Pilsētas apskate no kuģa klāja: pieci valdzinoši prāmju maršruti pasaulē

Pārvietošanās sabiedriskajā transportā pasaules lielākajās pilsētās tūristiem bieži vien ir īsts pārbaudījums, kas parasti nozīmē sastrēgumus, pārblīvētus metro vagonus un stundām izniekota laika.

Tomēr situācija ir nedaudz citāda, ja runa ir par ūdens transportu. Spirdzinošs gaiss, apburošas ainavas un (bieži vien) citiem sabiedriskā transporta veidiem ekvivalentas cenas – ja jūsu galamērķī pieejama prāmju satiksme, tā var būt lieliska alternatīva citiem pārvietošanās līdzekļiem, kā arī lielisks veids, kā apskatīt pilsētu.

ASV portāls HuffingtonPost.com piedāvā nelielu ieskatu piecos, iespējams, valdzinošākajos pilsētu un piepilsētu prāmju maršrutos pasaulē.

Menlijas prāmis – Sidneja, Austrālija 

No Sidnejas uz Menlijas priekšpilsētu

Ja jums laika pietiek vien virspusējai Sidnejas apskatei, šis brauciens būs tieši laikā. Maršruts, kas tiek veikts aptuveni pusstundas laikā, ir gluži kā pilsētas spožākajām ainavām pārsātināta īsfilma. Neskaitot pasaulslaveno Sidnejas Operas namu, Ostas tiltu (Harbour Bridge) un centra augstceltņu siluetus, pastāv liela iespēja, ka jums pārsteigumu sagādās arī vaļu vai delfīnu draiskošanās aiz kuģa borta.

Star Ferry – Honkonga

No Koulunas pussalas uz Honkongas salu

Maršrutā, kas aizsākas vienā no pasaulē visvairāk fotografētājām ostām – Viktorijas ostā, prāmji "Star Ferry" vietējos iedzīvotājus pārvadā jau kopš 1888. gada. Par 2,20 Honkongas dolāriem (aptuveni 22 eiro centi) iegādājoties biļeti braucienam prāmja augšējā klājā, nodrošināsieties ar netraucētu iespēju uzlūkot episko Honkongas debesskrāpju siluetus. Taču, ja ceļā dosieties ap pulksten 20:00, kuģis piestās, ļaujot pasažieriem skatīt Honkongas ikvakara šovu "Symphony of Lights", kas ir pasaulē lielākais gaismas/skaņas šovs, papildināts pat ar uguņošanu.

Linea Uno Vaporetto – Venēcija, Itālija

No Brīvības tilta uz Lido salu

Gondolas nebūt nav vienīgais veids, kā izjust Venēcijas burvību. Var kāpt arī vaporetto jeb ūdens autobusā un doties maršrutā Linea Uno. Ceļā piestāsiet 20 vietās – no Brīvības tilta (Ponte della Libertà) līdz pat gleznainajai Lido salai. Tāpat varēsiet baudīt nesteidzīgu tūri pa Lielo kanālu, uzlūkojot seno arhitektūru tā krastā, kā arī paraudzīties uz Svētā Marka laukumu un Rialto tiltu.

Zelta raga prāmis – Stambula, Turcija

No Eminonu kuģu piestātnes uz Uskudaru

Šis ir transkontinentāls ceļojums – tiesa, bez neskaitāmu laika joslu šķērsošanas un dārgu aviobiļešu iegādes. Nepilnās 20 minūtēs šķērsojot Bosforu, jūs nokļūsiet no Eiropas Āzijā; tālāk kuģīša ceļš ved gar Zelta ragu, vairāku mošeju kupoliem, slaveno Topkapi pili, Osmaņu impērijas kuģu būvētavu, kā arī zem Galatas tilta.

Īstriveras prāmis – Ņujorka, ASV

No Midtaunas uz Manhetenas dienvidiem

"Civilizēts brauciens" (Civilized Commute) – šādi savus pakalpojumus raksturo Īstriveras prāmja operators "NY Waterway". Šķiet, ka tie nav tikai tukši vārdi, jo uz viena klāja ar rosīgajiem ņujorkiešiem pasažieri var visā to godībā apbrīnot majestātisko tiltu trio, kas savieno Manhetenu un Bruklinu, kā arī tālumā uzlūkot Brīvības statuju un Manhetenas panorāmu. Turklāt tas viss – nesteidzīgi baudot tasi kafijas prāmja kafetērijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18750286sec.