Vācijā kursēs jauni divstāvu vilcieni

Vācijas dzelzceļa uzņēmums Deutsche Bahn vēlas vilcinu tālsatiksmē pirmoreiz ieviest divstāvīgus vilcienus. Šādi vilcieni sāks kursēt 2013. gadā. Līdz šim vilcieni ar diviem stāviem Vācijā tika izmantoti tikai reģionālajā satiksmē.

Jaunbūvētie vilcieni varēs sasniegt 160 km/h ātrumu un daudzviet tie aizstās līdz šim izmantotos InterCity (IC) vilcienus, kas kursē starp Vācijas lielpilsētām. Deutsche Bahn jau pasūtījuši 27 jaunus divstāvu vilcienus, kas kopā izmaksās aptuveni 400 miljonu eiro. Divstāvīgie vilcieni, kas sastāvēs no lokomotīves un pieciem vagoniem, tiks būvēti Gerlicas (Görlitz) pilsētā Saksijas federālajā zemē.

Šobrīd vēl nav zināms, kuros maršrutos kursēs jaunie vilcieni. Iespējams, tie tiks izmantoti visvairāk noslogotajos maršrutos, piemēram, starp Berlīni, Reinas-Rūras aglomerāciju, Frankfurti pie Mainas un Dienvidvāciju. Brauciena cenas nemainīsies.

Deutsche Bahn IC vilcienu flote, kuras vidējais vecums ir aptuveni 40 gadu, skaitās ļoti novecojusi un nemoderna, īpaši pasažieru komforta ziņā. Jaunie vilcieni būs modernāki, bet tāpat kā vecie IC vilcieni nodrošinās pasažieriem plašas ieejas durvis vilcienā, modernas sēdvietas, bagāžas nodalījumus, daudz vairāk elektrības kontaktvietu un labāka mobila telefona signāla uztveršanas zonu. Katrā vilcienā būs vieta desmit velosipēdiem (pieejamas ar iepriekšēju rezervāciju). Ratiņkrēsliem tiek nodrošināts paceļamais lifts. Jaunajos vilcienos gan nav paredzēta vieta bistro vai restorāniem, tāpēc brauciena laikā pa vilcienu staigās apkalpotājs ar dažādiem atspirdzinājumiem ratiņos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47206497sec.