Izbeigt kruīzus! Marseļā savāc tūkstošu cilvēku parakstus

Marseļas pašvaldība savākusi vairāk nekā 50000 Marseļas iedzīvotāju parakstus par to, lai pēc iespējas mazinātu piesārņojumu, ko rada kruīzu kuģu radītie izmeši.

Marseļā ir viena no lielākajām kruīzu kuģu ostām Eiropā, kas apkalpo aptuveni divus miljonus pasažieru gadā. Turklāt kuģošana rada 10% gaisa piesārņojuma Marseļā. Taču nu vietējiem reiz pietiek! Šādas parakstu vākšanas idejas autors ir Marseļas mērs Benuā Pajans.

2018. gadā gaisa kvalitātes monitoringa grupas "Atmosud" veiktajā pētījumā noskaidrots, ka viens pietauvots kruīza kuģis Marseļas ostā uz vienu stundu ir līdzvērtīgs 30000 automašīnām, kas brauc ar ātrumu 30 km/h. Arī Mišela Rozijē, kura dzīvo ostas apkaimē, ir nobažījusies par kruīza kuģu kuģu radītajām sekām.

Šajā apkaimē dzīvoja veseli cilvēki labā fiziskā formā - jāpiebilst, nesmēķētāji -, kuri mira no plaušu vēža - satraucas Rozijē.

Jāsaprot gan, ka kruīza kuģi ir viens no būtiskākajiem Marseļas ieņēmumu avotiem. Alēns Mistrs, Marseļas ostas Jūras transporta un upju savienības prezidents, bilst, ka Marseļas ekonomika ir ļoti atkarīga no tūristiem. Marseļa ir ļoti populārs galamērķis, un restorānu īpašnieki tieši pirms dažām dienām man stāstīja, ka nopelnījuši par 20% vairāk, kopš kruīza kuģu pasažieri un apkalpes locekļi atgriezušies - viņš stāsta.

Dažādās Eiropas pilsētās ir atšķirīga pieeja kruīza kuģu satiksmes ierobežošanā. Venēcijā ir vispār aizliegta kruīza kuģu kustība tās ūdeņos, Barselonā ir noteikts piesārņojuma nodoklis.

Mistrs uzskata, ka visvēlamākie būtu zaļās kuģošanas risinājumi. Tomēr vairāki vides aktīvisti ir kategoriski pret kruīzu kuģu satiksmi Marseļas ūdeņos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41342282sec.