Kuģu katastrofās vēl aizvien galvenokārt vainojams cilvēciskais faktors

Ir pagājuši 12 mēneši kopš traģiskās okeāna lainera "Costa Concordia" katastrofas Vidusjūrā, taču pa šo laiku pasaulē jau ziņots par 106 kuģu bojāeju.

Iepriekšējā periodā (2011. gadā) dokumentētas vien 91 kuģu avārijas, taču, salīdzinot ar vidējo rādītāju pēdējā desmitgadē, nelaimju skaits uz ūdeņiem ievērojami samazinājies – līdz šim tas bijis vidēji 146 avarējuši kuģi gadā.

Par spīti pozitīvajai tendencei, 21. gadsimta tehnoloģiju izmantošanai uz klāja, apmācībām, drošības regulām un kuģniecības industrijas nepārtrauktajiem centieniem uzlabot drošības rādītājus, vēl joprojām notiek negadījumi uz ūdens, kuros vainojams cilvēciskais faktors.

Ikgadējā ziņojumā par kuģošanas drošību, ūdens transportlīdzekļu apdrošināšanas kompānija "Allianz Global Corporate & Specialty" (AGCS) sniedz atzinumus par aizvadīto, 2012. gadu.

Kā izrādās, pērn traģiskākās kuģu katastrofas bijušas "Costa Concordia" lainera uzskriešana uz sēkļa pie Itālijas krastiem 13. janvārī un prāmja "Rabaul Queen" bojāeja Jaungvinejā 2. februārī – abi negadījumi nesa cilvēku upurus.

Ziņojumā minēts, ka visbiežākie kuģu avāriju cēloņi ir nogrimšana (49 procenti gadījumu) un uzskriešana uz sēkļa (22 procenti). Sadursmēs cietuši relatīvi maz kuģu – vien seši procenti.

Par visvairāk incidentiem ziņots Austrumāzijas reģionos, piemēram, Dienvidķīnā, Indoķīnā, Indonēzijā un Filipīnās.

AGCS pievērš pastiprinātu uzmanību faktam, ka visbiežāk incidentus izraisījuši tieši tā dēvētie cilvēciskie faktori – nogurums, ekonomisks spiediens un neadekvāta apmācība.

"Dažiem komerckuģu īpašniekiem, sevišķi sauskravu un tankeru gadījumos, bieži vien nepietiek līdzekļu nepieciešamajām apkopēm vai darbinieku apmācībai," paskaidro AGCS pārstāvis Svens Gerhards.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18620992sec.