Plāno būvēt 1,3 kilometrus garu peldošu pilsētu [1]

Ja ceļošana ir jūsu sirdslieta, dzīve uz pasaulē pirmās peldošās pilsētas klāja, visticamāk, būtu jums ideāli piemērota. Tiesa gan, "Brīvības kuģis" (Freedom Ship) vēl nav uzbūvēts, un, ja arī tas tiktu paveikts, tā ārējās aprises, par nelaimi, ļoti atgādinātu robustu daudzstāvu autostāvvietu.

Amerikāņu arhitektu un dizaineru komanda prezentējusi datora ģenerētus attēlus, kuros demonstrēta iecere par 1,3 kilometrus garu peldošo pilsētu. Uz "Freedom Ship" būtu iespējams izmitināt 50 000 pastāvīgo iedzīvotāju, un tās 25 klājos būtu ierīkotas arī skolas, slimnīcas, mākslas galerijas, tirdzniecības vietas, parki un pat kazino. Uz tās augšējā klāja atrastos lidosta, kuras skrejceļš būtu pietiekami garš mazu vai vidēju privāto un komerciālo lidaparātu apkalpošanai.

Floridā bāzētā uzņēmuma "Freedom Ship International" direktors un viceprezidents Rodžers M. Gūčs atzīst: ""Freedom Ship" būs lielākais kuģis, kāds jebkad uzbūvēts, kā arī pasaulē pirmā peldošā pilsēta."

Viņa uzņēmums meklē iespējas piesaistīt finansējumu, lai realizētu sapni, pie kura cītīgi strādāts jau vairāku gadu garumā. Tiesa gan, nepieciešamā summa ir visai iespaidīga – aptuveni 10 miljardi ASV dolāru.

Gūčs piebilst, ka, par spīti daudziem šķēršļiem, pēdējo sešu mēnešu laikā interesi par projektu izrādījuši vairāki investori, un tiek liktas lielas cerības savākt vienu miljardu dolāru, kuri nepieciešami būvniecības uzsākšanai.

Uz milzu kuģa, kurš lielāko daļu laika būtu noenkurots kādā no pasaules metropoļu ostām, elektroenerģijas ražošanai tiktu izmantotas saules baterijas un viļņu enerģija. Peldošā pilsēta varētu tikt pārvietota maršrutā no ASV pāri Atlantijas okeānam uz Vidusjūru, pēcāk – uz Labās Cerības ragu Āfrikā, uz Austrāliju un Austrumāziju. Gada beigās "Freedom Ship" šķērsotu Kluso okeānu un piestātu Ziemeļamerikas rietumkrastā, bet pēc tam – dotos uz Dienvidameriku.

Ja neapšaubāmi ambiciozais projekts patiešām tiktu realizēts, peldošā pilsēta būtu 229 metrus plata, 107 metru augsta un 1,3 kilometrus gara – vairāk nekā trīsreiz garāka par kruīzu kuģi "Queen Mary II".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Ronis 12/02/2013 17:03 Par drošību-ne vārda!?
Titānikam ,vismaz apgalvoja:Vislielākais,drošākais un Nenogrimstošs! :D

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ballīte retro noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.06979299sec.