Pandēmija būtiski pērn ietekmējusi «Tallink» rādītājus

Tallink Grupp 2021. gada 5. janvārī publicēja 2020. gada 4. ceturkšņa un decembra rezultātus, kuri atklāj COVID-19 pandēmijas kopējo ietekmi uz uzņēmuma gada pasažieru, transportlīdzekļu un kravu pārvadājumu statistiku.

Nav pārsteigums, ka 2020. gada griezumā Tallink Grupp kopējais pārvadāto pasažieru skaits samazinājās par 61,8%. Kopumā uzņēmums dažādos maršrutos pārvadāja 3 732 102 pasažieru (salīdzinājumam, 2019. gadā pārvadāto pasažieru skaits sasniedza 9 763 210). Pasažieru skaita samazinājums ir vērojams visos Tallink regulārajos maršrutos, turklāt vairāki maršruti tika slēgti vai to darbība uz laiku tika apturēta ceļojumu ierobežojumu un ārkārtas stāvokļa dēļ. 2020. gadā lielākais pasažieru skaita kritums vērojams maršrutā Latvija – Zviedrija (par 82,5% mazāk salīdzinājumā ar 2019. gadu) un maršrutā Igaunija – Zviedrija (par 81,9% mazāk salīdzinājumā ar 2019. gadu), kur regulāra pasažieru satiksme vai nu pilnībā vai daļēji tika apturēta kopš 2020. gada marta. Arī maršrutā starp Somiju un Zviedriju pasažieru skaits 2020. gadā samazinājās par 66,1%, salīdzinot ar 2019. gadu, savukārt Igaunijas – Somijas maršrutā samazinājums ir par 52,3%, salīdzinot ar 2019. gadu.

Pārvadāto pasažieru transportlīdzekļu skaits 2020. gadā visos uzņēmuma maršrutos kopumā samazinājās par 36,7%.  Arī šajā segmentā lielākais kritums novērojams maršrutos starp Latviju un Zviedriju un Igauniju un Zviedriju.

Neskatoties uz vairākiem izaicinājumiem visa gada garumā, uzņēmums 2020. gadā pārvadāja kopumā 359 811 kravas vienību, kas ir tikai par 5,2% mazāk kā 2019. gadā. Uzņēmumam 2020. gadā salīdzinājumā ar 2019. gadu izdevās par 1% palielināt pārvadāto kravu vienību skaitu maršrutā starp Igauniju un Somiju. Tomēr visos pārējos Tallink Grupp maršrutos kravu pārvadājumu apjomi ir samazinājušies.

“Šie rezultāti nevienam nebūs pārsteigums, jo visa gada garumā esam dalījušies ar uzņēmuma jaunumiem un statistiku, kā arī samērā plaši sniedzām informāciju par globālās pandēmijas ietekmi uz mūsu biznesu," komentē Tallink Grupp valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene.

“Ņemot vērā periodiskus vispārējus liegumus un ceļošanas ierobežojumus kopš 2020. gada marta, kas tika īstenoti vairākās uzņēmuma darbības valstīs, ar 2 mēnešu atvieglojuma starplaiku vasaras periodā, uzņēmums šo krīzi pārvarēja samērā labi. Mēs esam darījuši visu, kas mūsu spēkos, lai stabilizētu darbību, reaģētu, mainītos, ieviestu jaunas idejas, vienlaikus par prioritāti izvirzot ikviena cilvēka drošību un turpinātu uzņēmuma darbību 2021. un turpmākajos gados. Tāpat daudz esam veltījuši spēkus, lai maksimāli saglabātu un aizsargātu mūsu ieguldītāju un akcionāru aktīvus.

Lai gan pagājušajā gadā uzņēmums nesasniedza izvirzītos vērienīgos izaugsmes mērķus, šajā tik ārkārtīgi izaicinošajā laikā paveiktais ir daudz svarīgāks, un tas ir nozīmīgs faktors cilvēku pārvietošanās un preču kustības jomas saglabāšanā starp mūsu uzņēmuma darbības tirgiem. Šajā laikā sasniegtais vienlaikus sniedza iespēju ģimenēm un tuviniekiem atkalapvienoties, kad tas bija vissvarīgākais, nodrošināja, ka mūsu preču plaukti vienmēr ir pilni, piedāvāja kaut uz īsu mirkli ievilkt elpu un atgūties no pandēmijas īsajos 2020. gada vasaras mēnešos, kad pasaule bija atvērtāka ceļošanai, un sniedza un turpina sniegt cerību nākotnei.  Un pats galvenais – mēs joprojām esam šeit, dodamies jūrā, veidojam labākas nākotnes plānus. Jā, mēs esam cietuši un mazliet sasisti, mūsu kolēģu ir palicis mazāk, tomēr esam gatavi turpināt cīnīties un esam apņēmības pilni sākt ceļu uz atveseļošanos 2021. gadā,” turpina Pāvo Negene.

“Es vēlos pateikties ikvienam klientam par mūsu pakalpojumu izmantošanu 2020. gadā un katram darbiniekam par šo pakalpojumu sniegšanu, lai Tallink Grupp turpinātu kuģot mūsu skaistajā Baltijas jūrā vēl daudzus gadus,” secina Negene.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21206498sec.