LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Avalon Hotel & Conferences» vadītāja Dmitrija Smetaņina

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Avalon Hotel & Conferences» vadītāja Dmitrija Smetaņina

«Avalon Hotel & Conferences» vadītājam Dmitrijam Smetaņinam ir svarīgi veidot ap sevi kolektīvu, kas viņa teikto labi saprot. Savukārt viesnīca, kā savu stipro pusi vairāk nekā desmit gados ir attīstījusi dažādu konferenču organizēšanu.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs vērtējat šo gadu kā viesnīcnieks? Kas notiek uz labo pusi viesnīcu jomā, kas varbūt nav tik labi? Daudzi domāja, ka kad Rīgā atvērs "Grand Hotel Kempinski", cenas par viesnīcas pakalpojumiem varēs palielināt...

Dmitrijs Smetaņins: No biznesa viedokļa viss ir labi, viesnīcā Avalon Hotel & Conferences situācija ir aptuveni tādi pati kā 2016. gadā, ja ņem vērā apgrozījumu. Tomēr izmaksas pieaug, bet viesu maksātspēja nepaaugstinās. Pagājušā gada laikā neplānoti pieauga pārtikas produktu cenas un ārpuspakalpojumu izmaksas. Piemēram, sadārdzinājās olas, sviests, zivis, gaļa, kas mums ir nepieciešamas brokastīm, grupu ēdināšanai un konditorejas istrādājumu gatavošanai. Līdzīgi ir arī ar citām viesnīcas izmaksu pozīcijām.

Viesu skaits Rīgā noteikti pieaug, tajā pašā laikā konkurence, saistībā ar jaunatvērtajām viesnīcām, ir jūtama. Savu nosologojumu un cenu esam spējuši saglabāt, balstoties uz profesionālu apkalpošanu, kvalitatīvu produktu un pieredzi. Turklāt cik mums istabu ir, tik ir! Vairāk viesu fiziski nemaz nevaram uzņemt. Izskatās, ka pašreiz viesu pietiek visām viesnīcām.

Ja runājam par "Grand Hotel Kempinski", tad tas ir ļoti labs produkts ar augstu līmeni, bet nedomāju, ka šai viesnīcai ir mazākas problēmas ar darbinieku piesaisti kā citām. Tas ir jautājums par servisa kvalitātes noturēšanu.

Vienlaikus, ja salīdzina ar veco Eiropu, tad pie mums ir ļoti labs gan servisa, gan viesnīcu kā tādu līmenis. Tās pamatā ir jaunas vai nesen atjaunotas, līdz ar to viesi novērtē to vizuālo izskatu, komfortu. 100 punkti, ka pie mums viesis par to pašu naudu var atpūsties labāk!

BalticTravelnews.com: Varbūt tagad tūristi brauc no citām valstīm uz Rīgu, nekā iepriekš?

Dmitrijs Smetaņins: Es tā neteiktu. Pie mums brauc kā braukuši daudzi no Vācijas, Norvēģijas, Krievijas. Mazliet ir pamainījušies klientu paradumi, viņi Rīgā ierodas ar automašīnu, vairāk tērē restorānā.

BalticTravelnews.com: Pēc Jūsu vērojumiem kādu iemeslu dēļ tūristi ierodas Rīgā?

Dmitrijs Smetaņins: Tūristi brauc šeit uz divām līdz nepilnām trim dienām paskatīties Rīgu. Visticamāk, tas ir "Live Riga" un citu reklāmas aktivitāšu iespaidā, citādi nemaz nevar būt. Jāsaprot, ka ne Latvija ir galvenais ceļotāju galamērķis, bet gan Rīga. Jā, mēs arī aicinām savus viesus atgriezties vēlreiz, bet pasaules pieredze liecina, ka otrreiz uz to pašu pilsētu reti kurš aizbrauc. Rīga nav izņēmums. Protams, ka savus klientus motivējam atgriezties vēl un vēl, piešķirot viņiem attiecīgu VIP klienta statusu. Pēdējo gadu izmaiņas pozitīvi mainījušās tieši darījuma tūristu skaita pieaugumā, ja agrāk nakšņoja 2 naktis, tad tagad 3 un 4 naktis. Noteikti Rīgas nākotne ir darījumu tūrisms!

BalticTravelnews.com: Kas Rīgas tūristus ieinteresē? Kādiem pasākumiem viņi pievērš uzmanību?

Dmitrijs Smetaņins: Piemēram, bijām tūrisma izstādē Igaunijā, kur vairāki vidējās paaudzes cilvēki jautāja, kādas ir iespējas saņemt kompleksu viesnīcas piedāvājumu apvienojumā ar Operas izrāžu biļetēm. Katrā ziņā mums pašiem aktīvāk jāskatās, pēc kā ir pieprasījums, jāmācās varbūt vairāk no Baltijas valstu kaimiņiem. Ir jau daudzas foršas lietas, ko varētu izmēģināt.

BalticTravelnews.com: Kāda ir Rīga salīdzinājumā ar Tallinu, Viļņu, ko no tām vajadzētu pārņemt?

Dmitrijs Smetaņins: Rīga, viennozīmīgi, ir skaista! Par to paldies pašvaldībai! Šogad esmu dzirdējis ļoti daudz pozitīvu atsauksmju no viesiem, ka Rīga ir sakārtota, izgaismota svētkos utml. Domāju, ka Tallinai un Viļņaiir jāpamācas no Rīgas, kā veidot noskaņu. Man arī patīk Latvijas karoga projekts.

BalticTravelnews.com: Ko galvaspilsētā un Latvijā vēl vajadzētu uzlabot?

Dmitrijs Smetaņins: Likumus raksta cilvēki, bet, ja to būtība noveco, vajag pamainīt. Vecrīga ir veidots kā produkts tūristiem, tātad nedrīkst būt tā, ka viesis nevar piebraukt pie viesnīcas, izlikt čemodānus un tad aizbraukt nolikt automašīnu kaut kur tālāk. Vecrīgas viesnīcām šī ir liela problēma!

Pilsētā var pavērot, kā cilvēki mokās, velkot aiz sevis milzīgos koferus, lai nokļūtu kādā viesnīcā. Tas nav labs Rīgas viesmīlības paraugs. Vecrīgā darbojas likums, kura ietvaros sarkanās līnijas UNESCO dēļ atdala vecpilsētu no pilsētas jaunās daļas, līdz ar to tuvākajā nākotnē izmaiņas nevar gaidīt. Taču būtu viesiem jādod iespēja iebraukt, izlikt koferus un izbraukt no vecpilsētas.

Tāpat nav skaidrs, kāpēc tomēr nevar vecpilsēta tikt pie pazemes autostāvvietas, kā tās ir daudzviet Eiropā!? Pat, ja paskatāmies uz nelielo Monako, kur tik daudz kas atrodas pazemē. Gribētos, lai pie mums ir līdzīgi kā Šveicē, kur nemitīgi notiek iedzīvotāju referendumi pašvaldībās, paši lemj, kas ir vajadzīgs, un pašvaldība to izdara. Mēs, kā Rīgas iedzīvotāji, nevaram samierināties tikai ar to, ko izdomājuši un nobalsojuši deputāti.

Diemžēl Rīgā arvien vērojama tendence, ka esam tādi kā ierāvušies katrs savā restorāna, viesnīcas vai citā sētā, negribot sadarboties un kaut ko kopīgi veicināt. Katrs vairāk pats par sevi dzīvo, bet tā nevajadzēt būt. Skaidrs, ka visi strādā, lai nopelnītu naudu, bet jautājums kā to izdarīt – varbūt kādā jautājumā varam kopā izdarīt labāk!? Jā, tagad vismaz sakustējies “ūdens” un vairākkārt jau esam tikušies kopā Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas, Latvijas Restorānu biedrības biedri, Valsts Ieņēmumu dienesta pārstāvji, pārrunājuši daudzus jautājumus. Ir laiks pārmaiņām nodokļu sistēmā! Ja nekas nemainīsies, tad restorānu biznesā dominēs ēnu ekonomika – tā turpināsies. Godīgi samaksājot visus nodokļos, kā to eknomisti ir aprēķinājuši, neatkarīgs restorāns šodien nevar izdzīvot. Valsts institūciju darbinieki jau to saprot, bet samazināt nodokļus nevēlas. Jādomā, kā dot iespēju cilvēkam attīstīt savu produktu un pelnīt.

Likumus raksta cilvēki, un cilvēki tos var mainīt, ja tie nedarbojas! Ja likums nestrādā sabiedrības labā, priekš kam tāds likums vajadzīgs!?

Turklāt valstī pašreiz izjūtam izteikta līdera trūkumu, kuram sekot, kura vārdus un paveiktos darbus ņemt vērā, jo viņš mūs iedvesmotu. Līdz ar to arī Latvijas iedzīvotājiem nav tik lieli mērķi un pamatotu cerību.

BalticTravelnews.com: Ko esat nesen pasaulē pavērojis saistībā ar tūrismu, viesnīcām?

Dmitrijs Smetaņins: Tikko atgriezos no kruīza brauciena pa Vidusjūru. Braucu ar pasaulē ceturto lielāko kuģi, kas būvēts pirms gada. Mūsu maršruts bija Dženova, Roma, Sicīlija, Malta, Barselona, Marseļa un pa to pašu ceļu braucām atpakaļ.

Man radās jautājums, kāpēc cilvēki vēlas ceļot vispār uz Rīgu, Latviju, ja visa vēsture ir tur. Tur gan tagad visur lielākā daļa ceļotāju ir ķīnieši, arī uz kuģa vismaz 60% bija tūristi no Ķīnas. Turklāt izskatījās visi maksātspējīgi, neredzēju, ka kāds ņemtu tēju uz diviem. Ir bijuši mēģinājumi šos tūristus atvest arī uz Rīgu, bet līdz šim nesekmīgi. Ideāli, ja kruīzu kuģu pieturas būtu vairāk arī Rīgā, bet lielākoties jau brauc garām... Acīmredzot, mums nepieciešams atraktīvāks piedāvājums, kādas speciālas ekskursijas, bet pagaidām ķīnieši noteikti dažus gadus ceļos pa Eiropas Dienvidu daļu. Nav arī tā, ka jābaidās no kruīza kuģu klientiem kā tādiem, kuri tikai restorānos, viesnīcās meklē tualetes. Turklāt, kad es tikko ceļoju, nekur nesaskāros, ka kādā pilsētā slēgtu ciet durvis un neielaistu mūs uz tualeti, ja to palūdz. Tas ir civilizēti!

Par viesnīcām grūti pateikt, jo tā pasaule ir unikāla, katrai viesnīcai ir ko parādīt!

BalticTravelnews.com: Kā Jūs raksturotu jaunos darbiniekus, kuri šodien tikai sāk darbu tūrisma nozarē?

Dmitrijs Smetaņins: Jaunieši, kuri nāk pieteikties darbā, ir ar lielām ambīcijām. Kopumā tas nav slikti. Kad sāk ar viņiem runāt, kā viņu iecerēto izpildīt, nonākam līdz tam, ka viņam darāmo vajag skaidrot, skaidrot un skaidrot. Vēlme saņemt labu algu ir nemainīga no darba kvalitātes, jo darbiniekam jāveic ikdienas maksājumi, jāuztur ģimene utt. Tas viss ir saprotams, bet nevar būt tik pašpārliecināti, ka visu jau māk, nedomāt līdzi darāmajam, kā labāk paveikt un gaidīt lielu samaksu, ja pašpārliecinātībai nav atdeve labi padarītā darba veidā.

BalticTravelnews.com: Ja runājam par tūrisma nozares dažādiem produktiem – lidojumiem, taksometru pakalpojumiem, restorāniem u.c., kurš šodien ir vājākais posms?

Dmitrijs Smetaņins: Rail Baltica! Kad tiks pabeigta šī Eiropas dzelzceļa līnija, neviens nevar pateikt, tikai par to runā un runā, bet neko konkrētu nevaram uzzināt. Bet mums taču arī jārēķinās, kāda pretī mūsu viesnīcai būs stacija, nerunājot par to, ka palielināsies tūristu skaits, varbūt mums kādā veidā jāpaplašinās, jāinvestē jaunos produktos. Loģistikai būs pavisam citas cenas. Mēs beidzot sevi varēsim saukt par pilntiesīgu Eiropas daļu, jo dzelzceļš būs tas, kas mūs apvienos ar citām valstīm. Nepamet sajūta, ka tūlīt, tūlīt kāds nāks klajā ar paziņojumu, ka projektu izbeidz. Tas viss rodas neziņas dēļ, un šeit taču nav runa par privātu naudu! Mēs redzējām, ka līdzīgi bija ar Skanstes topošo rajonu, bet tur bija runa par privāto kapitālu, kur iesaistījās arī pašvaldība un gan jau atradīs risinājumu. Bet Rail Baltica projekta sakarā ir runa par valsts un Eiropas Savienības kapitālu.

Vēl būtu jāpievērš uzmanība, lai Rīgā ierobežotu ātrumu uz veloceliņiem, jo bieži vien braucēji apdraud apkārtējo veselību un pat dzīvību. Netālu no manām mājām ir veloceliņš, kur riteņbraucēji lido ar kādiem 40 km/h, ja kāds trāpīsies priekšā, būs slikti! Vienvirziena ielās vajadzētu norādes, kurp tās ved.

BalticTravelnews.com: Pastāstiet, kā Jūs kļuvāt par Avalon Hotel & Conferences vadītāju?

Dmitrijs Smetaņins: Esmu absolvējis RISEBA E-komerciju un par viesnīcas vadīšanu toreiz nedomāju. 2011. gadā viesnīcas investori piedāvāja man pastrādāt kopā ar toreizējo viesnīcas vadītāju. Kopā pavadījām interesantu gadu, un tādai profesionālai vadītājai kāda ir Dace Stežkina, noteikti nebija viegli būt dienu no dienas kopā ar tādu jaunekli, kurš nemitīgi uzdod jautājumus: “Kāpēc tā, nevis tā?” Vai ieteikt: “Man liekas, ka vajag darīt tā, nevis tā.” Tobrīd jau es nedomāju, ka nokļūšu viņas vietā. Te tomēr ir 80 cilvēku komanda, kas ir jāvada. Uzskatu, ka man dzīvē ir paveicies vairākkārt satikt cilvēkus no vecās skolas, kuri man devuši ļoti daudz. Kad sāku strādāt viesnīcā, man nebija rozā brilles. Esmu Avalon Hotel & Conferences īpašnieka pārstāvis un kopš 2012. gada beigām strādāju šeit par vadītāju.

BalticTravelnews.com: Kāds Jūsu izpratnē ir labs vadītājs?

Dmitrijs Smetaņins: Cilvēks, kurš prot sameklēt darbinieku, kurš prot izpildīt attiecīgo darbu noteiktā laikā, turklāt nemaisoties pa vidu, bet ļaujot strādāt. Ja vadītājs ir pārliecināts par savu darbinieku, tad nav jākontrolē, jo viņam ir pārliecība, ka viss būs izdarīts labi. Labs vadītājs ir tas, kurš var nestrādāt, bet viņam nav tiesību nevadīt.

Es skatos, ka jaunie cilvēki nāk strādāt, sākotnēji baidās, nervozē. Tas ir labi, jo tādējādi es zinu, ka viņi izdarīs tik, cik prot un paprasīs ko tālāk. Tie, kuri nebaidās, bet arī visu vēl neprot, var mierīgi sastrādāt tādu problēmu, kas pēc tam man būs jārisina viņa vietā.

BalticTravelnews.com: Kas Jūsu darbiniekus motivē darbam?

Dmitrijs Smetaņins: Sākotnēji, kad sāku strādāt saaicināju sešu atbildīgāko darbinieku komandu sapulcē un katram uzdevu uzrakstīt, ar ko Avalon Hotel atšķiras no citām viesnīcām? Katrs no darbiniekiem apgalvoja, ka jautājums ir skaidrs, bet saņēmu sešas atšķirīgas atbildes – man patīk te, jo labs kolektīvs, man patīk viesnīcas atrašanās vieta tuvu manām mājām utt. Es speciāli neuzsvēru, ka jāraksta, ar ko mēs atšķiramies no biznesa viedokļa, un visi uz šo provokatīvo jautājumu atbildes sniedza tikai par sevi. Mēs visi esam dažādi! Man ir iemācīts, ka nekad nevajag baidīties pajautāt, ja kaut ko nesaproti, vai arī pārprasīt, vai patiešām esi sapratis, ko otrs no manis vēlas. Jo tikai tā var saprast, kas ir jādara tālāk.

Protams, ka mums ir izstrādātas vairākas iekšējo apkalpošanas standartu grāmatas, bet katra situācija var būt atšķirīga, vienmēr pastāv cilvēciskais faktors. Realitāte ir tāda, ka no 10 jaunajiem darbiniekiem ilgstoši paliek strādāt kādi divi. Avalon Hotel & Conferences tomēr ir neliela viesnīca un man ir svarīgi veidot kolektīvā ģimenisku bet profesionālu atmosfēru, tādēļ šeit strādā tie cilvēki, kuri mani patiešām saprot. Es ar katru cenšos atrast kopīgu valodu.

BalticTravelnews.com: Avalon Hotel & Conferences rīko pie sevis diezgan daudz konferences? Kā tās piesaistāt?

Dmitrijs Smetaņins: Konferences mums ir svarīga daļa, un optimāli varam apkalpot reizē 180 cilvēkus. Savu lietu pārzinām, un to darām aizvien labāk un labāk. Mums ir ļoti laba tehnika, nesen ieviesām vēl modernākus projektorus, jo tehnoloģijas attīstās, un mēs ejam līdzi laikam. Paldies konferenču organizatoriem, kuri mums uzticas. Viņiem atliek pateikt, kāds ir plānotais pasākums, un mēs piedāvājam labāko risinājumu. Iedziļināmies katra klienta vajadzībās. Piemēram, mēs jau uzreiz zinām pie noteikta apmeklētāju skaita un pasākuma formāta, kā labāk izvietot krēslus, galdus.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs ceļojat? Kuras vietas baudāt Latvijā?

Dmitrijs Smetaņins: Man patīk nedēļu nogalēs divas, trīs dienas doties ārpus Latvijas. Diemžēl daudzi aizvien nemāk atrast labus piedāvājumus lidojumu biļetēm, viesnīcām. Taču var ceļot, netērējot daudz. No Latvijas lido vairākas zemo cenu aviokompānijas, nemitīgi pētu to jaunos galamērķus. Man šāda nedēļas nogale Itālijā izmaksā tikai nedaudz vairāk kā Latvijā, bet gūtās emocijas ir pavisam citas.

Tas viss sākās mana drauga ietekmē, kurš katru nedēļu kaut kur lido atpūsties, turklāt par lidojumiem nemaksā vairāk par 50 EUR abos virzienos. Viņš man parādīja, kā to darīt, un es pēkšņi sapratu, ka daudzi tā ceļo. Reizē es mācos, kā šādu aktīvu aviokompāniju mārketingu izmantot arī mūsu viesnīcas biznesā. Pats es neizvēlos viesnīcu, kurai ir mazāk par četrām zvaigznēm. Patīk, ja atrodu labu piedāvājumu pieczvaigžņu viesnīcām, kuras nav vecākas par pieciem gadiem vai tml. Tā nesen biju aizlidojis uz Bari, Itālijā, ziemas sezonā tur pat viesnīca bija tukša. Tā mums ar ģimeni izdevās jauks ceļojums uz Brigi, Beļģijā. Tik skaista pilsētiņa, noteikti atgriezīšos!

Man draugi nemitīgi aicina ceļojumā uz Āfriku, bet pagaidām atsaku. Dēls vēl ir mazs, bet bez ģimenes es nevēlos ceļot.

Savu sievu es satiku Rīgā, viņa ir no Rēzeknēs, mēs daudz esam pabraukājuši pa tās puses ezeriem. Man vecvecāki nāk no Daugavpils puses, lai gan es esmu dzimis un izaudzis Rīgā, mācījos krievu plūsmas skolā. Mana Oma aizgāja 93 gadu vecumā un joprojām runāja latgaliski, man mācīja latviski. Dzīvē reāli sāku latviski runāt tikai tad, kad uzsāku darbu šajā viesnīcā. Vectēvs Aleksandrs Savickis bija profesors Rīgas Politehniskajā institūtā un ļoti atzīsts pētnieks saistībā ar dzelzceļa sliežu jautājumiem, to metāla struktūru, rakstīja grāmatas.

BalticTravelnews.com: Kādi ir Jūsu hobiji?

Dmitrijs Smetaņins: Regulāri apmeklēju sporta zāli, strādāju ar svariem. To daru pat ceļojumos. Es nevēlos būt profesionālis, man patīk to darīt sev. Mājās arī man ir nepieciešamākais, lai cilātu svarus.

Vēl man ir metāla detektors, ar ko aptuveni reizi gadā – pavasarī, pirms saaugusi zāle, dodos netālu no mājām Ādažos meklējumos uz mežu. Neko apzināti nemeklēju, lai gan nav noslēpums, ka tajos mežos daudz kas noticis. Man līdzi uz mežu nāk mūsu suns, un pastaigas pa mežu man ļoti patīk. Eju kopā pastaigāties arī ar dēlu, jo viņam šajā vecumā vajag daudz kustēties.

BalticTravelnews.com: Kurā valstī Jūs gribētu gadu padzīvot?

Dmitrijs Smetaņins: Itālijā, jo tur skaisti, saulains. Vēl gribētu padzīvot Ukrainā, kur man dzīvo radinieki. Varētu padzīvot Norvēģijā, paskatīties Fjordus. Nē, nekur tālu es negribētu dzīvot.

Uzziņa

Vecrīgas četru zvaigžņu Superior klases viesnīca AVALON HOTEL & Conferences atklāta 2007. gadā, atrodas pilsētas vēsturiskajā centrā.

Superior klases viesnīca AVALON HOTEL & Conferences piedāvā 111 labiekārtotus numurus, tajā skaitā luksusa numurus, nesmēķētāju numurus un istabas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Viesnīca ir sertificēta ar eko-zīmi „ Zaļā atslēga”, kvalitātes atzinumu HotelStars Union un Q-Latvia.
Jaunākā renovācija veikta 2017./2018.gada ziemā – renovētas viesu istabas, lifti, garāža.

Konferenču un sanāksmju telpas ir aprīkotas ar modernu skaņas un vizuālo tehniku un prezentēšanas sistēmu Crestron.

Zāles paredzētas gan semināriem, gan banketiem, gan preses konferencēm un banketiem, gan privātām svinībām.

Restorāns AVALON un bārs piedāvā augstas meistarklases ēdienus, gatavotus bez ĢMO(ģenētiski modificētas pārtikas).

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimis un izaudzis...

Rīgā.

Mans zelta likums ir...

neskrien pakaļ vairākiem mērķiem.

Sevi iepriecinu ar...

sporta nodarbībām.

Mans iecienītākais restorāns...

mana sieva gatavo izcili!

Ja man būtu iespēja, es stundu sarunātos ar...

ar radiniekiem, kuri aizgājuši aizsaulē.

Es iedvesmojos no...

profesionāļiem.

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā uz

Āfriku.

Mana ideālā diena...

ja es paspēju aizbraukt uz jūru!

Mans novēlējums Baltictravelnews.com...

Turpiniet sākto!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.01061487sec.