Kavējas lidojums: Pie vainas ne tikai laika apstākļi un tehniskas ķibeles

Mums kā pasažieriem šķiet kaitinoša lidojumu kavēšanās – velti izšķiests laiks, dirnot lidostā, notērēta nauda dārgos ēdienos un dzērienos, bieži vien nobrukuši ceļojuma plāni un biznesa tikšanās. Kādi ir galvenie iemesli, kādēļ kavējas lidojumi? Galvenos iemeslus skaidro portāls “Simpleflying.com”.

Bieži vien lidojumu kavēšanās ir saistīta ar laika apstākļiem, vai arī vēlu ielidojuši lidmašīnu, taču nereti kavējumu iemesli ir daudz sarežģītāki, nekā sākumā varētu šķist.

Pilotu un apkalpes locekļu darba režīms

Pilotiem un gaisa kuģa apkalpei ir strikti noteikti darba laika ierobežojumi, nosakot obligāto atpūtu. Tas ir būtiski, jo mēs kā pasažieri taču uzticam viņiem savas dzīvības. Piemēram, ASV Federālo noteikumu kodeksa 117. daļa nosaka, ka starp dežūras nodošanu un darba sākšanu nākamajā dienā ir jāpaiet vismaz desmit stundām. Bet ne vienmēr tas izdodas, tādēļ ir situācijas, kad izlidošana kavējas šādu noteikumu dēļ.

Gaisa satiksmes kontrole

Nereti pasažieri jau sēž lidmašīnā, bet gaisa kuģis nekustas, darot ceļotājus nemierīgos, bažījoties, ka kaut kas nogājis greizi. Bet pārsvarā tas ir gaisa satiksmes kontroles lēmums, it īpaši lielajās lidostās, kur “pīķa stundās” ir gana dzīva satiksme. Portāls norāda, ka lidojumi uz tāliem galamērķiem šādu iemeslu dēļ uz zemes “iestrēgst” retāk.

Tehniskas ķibeles

Jā, lidaparāts tomēr ir mašīna, un var salūzt. Turklāt nav jābūt nopietnai problēmai, piemēram, ar dzinēju. Pilnīgi gana, ka lidmašīnā nedarbojas tualete, vai aizsērējusi izlietne - un arī šādu iemeslu dēļ mēdz aizkavēties lidojumi .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21671295sec.