Pieaudzis lidostā «Rīga» apkalpoto pasažieru ar ierobežotām pārvietošanās spējām skaits

Šā gada janvārī–novembrī lidostā “Rīga” apkalpoti 6251 pasažieri ar ierobežotām pārvietošanās spējām, veidojot 0,31 procentu no visiem šai laikā apkalpotajiem pasažieriem. Visā pagājušajā gadā šo pasažieru skaits nedaudz pārsniedza 4800.

Pasažieriem ar ierobežotām pārvietošanās spējām lidosta nodrošina pakalpojumu no viņa ierašanās brīža lidostā līdz nokļūšanai gaisa kuģa sēdvietā, savukārt atlidojot, – līdz atlidošanas zālei un bagāžas saņemšanai, kā arī nokļūšanai līdz transportam, dodoties prom no lidostas teritorijas, vai  transfēra lidojumam no Rīgas.

“Atvērtība dažādībai, cieņpilna attieksme pret ikvienu pasažieri un atbildība pret sabiedrību ir lidostas ikdienas darba vērtības. Cilvēkiem ar invaliditāti vai ierobežotām pārvietošanās spējām ir jābūt tādām pašām iespējām izbaudīt ceļojumu ar gaisa kuģi kā ikvienam citam, “ saka lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Lidostas un lidostā strādājošo uzņēmumu darbinieku zināšanas un prasmes pasažieru ar ierobežotām pārvietošanās spējām apkalpošanā regulāri tiek papildinātas apmācībās. Sniegto pakalpojumu kvalitāti lidosta regulāri vērtē gan pasažieru aptaujās, gan iekšējās un ārējās audita procedūrās, tai skaitā arī ciešā sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām, ekspertiem un izmantojot Eiropas vadošo lidostu labo praksi. Vidējais pasažieru apmierinātības indekss par saņemtajiem pakalpojumiem šogad pārsniedz 4,7 no 5 ballēm. Lidosta “Rīga” ir iekļauta arī Starptautiskās lidostu padomes ACI labāko Eiropas lidostu vidū kategorijā Lidostu pieejamība.

Lidostas “Rīga” apkalpošanas standartā cilvēkiem ar ierobežotām pārvietošanās spējām nostiprināta izpratne, ka ikviens šāds pasažieris ir unikāla persona ar dažādām individuālajām vajadzībām un papildu pakalpojumu nepieciešamību. Standarts paredz apņemšanos sniegt viņiem īpaši pielāgotus pakalpojumus ar cieņu un godbijību, bez diskriminācijas un respektējot cilvēka vēlmi būt iespējami patstāvīgam.

3. decembris kopš 1992. gada ANO Speciālās plenārsēdes lēmumu ir noteikts par Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76461411sec.