XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku dalībniekiem nodrošinās bezmaksas braukšanu vilcienā

2023. gada 1.jūnijā Ministru kabinets (MK) atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) rosinātos grozījumus normatīvajā regulējumā, kas dos iespēju XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku  (turpmāk – svētki) laikā to dalībniekiem bez maksas pārvietoties ar vilcienu Rīgas teritorijā.

“Dziesmu un deju svētki ir notikums, kas uztur mūsu cilvēkos patriotismu un turpina bagātināt latviešus kā tautu. Šis īpašais laiks mūs vieno, pieskandina ar pozitīvām emocijām un ļauj lepoties. Tas ir milzīgs piedzīvojums un baudījums, ļaujot sajust, ka esam viens veselums. Esmu pārliecināts, ka svētku dziesmas skaļi jo skaļi pieskandinās arī mūsu vilcienus un deju soļu dimdoņa būs jūtama ne tikai stadionos, bet arī pilsētas ielās,” uzsver satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs.

Uzrādot svētku dalībnieka identifikācijas karti, svētku dalībnieki bez maksas varēs braukt ar vilcienu AS "Pasažieru vilciens" noteiktajās A un B zonās. Bezmaksas pārvietošanās tiks nodrošināta laikā no 2023.gada 2.jūlija (Svētku atklāšanas pasākumi - Gājiens un koncerts dalībniekiem) līdz 2023. gada 10.jūlijam (agrā rītā noslēgsies Svētku sadziedāšanās nakts pasākums).

Rīgā tiek veikta ielu infrastruktūras uzlabošanas darbi un atsevišķos gadījumos ir apgrūtināta satiksme, tāpēc plānots, ka svētku dalībnieki un skatītāji uz svētku norises vietām dosies ar Rīgas sabiedrisko transportu un vilcienu.

Balstoties uz 2018. gada svētku datiem par pārvadātajiem svētku dalībniekiem un Rīgas satiksmes plānotajiem satiksmes ierobežojumiem attiecīgajā laika periodā,  AS “Pasažieru vilciens” prognozē dalībnieku braucienu skaita pieaugumu 30% apmērā. Tādējādi, pēc uzņēmuma aplēsēm braucienu skaits A un B zonu ietvaros būs 18 173 un 100% kompensējamā summa sastādīs 21 201 eiro (bez PVN).

Lai nodrošinātu svētku dalībnieku un apmeklētāju pārvietošanos svētku laikā, AS “Pasažieru vilciens” izvērtē iespējamos variantus papildu vilcienu norīkošanai.

Svētki notiks Rīgā no 2023.gada 30.jūnija līdz 9.jūlijam, kas ir veltīti svētku tradīcijas 150 - gadei. Pamatojoties uz dalībnieku reģistrācijas datiem, svētkos piedalīsies 40 892 dalībnieki, bet svētku pasākumus apmeklēs ap 500 000 skatītāju. Vairāk nekā 60 svētku pasākumi notiks dažādās tiem piemērotās vietās. Galvenās norises vietas, kurās tradicionāli notiek lielākie un daudzskaitlīgākie svētku pasākumi, ir Daugavas stadions (adrese: Augšiela 1, Rīga) un Mežaparka Lielā estrāde (adrese: Ostas prospekts 11).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59438896sec.