IATA: Jāvirzās uz Krievijas gaisa telpas atvēršanu

Rietumiem jāsāk gatavoties Krievijas gaisa telpas atvēršanai, lai mazinātu spiedienu uz lidsabiedrībām, ar šādu paziņojumu klajā nācis bijušais lidsabiedrības “British Airways” boss un tagadējais IATA vadītājs Villijs Volšs.

Krievijas gaisa telpa ir slēgta rietumiem kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022. gada februārī. Tikmēr Tuvo Austrumu un Ķīnas lidsabiedrības var to izmantot. Gaidāms, ka Ķīna atcels nulles Covid-19 politiku un ļaus iedzīvotājiem izmantot gaisa satiksmi, un šādā gadījumā ķīniešiem būtu komerciālas priekšrocības salīdzinājumā ar Eiropas lidsabiedrībām, kurā, jāzaudē laiks un resursi, aplidojot Krievijas gaisa telpu.

Tiesa gan, Volšs paudis, ka Krievijas gaisa telpu nevar atvērt, kamēr turpinās karš Ukrainā, tācu jārēķinās, ka slēgtā Krievijas gaisa telpa ir kļuvusi par svarīgu problēmu, jo debesis virs Eiropas kļūst aizvien pārpildītākas.

Pēdējo nedēļu laikā Eiropas lidsabiedrības ir sākušas lobēt Briseli, lai pārskatītu Krievijas gaisa telpas slēgšanu, un tas, neskatoties uz to, ka Nīderlandes tiesa vēl tikai 2022. gada novembrī atzina Krievijas bruņotā grupējuma vainu “Malaysian Airlines MH17” notriekšanā 2014. gadā.

“Virgin Atlantic” izpilddirektors Šajs Veiss paudis, ka Apvienotās karalistes un Eiropas Savienības līderiem ir jānodrošina vienlīdzīgi konkurences apstākļi starp lidsabiedrībām saistībā ar Krievijas gaisa telpu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 27.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.56573296sec.