Kādā vecumā pilotiem jādodas pensijā

Ceļojot ar lidmašīnu, mēs savas dzīvības uzticam pilotiem. Portāls Simpleflying.com ir veicis analīzi, kādā vecumā pilotiem ir jādodas pensijā.

Šobrīd lielākā daļa pasaules valstu ievēro standartu, kas paredz, ka vienpilota komerciālo gaisa transportu lidojumu pilotu tiesības pastāv līdz 60 gadu vecumam, bet daudzpilotu – līdz 65 gadiem Tas gan nenozīmē, ka pēc šī vecuma iestāšanās visi pilotu pārtrauc darbību – valstis var atļaut lidot arī pēc šī vecuma, bet tas ir atkarīgs no katras valsts civilās aviācijas iestādes lēmuma.

Jāņem vērā, ka divu piloti lidojumos, ik gadu ir jāveic ikgadējās medicīniskās pārbaudes, bet, pārsniedzot 60 gadu slieksni, tas jādara jau reizi sešos mēnešos, lai kontrolētu, ka vecāka gadagājuma pilotiem nav veselības problēmu, kas varētu ietekmēt viņu darbību.

Tiesa gan, mūsdienu lidmašīnas ir vieglāk vadāmas, nekā pagājušā gadsimta 70. gados ražotās, līdz ar to arī darbanespējas izraisītu nelaimes gadījumu risks ir mazāks, nekā tas ir bijis iepriekš, tādēļ nav izslēgts, ka vecuma limits var tikt paaugstināts. Pēdējos mēnešos lidsabiedrības piedzīvo akūtu pilotu trūkumu, un tas ir izraisījis diskusijas ASV par iespējamu obligātā pensionēšanās vecuma paaugstināšanu no 65 uz 67 gadiem.

Zīmīgi, ka “British Medical Journal” izpētījis, ka smadzeņu spēja atmiņai, kognitīvās funkcijas var sākt pasliktināties jau no 45 gadu vecuma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19323921sec.