DFDS un Confido medicīnas centrs atklāj koronavīrusa testēšanas punktu Paldiski ziemeļu ostā, Igaunijā

Līdz ar Zviedrijas prasību veikt negatīvu PCR testu vai antigēna testu, kas veikts 48 stundu laikā pirms iebraukšanas valstī, kuģniecības uzņēmums DFDS sadarbībā ar Medicīnas centru Confido 16. februārī Paldiski Ziemeļu ostā atklāja ātro koronavīrusa antigēna testēšanas centru. 2021. gada februāra beigās pakalpojums būs pieejams Klaipēdas ostā.

“Mēs vēlamies, lai mūsu klienti pašreizējā situācijā ceļotu pēc iespējas gludāk, tāpēc dodam iespēju ērti veikt ātro koronavīrusa testu Paldiski ziemeļu ostā, pirms prāmis atiet uz Kapellskär, Zviedrijā. Pārbaude ilgst 15-30 minūtes un  serti-fikāts angļu valodā pasažieriem tiek nosūtīts pa e-pastu. Pārbaudes punkts uzņem ne tikai pasažierus – to var izmantot gan apkārtnes iedzīvotājus, gan citi pasažieri,” skaidroja Igaunijas – Zviedrijas DFDS līnijas direktors Pēteris Ojasārs.

Sākotnēji testus var veikt katru vakaru no pulksten 18:00 līdz 21:00, tas nozīmē, ka testēšana beidzas aptuveni stundu pirms DFDS vakara prāmja atiešanas pulk-sten 22:00. Intereses palielināšanās gadījumā, tiks izskatīta iespēja arī veikt pār-baudes pirms pirmā prāmja atiešanas laika 10:00. Uz testu var pieteikties tiešsais-tes  vietnē www.confido.ee/covidtest un pārbaude ar sertifikātu maksā 40 eiro.

“PCR testi joprojām ir standarts  koronavīrusa infekcijas noteikšanai, taču to trūkums ir ilgais rezultāta gaidīšanas laiks, tāpēc šādus testus nevar izdarīt tieši pirms ceļojuma. Mēs redzam, ka arvien vairāk valstu PCR testa vietā pieņem koronavī-rusa antigēna testu, kura priekšrocība ir ātrs rezultāts. Tas ļauj ātri, tieši pirms brauciena, noteikt, vai cilvēks ir inficējies ar koronavīrusu,” sacīja Confido testēšanas punktu koordinators Liiss Āders.

Antigēna tests nav piemērots cilvēkiem, ja ir pamats aizdomām par akūtu COVID-19 slimību (ieskaitot cilvēkus, kuriem ir simptomi vai kuriem ir ciešs kontakts ar slimo cilvēku). Pārbaudot, nēsājiet sejas aizsargu. Sākot ar 02.06.2021, visiem cilvēkiem (vecākiem par 18 gadiem), kas ieceļo Zviedrijā (tai skaitā tranzītā), ir jāuzrāda negatīvs PCR testa, antigēna testa vai LAMP testa rezultāts, kas veikts 48 stundu laikā pirms ieceļošanas valstī. Ir noteikti jāpatur prātā, ka Zviedrija var mainīt ieceļošanas un uzturēšanās nosacījumus, tāpēc ir svarīgi sekot aktuālākajai informācijai.

DFDS ir Eiropas kuģniecības un loģistikas uzņēmums, kas pārvalda vairāk nekā 50 kuģus uz 35 līnijām Baltijas, Ziemeļu un Vidusjūrā, kā arī Lamanšā. DFDS Igaunijas filiāle ir daļa no DFDS koncerna un katru dienu apkalpo līniju Paldiski - Kapellskar.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.28680587sec.