Pazudusi bagāža? Tik neparasti un viedi šovasar pasažieri atguvuši savas somas!

Lietu pazaudēšana lidojuma laikā ir viena no ceļošanas ēnas pusēm. Nav šaubu, ka pazaudēt koferi ar lietām, kas ir svarīgas, ir gaužām skumji. Tā ir daudzu šīs vasaras ceļotāju realitāte, kad lidsabiedrības un lidostas atgūstas no COVID sekām.

Miljoniem ceļasomu ASV lidsabiedrību lidmašīnās īslaicīgi pazuda no šī gada janvāra līdz jūnijām. Oficiālais koeficients ir 0,62, salīdzinot ar to pašu posmu, kad koeficients bija 0,44.

Šī gada “pazaudētās bagāžas vasaras” laikā plašsaziņas līdzekļi bija pilni neparastiem ceļotāju stāstiem, kuri darījuši daudz, lai atgūtu savas mantas.

Tehnoloģiju attīstība pazudušo somu atgūšanā

“Apple” lietotne “Find my Iphone”, izlaista pirms vairāk nekā desmit gadiem, palīdzējusi neskaitāmiem cilvēkiem atgūt pazaudētos vai nozagtos mobilos telefonus.

Turklāt pagājušā gada aprīlī tehnoloģiju gigants izstrādājis mazmazītiņu viena eiro monētas izmēra viedierīci “Airpod”, kas palīdz cilvēkiem atrast atslēgas, somas un citas vērtīgas lietas, sasaistot to ar “Find My App” citās “Apple” viedierīcēs.  

Lidsabiedrības “British Airways” pasažieris, kurš jūnijā atstājis savu “Airpod” lidojumā no Teksasas uz Londonu pavadīja nedēļas, ar lietotni “Find My App” raugot, kā aizdomās turamais zaglis pārvietojas ar šo monētiņu.  

Cits vīrietis nolidoja vairāk nekā 6000 kilometru un iztērēja ap 2600 eiro, lai atgūtu lidojumā pazaudētās austiņas, dzenoties tām pakaļ apkārt pasaulei piecus mēnešus.

Ir arī izstrādāta jauna lieotne, kas tik tiešām līdzējusi atrast nozaudētos koferus – “Airtag”.

Augustā “Airtag” palīdzēja tiesai noskaidrot vainīgo bagāžas ar tūkstošiem dolāru vērtu lietu zādzībā. Tas izrādījies lidsabiedrības darbinieks. Tieši “Airtag” parādīja policijai ceļu uz bagāžu nozagušā lidostas darbinieka mājām.

Vai mums ir pamats raizēties par “Airtags”?

Ir svarīgi padomāt par jauno tehnoloģiju ēnas pusēm, kad noteiktumi un drošības standarti atpaliek.

Jāsaprot, ka tiem, kuri pārvadā medicīnas aprīkojumu, drošības personālam pēc atbilstošiem noteikumiem ir tiesības no konfiscēt. Šajā gadījumā “Airtags” nelīdzēs.

Pastāv arī cilvēciskais faktors. Berlīnē dzīvojoša rakstniece Erina Portere spēja savam vīratēvam atgūt nesaņemto bagāžu pēc padoma, ko guvusi “Facebook” grupā “BER Airport security and check-in” (tulk. latv. val. – Berlīnes Brandenburgas lidostas drošības dienests un reģistrācijas galdiņi).

Cilvēki rakstīja, ka spējuši atgūt bagāžu, dodoties uz lidostas bagāžas centru un lūdzot rast ceļu uz bagāžas telpu, lai tur paši atrastu nozaudēto bagāžu – tā raksta Portere. Turklāt šādi Portere tikusi cauri pēc vienu stundu ilgas gaidīšanas rindā. Viņas vīram arī sniedza informāciju par koferi, lidojumu un pat īpašu atļauju bagāžas saņemšanai. Protams, atļauju deva vīratēvs.

Kāpēc pazūd tik daudz somu?

Lidsabiedrību virszemes apkalpošanas personāls saskāries ar īpaši smagiem darba apstākļiem pēdējo divu gadu laikā, sevišķi personāla trūkuma dēļ, kas izrasījis streiku šovasar. Lieki būtu piebilst, ka tas arī saistīts ar ceļošanas un bagāžas pārvadāšanas haosu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15581179sec.