Tālis Linkaits: Rail Baltica iekļaus Baltijas valstis Eiropas transporta sistēmā

Dzelzceļa transports atgūst popularitāti visā Eiropā, un šis ir īstais laiks gan pasažieru, gan kravu pārlikšanai uz dzelzceļu kā videi draudzīgu un drošu pārvadājuma veidu. Rail Baltica projekts Baltijas valstis iekļaus Eiropas transporta sistēmā, – tā, piedaloties konferences “Europe of Carpathians” diskusijā, sestdien pauda satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

„Raugoties no Latvijas un visu trīs Baltijas valstu skatu punkta, Rail Baltica ir projekts, kas novērsīs trūkstošo savienojuma posmu ar Centrālo un Rietumeiropu. Eiropas standarta dzelzceļa līnija radīs jaunas pasažieru un kravu transporta iespējas starp Baltijas valstīm un Eiropu,” pauda T. Linkaits, piebilstot, ka tas sniegs ieguvumus ne tikai Baltijas valstīm, bet arī Polijai un visai Eiropai kopumā.

Ministrs uzsvēra, ka transporta infrastruktūras attīstība un jaunu koridoru veidošana Centrālajā un Austrumeiropā ne tikai cels dzīves kvalitāti vairāk nekā 110 miljoniem iedzīvotāju, bet arī veicinās reģiona ekonomiku un starpvalstu sociālekonomisko sadarbību.

“Savienojamības attīstība arī jābalsta uz jaunas loģistikas ķēdes veidošanu starp Baltijas un Melnās jūras, Adrijas un Egejas jūras reģioniem. Šajā ziņā katra valsts Ziemeļeiropā, Centrāleiropā un Austrumeiropā var piedāvāt savas priekšrocības integrēta koridoru tīkla attīstībai,” sacīja T. Linkaits. “Esam gatavi strādāt kopā, lai uzlabotu transporta un loģistikas savienojumus par labu mūsu valstu ekonomiskajai attīstībai, stabilitātei un drošībai.”

Nobeigumā ministrs uzsvēra, ka Latvija šogad 20.–22.jūnijā Rīgā rīkos septīto Trīs jūru iniciatīvas samitu un biznesa forumu. Ministrs aicināja konferences dalībniekus piedalīties šajā pasākumā un izmantot iespēju apspriest un izpētīt, kā veicināt valstu savienojamību un izveidot komerciāli virzītus, investīcijām pievilcīgus ekonomiskos koridorus Eiropas Centrālajā un Austrumeiropā.

Konferenci rīko Polijas Sejms un tā veltīta transporta sistēmu un infrastruktūras attīstībai Centrālajā un Austrumeiropā. Konferencē piedalās Polijas, Ukrainas, Lietuvas, Rumānijas, Bulgārijas, Ungārijas  un Čehijas par transportu un infrastruktūru atbildīgās amatpersonas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48020601sec.