«airBaltic» palielina ilgtspējīgas aviācijas degvielas izmantošanu

Latvijas lidsabiedrība airBaltic ziņo, ka uzņēmums 2021. gadā palielinājis ilgtspējīgas aviācijas degvielas (SAF) izmantošanu par 20% salīdzinājumā ar 2020. gadu. Tas panākts sadarbībā ar Neste un citiem degvielas piegādātājiem airBaltic tīklā. Sadarbība ar Neste sākusies nesen, kad airBaltic uzpildīja pirmo lidmašīnu, izmantojot Neste MY Sustainable Aviation Fuel™ piešķirto degvielu.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: “Mūsu vīzija paredz, ka kļūsim par ilgtspējīgu pārvadātāju ES aviācijas tirgū. Mēs uzskatām, ka SAF degvielai būs nozīmīga loma, lai nodrošinātu aviācijas nozares nākotni un palīdzētu visiem iesaistītajiem samazināt savu ietekmi uz vidi. 2022. gadā un turpmāk izmantosim arvien vairāk ilgtspējīgas aviācijas degvielas.”

2021. gada 28. decembrī Latvijas lidsabiedrības airBaltic reiss BT302 no Helsinkiem uz Rīgu tika veikts, izmantojot degvielas maisījumu, ko veidoja 37% Neste MY Sustainable Aviation Fuel™ piešķirtās degvielas un 63% tradicionālās fosilās reaktīvās degvielas. Tādējādi tas bija līdz šim lielākais ilgtspējīgas degvielas īpatsvars, ko airBaltic izmantojusi kādā lidojumā.

Neste MY Sustainable Aviation Fuel™ ilgtspējīgā aviācijas degviela tīrā veidā un savā aprites ciklā samazina siltumnīcefekta izraisošo gāzu emisijas pat par 80%* salīdzinājumā ar fosilo reaktīvo degvielu.

Neste pārdošanas, mārketinga un pakalpojumu vadītājs Tomass Kulola (Tuomas Kulola) norāda: “Neste apņēmusies palīdzēt aviācijas nozarei sasniegt izvirzītos mērķus klimata jautājumos. Mēs esam izstrādājuši lietošanai gatavu risinājumu, kas sniedz tūlītēju risinājumu lidmašīnu radītu siltumnīcefekta izraisošo gāzu emisiju samazināšanai. Nepieciešami visa veida risinājumi un svarīgs ir katrs solis. Mēs esam priecīgi atbalstīt airBaltic, lai lidsabiedrība spētu sasniegt savus izmešu samazināšanas mērķus.”

airBaltic vides pārvaldība balstīta uz nepārtrauktu un sistemātisku uzlabojumu ieviešanas principu. Tā ir apzinājusi galvenos savas darbības vides aspektus, to ietekmi, riskus un iespējas, kā arī izvirzījusi ar tiem saistītus mērķus.

airBaltic pašlaik lidojumus veic tikai ar viena tipa 32 Airbus A220-300 lidmašīnām, kas šobrīd ir videi draudzīgākie komerciālie lidaparāti pasaulē, jo tā ir pirmā lidmašīna, kuras dzīves cikla ietekmes uz vidi deklarācija ir pilnīgi caurskatāma, palīdzot samazināt CO2 un NOX emisijas attiecīgi par 20% un 50%.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


airBaltic
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30070996sec.