Iepazīsti skaistākos kruīzu braucienus Eiropā

Neskatoties uz to, ka tradicionālo kruīzu braucienu biežākie maršruti aizved ceļotājus uz Karību reģionu, arī Eiropa kļuvusi daudz atraktīvāka kruīzu braucienu ziņā - 2011. gada vasarā Eiropas jūru ūdeņus vagos tik daudz kruīza kuģu, kā vēl nekad agrāk. Kādi ir skaistākie kruīzu braucienu maršruti Eiropā?

Kruīzs ap Itāliju - šis kruīza brauciens līdzinās ceļojumam laikā, jo maršrutā iespējams apskatīt gan antīko pilsētu pieminekļus, gan mūsdienu modernās metropoles. Kruīza laikā tiek apskatīta Roma, Piza, Venēcija un citas skaistākās Itālijas pilsētas. Bieži tiek veiktas pieturas arī Kapri salā, Amalfi piekrastē un Sicīlijā. Papildus Itālijai reizēm iespējams kruīza laikā pieturēt arī Korfu salā (Grieķijā) vai Dubrovnikos (Horvātijā).

Kruīzs par Norvēģijas fjordiem un Špicbergenu - vasara ir pats labākais laiks, kad doties kruīzā pa ziemeļiem. Īpaši skaistus skatus var pieredzēt jūlijā un augustā, kas novērojamas baltās naktis. Kruīza interesantākie apskates objekti ir Norvēģijas kalni, Geirangeras fjords un Lofotu salas. Bieži ziemeļu kruīzu maršrutā ietilpst arī Īslande ar tās maģiskajiem vulkāniem, geizeriem un ūdenskritumiem. Ja ceļojums ved uz Špicbergenu, tad līdz mūžīgajam ledus vairs nav tālu.

Kruīzs par Vidusjūras austrumdaļu - maigs klimats un neskaitāmi grandiozi kultūras objekti Atēnās, Rodas salā, Efēsā un Trojā sniedz iespēju izbaudīt ceļojumu caur gadu tūkstošiem. Ceļojuma kulminācija ir vulkāniskā Santorīni sala un ballīšu meka Mikonas.

Kruīzs ap Britu salām - skarbās klintis Īrijas austrumos sagādā krasu pretstatu ceļojuma laikā apskatāmajām palmām, kas aug Īrijas rietumu piekrastē, kur par siltumu gādā Golfa straume. Lielbritānijas kruīzu raksturo iespēja apskatīt skaistu dabu un plašas tāles. Noteikti nevajadzētu palaist garām iespēju apskatīt Skotijas kristālskaidros ezerus lochs un skarbos kalnus bens. Skotijas skarbās dabas majestātiskumu vislabāk apskatīt Hebridu, Orkniju vai Šetlandes salās.

Kruīzs pa Baltijas jūru - tepat netālu iespējams doties ceļojumā pa Ziemeļeiropas senajām pilsētām - Stokholmu, Helsinkiem, Kopenhāgenu, Talinu, Gdaņsku un, protams, Rīgu. Iespējams paviesoties arī Sanktpēterburgā.

Kruīzs pa Melno jūru - šajā kruīzā ietilpst Stambulas jeb senās Konstantinopoles apskate, bet kopumā sešu nedēļu ilgā ceļojuma laikā tūristi apciemo arī ukraiņu ostas pilsētu Odesu un kūrortpilsētu Jaltu Krimas pussalā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA)
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71284795sec.