Civilās aviācijas aģentūra pastiprinājusi drošības prasības lidojumiem uz Ukrainu

Valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA) pastiprinājusi drošības prasības Ukrainas gaisa telpas izmantošanai. Turpmāk Latvijas gaisa pārvadātājiem jāveic drošības risku novērtējums arī pirms katra lidojuma uz Ukrainas lidostām.

CAA iepriekš gaisa pārvadātājiem bija rekomendējusi ievērot papildus drošības pasākumus Ukrainas gaisa telpas izmantošanai. Pārvadātājiem kopš Krievijas Federācijas un Ukrainas konflikta sākuma brīža tika rekomendēts plānot lidojumus tā, lai nedz gaisa kuģis, nedz gaisa kuģa apkalpes Ukrainas teritorijā neatrastos ilgu laiku, piemēram, uz visu nakti.

CAA pagājušajā nedēļā rekomendēja jaunus drošības pasākumus – neveikt lidojumus Ukrainas gaisa telpas UKDV/Dnipro FIR un UKFV/Simferopol FIR zonās, kā arī visā Ukrainas un Krievijas Federācijas robežas tuvumā. CAA ieskatā šo zonu izmantošana var radīt augstus drošības riskus civilajai aviācijai.

CAA sadarbībā ar starptautiskajiem un nacionālajiem partneriem seko līdzi civilās aviācijas drošības un drošuma riskiem Ukrainas gaisa telpas izmantošanā. Vienlaikus CAA ir pastāvīgā saziņā ar Latvijas gaisa pārvadātājiem, informējot par aktuālajiem drošības riskiem un nosakot jaunus drošības pasākumus, lai nodrošinātu gaisa kuģu, apkalpju un pasažieru drošību un drošumu.

CAA ieskatā civilās aviācijas gaisa kuģi nevarētu kļūt par uzbrukuma mērķiem militāra konflikta gadījumā Ukrainā, taču pastāv kļūdainas civilās aviācijas gaisa kuģa identifikācijas risks. Tādēļ CAA aicina iedzīvotājus atturēties no ceļojumiem uz Ukrainu, ņemot vērā pieaugošos drošības riskus. Palielinoties civilās aviācijas drošības un drošuma apdraudējuma līmenim, CAA var izdot rekomendācijas neizmantot Ukrainas gaisa telpu vai neveikt lidojumus uz un no Ukrainas lidostām. CAA rekomendācijas Latvijas gaisa pārvadātājiem stājas spēkā nekavējoties, kas nozīmēs, ka iedzīvotājiem būs apgrūtinātas iespējas pamest Ukrainu ar gaisa pārvadātājiem.

Vienlaikus CAA strādā pie iespējamiem scenārijiem, lai no Ukrainas nodrošinātu drošus repatriācijas reisus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93930602sec.