Kruīzu industriju satrauc lielo kuģu satiksmes aizliegums Venēcijā

Drīz pēc tam, kad Itālijas valdība paziņoja par lielo kruīzu kuģu satiksmes aizliegumu Venēcijā, kruīzu nozares pārstāvji norādījuši, ka pilsētā pēc iespējas ātrāk būtu jāuzsāk jauna, kruīzu laineriem piemērota ūdensceļa izbūve.

Sākotnēji bija paredzēts, ka aizliegums stāsies spēkā jau šī gada sākumā, taču šonedēļ Itālijas valdība paziņoja, ka tas notiks 2015. gadā. Jaunie noteikumi pieņemti dažādu iemeslu dēļ – pastāv bažas, ka kruīzu kuģu dzinēju radītās emisijas, iespējams, kaitē pilsētas viduslaiku arhitektūrai, savukārt citi aktīvisti ir pārliecināti, ka to izraisītās vibrācijas bojā vietējo celtņu pamatus, un piebilst, ka balti krāsotie milzeņi gluži vienkārši neiederas Venēcijas ainavā.

Industrijas pārstāvji no Starptautiskās Kruīzu kompāniju asociācijas (CLIA) nu steidzina Itālijas valdību apstiprināt alternatīva ūdensceļa izveidi, lai jau tuvākajā laikā varētu uzsākt nepieciešamos būvdarbus un kruīzu pasažieri no kuģa klāja Venēciju varētu skatīt arī turpmāk. Tiesa gan, ja plānotā kanāla izbūve ieilgtu, kruīzu kompānijas varētu saskarties ar problēmām, plānojot 2015. gada ceļojumus.

"Ir skaidrs, ka ilgtspējīgs risinājums nozīmē jauna, alternatīva ūdensceļa izbūvi Venēcijā, tādēļ esam gandarīti, ka Itālijas valdība meklē veidus, kā to panākt," atzinusi CLIA pārstāve. "Tomēr ir būtiski jaunā kanālā izbūvi uzsākt pēc iespējas ātrāk, lai kruīzu kompānijas ceļojumu maršrutos Venēciju varētu iekļaut bez bažām."

Iecerēts, ka 90 dienu laikā tiks sagatavots ziņojums par alternatīvā maršruta – Kontortas-Santandželo (Contorta-Sant'Angelo) kanāla – izbūves ietekmi uz vidi.

Jāpiezīmē, ka jaunais aizliegums attiecas uz visiem kruīzu kuģiem, kuru bruto tonnāža pārsniedz 96 000 tonnu. Tāpat paredzēti daļēji satiksmes ierobežojumi arī mazākiem kuģiem.

Jaunie noteikumi nebūt nenozīmē, ka kruīziem Venēcijā pielikts punkts. Lielākā daļa kruīzu kuģu, kuri tur ierodas, sver mazāk par 96 000 tonnu – izņēmumi ir atsevišķi kuģi, piemēram, "Regal Princess", "MSC Preziosa" un "MSC Fantasia", kā arī "P&O Ventura".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42138696sec.