz divas stundas iepriekš, jo saistībā ar valstu izvirzītajām epidemioloģiskajām prasībām dokumentu pārbaudes lidostā šobrīd aizņem ilgāku laiku nekā ierasts. Lai dokumentu pārbaudes process noritētu raitāk, lidosta iesaka pasažieriem visus ceļošanai nepieciešamos dokumentus apkopot vienuviet papīra vai elektroniskā formātā, un jau savlaicīgi sagatavot uzrādīšanai.

Jau vēstīts, ka, palielinoties vakcinācijas aptverei un samazinoties saslimstības rādītājiem Latvijā un citviet, apkalpoto pasažieru skaits lidostā “Rīga” pakāpeniski pieaug. Tāpat  aizvien plašāks kļūst arī maršrutu tīkls - šonedēļ no Rīgas iespējams doties uz vairāk nekā 70 galamērķiem un lidojumus piedāvā 11 aviokompānijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.69769502sec.