Ideja dāvanai Valentīna dienā – romantisks ceļojums ar prāmi tuvajā Skandināvijā un Vācijā

Tuvojoties Valentīna dienai biežāk iedomājamies, ko dāvināt savai otrajai pusītei – tam, ka dāvana nepieciešama piekrīt gandrīz puse (46 %) Latvijas iedzīvotāju*.  Taču tā vietā, lai ilgi klaiņotu pa veikaliem, ērtāk pārsteigumu sagādāt attālināti, piemēram, rezervējot romantisku ceļojumu ar prāmi. Taču, kuru pilsētu izvēlēties kā galamērķi? Šajā rakstā apkopotas idejas romantiskam ceļojumam ar prāmi tepat blakus Latvijai – gleznainajā Zviedrijā un skaistajā Vācijā.

Iegūsti romantisku noskaņu viduslaiku pilsētā Vācijā

Brēmene ziemā ir ideāls brīvdienu galamērķis, kur doties pastaigās pa gleznainām ieliņām, baudīt gardu ēdienu un vēsturisko skaistumu. Tā atrodas Vācijas ziemeļrietumu daļā, un tā ir valsts otra lielākā osta. Lai ceļojumu padarītu par īstu piedzīvojumu, bet vienlaicīgi izvairītos no pulcēšanās, dodies ar auto uz Klaipēdu, tālāk ar prāmi uz Ķīli, Vācijā. Vakaru pavadi apmeklējot kuģa á la carte restorānu Mare Balticum. Pēc nakts privātā kajītē, no kura paveras brīnišķīgs skats uz Baltijas jūru, ierodies Ķīlē un pēc īsa, 2 stundu brauciena, esat nonācis Brēmenē.

Starp unikāliem veikaliņiem, Rotaļlietu muzeju un gotikas stila Sv. Jāņa baznīcu, Brēmenes iecienītais Šnora kvartāls pārsteigs ar daudz 15.–18. gadsimta arhitektūras ēku. Bet, par spīti vēsajam laikam, kvartālā pieejami vairāki mazi omulīgi restorāni, kur var sasildīties un baudīt maltīti romantiskā gaisotnē.

Apskates objektu sarakstā noteikti jāiekļauj Brēmenes rātsnams ar tā skaisto fasādi. Tā ir viena no iespaidīgākajām Vācijas ēkām, kas ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Gleznainākie dabas skati Zviedrijā

Vien četru stundu braucienā no Rīgas – Klaipēdā katru dienu atiet prāmis, kas ved uz  Kārlshamnu jeb Karaļa ostas pilsētu Zviedrijā. No 2022. gada 9. februāra atcelti visi Covid-19 infekcijas izplatības mazināšanas ieceļošanas ierobežojumi, ieceļojot Zviedrijā tieši no Eiropas Savienības. Pēc nakts uz kuģa, varat turpināt ceļojumu jau nākamajā rītā. Turklāt šajā maršrutā pavisam nesen sācis kursēt pilnīgi jauns pasažieru un kravas prāmis “Aura Seaways”.

Kārlshamna ir 7. gadsimtā uzbūvēta, nelielā pilsēta, kas tiek dēvēta par “Zviedrijas dārzu”, skaisto dabasskatu dēļ, kuri neatstāj vienaldzīgu nevienu. Kā vietējie tā arī viesi, pilsētas ainas iecienījuši baudīt, dodoties pastaigās. Viens no lielākajiem apskates objektiem ir Kastellet nocietinājums, kurā atrodas arī muzejs, kas ļaus iepazīt senās pilsētas vēsturi vai izbaudīt mākslu kādā no izstāžu kolekcijām. Tāpat apmeklējuma vērta ir viena no pilsētas vecākajām ēkām — Zvejnieku māja un Kārlshamnas kultūras kvartāls.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59917212sec.