Lielbritānijā fiksē 5000 spoku avioreisu

Kopš 2019. gada vairāk nekā 5000 lidmašīnu ir lidojušas uz un no Lielbritānijas lidostām bez pasažieriem.

Pēc Lielbritānijas Civilās aviācijas aģentūras datiem papildus pilnībā tukšajiem reisiem 35 tūkstoši komerclidojumu ir veikti ar mazāk kā 10% aizņemtu krēslu. Tas nozīmē, ka ap 40 tūkstošiem lidojumu veiktas teju vai bez viena pasažiera.

Šāda situācija rada aizvien vairāk oglekļa emisiju, turklāt nevajadzīgu, kas pat pārsniedz jebkuru citu resursu patērēšanas veidu. Klimata aktīvisti šādu statistiku sauc par šokējošu un uzstāj, ka nepieciešams ieviest lidmašīnu degvielas nodokli, Turklāt lidostu paplašināšanas plāni ir jāpārvērtē. Arī Lielbritānijas valdībā uzskata, ka tukšie un gandrīz tukšie lidojumi videi ir kaitīgi.

Kāpēc ir šādi lidojumi? Vien lidsabiedrības zina atbildi uz šo jautājumu, taču šādus datus nepublisko. Iespējams, tas saistīts ar lidostu noteikumu – vai nu izmantot lidostas infrastruktūru, vai nu lauzt sadarbības līgumu ar lidostu –, lai arī Covid laikā šādu praksi pārtrauc pandēmijas augstākā punkta laikā. Citi viedokļi ir par to, ka lidmašīnas vienkārši maina atrašanās lidostu. Protams, šādi minējumu ir neoficiāli.

Tiesa gan, citus datus par tukšajiem reisiem sniegusi Lielbritānijas Civilās aviācijas aģentūra. Pēc avīzes “The Guardian” lūguma aģentūra apņēmusies reizi ceturksnī publiskot datus par šādiem reisiem.

Lielbritānijas Transporta departamentā teic, ka sadarbosies ar Civilās aviācijas aģentūru, lai gūtu vairāk skaidrības par tukšo reisu problēmu.

Aģentūras datos lēsts, ka ik mēnesi vidēji 130 reisu vispār bez pasažieriem izpildīti kopš 2019. gada. Pandēmijas laiks rādītājus daudz nemainīja, kas liek domāt – Covid laikam ar to nav daudz saistības.

Astoņās lidostās kopš 2019. gada apkalpotas divas trešdaļas lidojumu, kas bijušas gandrīz bez pasažieriem, tostarp Hītrovas (10 467), Mančestras (3309), Getvikas (2776) un Stanstedas (2766) lidostā.

Klimata aktīvisti uzskata, ka viens no risinājumiem šai nodevai varētu būt solāreļļas nodokļa ieviešana.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 27.02.2024 Liepājai pērn rekordliels tūristu skaits Liepājas reģiona TIB
2023. gadā Liepājas naktsmītnēs apkalpoti 112 714 viesi, kas ir līdz šim pilsētas augstākais rādītājs naktsmītņu datu apkopošanas vēsturē. | Skatīt vairāk
Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69317794sec.