16 studenti absolvē «airBaltic» Pilotu akadēmiju

2022. gada 16. maijā sešpadsmit studenti absolvēja Latvijas lidsabiedrības airBaltic Pilotu akadēmiju. Absolventi pēc pilna laika komerciālā pilota programmas pabeigšanas saņem komercpilota apliecību. Turklāt jau 12. grupa ar deviņiem studentiem uzsāka profesionālās pilota studijas.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits, sveicot akadēmijas absolventus un jaunos kursantus: “Aviācijas nozare atgriežas ierastajā režīmā pēc pandēmijas izraisītās krīzes. Līdz ar to jau tuvākajos gados pieprasījums pēc pilotiem un citiem profesionāļiem aviācijas nozarē tikai augs.”

Ministrs uzsvēra, ka Rīga tiek attīstīta kā Baltijas centrālais aviācijas mezgls un airBaltic ir kļuvusi par nozīmīgu tirgus spēlētāju Eiropā, tāpēc labi apmācīts personāls ir viens no galvenajiem faktoriem šo pozīciju saglabāšanā.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: “Šis ir lielākais izlaidums, ko mēs jebkad esam pieredzējuši airBaltic Pilotu akadēmijā. Tas ir nozīmīgs pavērsiens šai programmai, kas līdz šim ir sagatavojusi 42 komerciālos pilotus. Mēs arī sveicam jaunos un apņēmīgos 12. grupas studentus, kuri šodien uzsākuši savas studijas.”

Jaunā studentu grupa ir pirmā, kas sāk studijas ar jauno uzlaboto maksājumu struktūru. airBaltic Pilotu akadēmijas studentiem tagad būs jāsedz mācību maksa līdz privātās pilota licences iegūšanai, šīm izmaksām veidojot aptuveni 15 000 eiro. Pēc airBaltic pilotu novērtējuma saņemšanas un kļūšanas par uzņēmuma darbinieku lidsabiedrība nodrošinās finansējumu pārējām studijām.

Šobrīd kopumā airBaltic Pilotu akadēmijā ir 72 aktīvi studenti. Vairums studentu ir no Baltijas valstīm, taču ir arī studenti no citām ES valstīm, tai skaitā Vācijas, Francijas, Somijas, Spānijas un Itālijas. Vairāk nekā 10% airBaltic Pilotu akadēmijas studentu ir sievietes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9572351sec.