Topošās «Rail Baltica» stacijas lidostā «Rīga» pamatos iemūrēs laika kapsulu

Trešdien, 7. decembrī, piedaloties Valsts prezidentam Egilam Levitam, Rail Baltica projekta īstenotāju un būvnieka pārstāvjiem, topošās stacijas pamatos būvlaukumā pie lidostas „Rīga” iemūrēs laika kapsulu.

Kapsulas iemūrēšanas pasākumā piedalīsies satiksmes ministrs Tālis Linkaits, SIA Eiropas Dzelzceļa līnijas valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris, projekta būvnieka B.S.L. Infra vadības komitejas loceklis Haralds Gorress (Harald Gorres) un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre. Tāpat klātesošos uzrunās RB Rail AS valdes priekšsēdētājs Agnis Driksna, lidostas „Rīga” valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa, būvuzrauga, Mārupes un Rīgas pašvaldību pārstāvji.

Laika kapsulā tiks ievietots vēstījums, būves pamatos simboliski iemūrējot liecības no šodienas un vērtības, ko projekta īstenotāji vēl nākotnes paaudzēm.

„Līdz ar Rail Baltica stacijas būvniecību mainīsies ne tikai lidostas apkārtnes infrastruktūra, bet arī tās loma un nozīme Latvijas tautsaimniecībā kopumā, ļaujot stiprināt Rīgu kā Baltijas un Ziemeļvalstu aviācijas mezglu. Ļoti gaidīta un nepieciešama ir arī ātrvilciena satiksme starp pilsētas centru un lidostu, ko no mums kā īstenotājiem prasa Eiropas Savienības TEN-T koridora regulējums,” pauž Rail Baltica projekta īstenotāja Latvijā – uzņēmuma Eiropas Dzelzceļa līnijas valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris.

Pie lidostas top pirmais ātrgaitas dzelzceļa un avio savienojuma centrs Baltijā, paredzēts gan pasažieru, gan kravu pārvadājumiem. Pati stacijas ēka iespaidīgi pacelsies virs zemes, jo Rail Baltica vilcienu ceļi lidostas teritorijā būs uz estakādēm. Rail Baltica stacijas ēkas ārējā veidolā dominēs koka elementi, pati ēka projektēta, lai būtu gan ērta un funkcionāla, gan iespējami energoefektīva.

Rail Baltica dzelzceļa stacijas un saistītās infrastruktūras lidostā „Rīga” izbūves pasūtītājs ir Eiropas Dzelzceļa līnijas, būvnieks - pilnsabiedrība B.S.L. Infra. Personu apvienību veido Austrijas uzņēmums Swietelsky AG un Latvijas būvniecības uzņēmumi – ceļu būves firma SIA Binders un viens no lielākajiem būvniecības uzņēmumiem Latvijā, kas specializējies daudzfunkcionālu objektu būvniecībā, AS LNK Industries.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57182503sec.