Iepazīsti 3 gleznainākos vilcienu maršrutus ASV

Ceļošanai ar vilcienu allaž piemitusi sava veida romantika. Gluži ka no kinofilmām, prātā nāk ainas, kā ceļotājs vientulīgi, bet apgaroti veras pa vilciena logu, kur garām slīd kalni, meži, līkumojas upes, tāluma sniedzas plaši lauki un netrūkst arī sadzīvisku ainu. Arī Amerikas Savienotās valstis ir lieliski piemērotas tam, lai ļautos šim filmu cienīgajam ceļošanas veidam, jo plašajos štatos daba mainās tik strauji un ir tik dažāda, ka sev ko tīkamu atradīs ikviens, kas devies ceļā.


1.    Lielā Kanjona dzelzceļš

Lielais Kanjons atrodas Arizonas štatā uz Kolorādo plato, Nacionālā Parka teritorijā, kurš ir viens no pirmajiem Amerikas Savienotajās Valstīs. Lielais Kanjons nudien neprasa īpašus komentārus un ir viens no dziļākajiem kanjoniem pasaulē. Slavenā aiza vietām sasniedz 1600 metru dziļumu un 30 kilometru platumu. Aiza ir ne vien liela, bet nepārspējama ar formu un krāsu dažādību. Vilciens vijas cauri Nacionālajam parkam, sākot no Vilijamas pilsētas Arizonā, ļaujot vērot vairākus simtus gadus senas priedes, daļu no Sonoras tuksneša, kuru būs iespējams apskatīt veselu dienu brauciena laikā, lai tieši pirms saulrieta dotos atpakaļceļā.


2.    "Amtrak" vilcienu kompānijas maršruts "Adirondack"

"Adirondack" rāmi plūst pa sliedēm gar Hudzonas upi. Pasažieri savu ceļu uzsāk "Penn" dzelzceļa stacijā Manhetenā un pēc 10 stundu ilga brauciena, kas pārpildīts ar debešķīgām ainavām, vakarā tie nonāk Monreālā. Kā viskrāšņāko gadalaiku šim braucienam zinātāji iesaka rudeni, kas ceļotajiem ļauj vērot mainīgās ainavas, laukus un kokus Hadsona ielejā, ko rudens, nežēlojot krāsas, kā mākslinieks pārvērtis par īstenām gleznām.


3.    Vēsturiskais dzelzceļš "Cass Scenic Railroad"

Slavenās dzelzceļa sliedes uzbūvētas vairāk kā pirms simts gadiem – 1901. gadā, ar mērķi pa tām transportēt kokmateriālus cauri kalnainajai Amerikas Savienoto Valstu daļai Rietumvirdžīnijā. Mūsdienās šis dzelzceļš tiek atzīts par Amerikas lokomotīvju vērtīgu mantojumu un tas joprojām saglabā savu vēsturisko izskatu. Viena no iespējām ceļotājiem ir brauciens, kas ilgst četras ar pusi stundas, lai pasažieriem atklātu senos mežstrādnieku ceļus un ļautu vērot burvīgas ainavas 1475,84 metru augstumā virs jūras līmeņa no Bald Knob virsotnes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.24070001sec.