LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Radisson viesnīcu grupas» pārdošanas direktores Latvijā Ludmilas Holcas

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Radisson viesnīcu grupas» pārdošanas direktores Latvijā Ludmilas Holcas

"Radisson Hotel Group" (RHG) (Radisson viesnīcu grupa) ir viena no lielākajām viesnīcu kompānījām Eiropā un plaši pārstāvēta Baltijas valstīs, Rīgā pārvalda septiņas viesnīcas (Radisson Blu Latvija Conference & Spa, Radisson Blu Elizabete, Radisson Blu Ridzene, Radisson Blu Daugava, Park Inn by Radisson Valdemara, Park Inn by Radisson Residence Riga Barona, Astor Hotel &Conference), un pārdošanas direktore Ludmila Holca (Ludmila Holz) lielāko gandarījumu gūst, strādājot ar cilvēkiem, piesaistot jaunus klientus, atrisinot viesiem svarīgos jautājumus. Ne velti viņa ar lepnumu nēsā Radisson zelta piespraudi ar četriem briljantiem "Yes, I can", kura simbolizē Ludmilas Holcas 20 šī zīmola viesnīcās aizvadītos darba gadus.

Ludmila Holca: 20 gadus strādāju viesnīcā "Radisson Blu Daugava Hotel" (agrāk, kopš 1995. gada, "Radisson SAS"), kas atrodas Daugavas kreisajā krastā, pretī Vecrīgai. 2018. gadā šīs viesnīcas ēkai mainījās īpašnieks - atceramies, ka tās īpašnieki bija no ASV. Jaunajam viesnīcas īpašniekam pieder arī viesnīcas "Park Inn by Radisson Rīga Valdemāra", "ASTOR RIGA Hotel & Conference" un "Park Inn by Radisson Residence Rīga Barona". Jāatzīmē, ka tuvākajā laikā viesnīca "ASTOR RIGA Hotel & Conference" mainīs savu nosaukumu uz "Radisson Old Town Riga Hotel" un tai nākamajos divos gados tiks veikta arī renovācija. Ar jauno nosukumu tiek ieviests jauns zīmols "Radisson", kas būs viens no pirmajiem Eiropā.  Tuvākajā laikā ir plānots uzbūvēt vēl vienu viesnīcu – "Radisson RED".

Visi domā, kā optimizēt finanses, tādēļ arī mums - "Radisson Hotel Group" - aizvadītā gada rudenī tika izveidots viesnīcu menedžmenta klasteris un es esmu atbildīga par pārdošanu un attiecībām ar klientiem četrās no iepriekš minētajām viesnīcām ("Radisson Blu Daugava", "Park Inn by Radisson Valdemara", "Park Inn by Radisson Residence Riga Barona" un "Astor Hotel &Conference").

BalticTravelnews.com: Redzam, ka "Radisson Hotel Group" pasaulē pārvalda vairākas dažāda līmeņa viesnīcas. Raksturojiet, lūdzu, tās sīkāk!

Ludmila Holca: "Radisson Hotel Group" pārvalda dažāda līmeņa viesnīcu ķēdes. Visaugstāk šo viesnīcu hierarhijā ierindojam "Radisson Blu Collection" (luksus  klases viesnīcas). "Radisson Astorija Hotel", kas atrodas Viļņā, drīz būs parveidota par "Radisson Collection Astorija Hotel", un tā būs vienīgā luksus klases viesnīca Baltijā, ko pārvalda RHG.

Tad seko "Radisson Blu", "Radisson" un "Radisson Red" (visas augstas klases viesnīcas) un zīmols "Park Inn" ("good value for money" – labs līmenis par sapratīgu cenu).

Kompānija arī pārvalda tādas ķēdes, kā "Park Plaza" (luksus klases viesnīcas) un "Prizeotel" (budžeta variants), bet tās nav pārstāvētas Baltijā.

BalticTravelnews.com: Rīgā "Radisson Blu" zīmolu mēs redzam vēl trīs viesnīcām. Kādas ir Jūsu savstarpējās attiecības ar šo viesnīcu vadību?

Ludmila Holca: Esam atsevišķas kompānijas, bet kopējā zīmola "Radisson Blu" dēļ mums ir arī sava veida sadarbība ar "Linstow" grupas viesnīcām - "Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel", "Riga", "Radisson Blu Rīdzene", "Radisson Blu Elizabete Hotel", īpaši - mārketingā. Piemēram, ja ārvalstīs vēlamies parādīt Rīgu un Latviju kā galamērķi, tad braucam to reklamēt kopā.

Mums ir dažādi īpašnieki, atšķirīgas komandas. Ja, piemēram, viesu lielā pieplūduma dēļ mums viesiem jāiesaka cita viesnīca Rīgā, tad mēs iesakām kādu no "Linstow" grupas "Radisson Blu" zīmola viesnīcām. Labi, ka klientam ir izvēle viesnīcu dažādības ziņā, jo katrai "Radisson Blu" viesnīcai ir savas priekšrocības kapacitātes, dizaina, pakalpojumu piedāvājuma ziņā. Jebkura veida pasākumu  var rīkot vairākās "Radisson Blu" viesnīcās, katrai ir sava īpatnība un atšķirība, bet servisa līmenis visās viesnīcās ir vienāds un garantēts.

Reizi mēnesī, menedžmenta līmenī, mums notiek arī savstarpējas tikšanās - dalāmies pieredzē, pārrunājam tirgus tendences, bet, protams, pilnīgi visi jautājumi netiek apspriesti. Katrai viesnīcu grupai tomēr ir savs īpašnieks, budžets un plāni, kā palielināt ienākumus. Esam gan konkurenti, gan sadarbības partneri.

BalticTravelnews.com: Vai "Radisson Blu" viesnīcām ir tikai savi restorāni?

Ludmila Holca: Jā. Priecājamies, ka, piemēram, Latvijas simtgades svinībās 18. novembrī "Radisson Blu Daugava Hotel Panorama" restorāns bija cilvēku pilns. Priecē, ka uz Rīgu bija atbraukuši daudzi viesi no citām Latvijas vietām, baudīja salūtu, svinēja lielo notikumu un palika nakšņot viesnīcā. Viesnīcai "Astor Hotel & Conference" (kas drīz būs parveidota par "Radisson Old Town Riga Hotel") vienas no jaunajām pārmaiņām būs jauna koncepta restorāns un tas šobrīd ir izveides procesā.

BalticTravelnews.com: Cik daudz gultasvietu "Radisson Hotel Group" nodrošina Rīgas viesnīcās?  

Ludmila Holca: Kopā 1564 gultasvietas! "Radisson Blu Daugava Hotel" ir pieejamas 354 nakšņošanas vietas, "Park Inn by Radisson Rīga Valdemāra" - 178, "Park Inn by Radisson Residence Rīga Barona" - 78, "Astor Hotel & Conference" - 60, "Radisson Blu Latvija Conference Hotel & Spa" - 571, "Radisson Blu Ridzene' - 95, "Radisson Blu Elizabete" 228 vietas, bet "Radisson RED" viesnīcā 2021. gadā plānotas vēl 225 gultasvietas.

BalticTravelnews.com: Kur atradīsies viesnīca "Radisson RED", ko plānojiet atklāt?

Ludmila Holca: Pretī viesnīcai "Tallink", vietā, kur agrāk bija izveidots tirdziņš Milda, netālu no ORIGO iepirkšanās centra. Bija plānots, ka Rīga būs pirmā vieta Baltijā, kur atklās zīmola "Radisson RED" viesnīcu. Tagad šis ir uz jautājuma zīmes, jo tāda viesnīca plānota arī Viļņā - redzēsim, kurā pilsētā viesnīcu uzcels ātrāk.

BalticTravelnews.com: Viesnīcnieki, kuriem pieder viena viesnīca, uztraucas par viesnīcu pieaugošo skaitu Rīgā. Tikmēr viesnīcu tīkli gandrīz vai stāv rindā, lai tikai Rīgā uzceltu vēl kādu jaunu viesnīcu. Ar ko tas ir izskaidrojams?

Ludmila Holca: Jebkuram galamērķim ir labi, ja tajā ienāk vēl kāda starptautiska viesnīcu ķēde. Zīmola atpazīstamība pasaulē sniedz sava veida priekšrocības, klienti to novērtē. Diemžēl Rīgā ir izteikta sezonalitāte viesu pieplūduma ziņā. No maija līdz septembrim brīžiem pat esošās viesnīcas nespēj apmierināt viesu pieprasījumu. Aizvadītā vasara biznesa ziņā bija tik veiksmīga, ka es pat tādu atceros tikai  2004. – 2005. gadā, kad Latvija iestājās Eiropas Savienībā, un daudzi gribēja paskatīties, kas Latvija ir par valsti?  

Aizvadītajā gadā tiešām cilvēki ļoti daudz ceļoja, augustā noslogojums mūsu viesnīcā "Radisson Blu Daugava Hotel" sasniedza 92%. Tas ir ļoti augsts rādītājs! Turklāt arī statistika liecina, ka tieši Latvijā pērn bijis lielākais tūristu pieplūdums Baltijas valstīs. Reizēm iemeslu viesu pieplūdumam uz konkrētu valsti nevar tā viennozīmīgi izskaidrot. Piemēram, pirms dažiem gadiem ļoti labi rādītāji bija Lietuvai, lai arī tur nav tik veiksmīga aviosatiksme kā Rīgā.

BalticTravelnews.com: Vai straujš viesu pieplūdums rada Jums izaicinājumu arī darbaspēka ziņā?

Ludmila Holca: Mums viesnīcu apkalpošanā strādā ļoti daudz darbinieku uz izsaukumu. Diemžēl šobrīd viņiem nevar nodrošināt tik daudz darba stundu, cik viņi vēlētos, tādēļ vasarā ir gatavi strādāt papildu darbu. Protams, ka kopumā trūkst darbaspēks, ļoti daudzi piemēroti un lieliski darbinieki no Latvijas ir aizbraukuši.

BalticTravelnews.com: Statistikas dati par tūristu pieplūdumu nesezonā nav spīdoši. Kādi ir Jūsu vērojumi par Rīgas viesnīcu darbu šajā laikā?

Ludmila Holca: Vairākas viesnīcas cenu piedāvājuma ziņā, manuprāt, nesezonā nerīkojas godīgi. Zinot, cik augstas ir viesnīcas uzturēšanas un darbības pamata izmaksas, tad jādomā, ka daži viesnīcnieki vēl piemaksā par viesa ierašanos, nevis pelna. Izmaksas ir visam - darbinieku algām, par apkuri, elektroenerģiju, par brokastīm utt. Vispārsteidzošākais ir tas, ka ar cenām tā spēlējas pat četrzvaigžņu un pieczvaigžņu viesnīcas, lai tikai dabūtu sev biznesu. Tām tomēr būtu jātur sava latiņa! 

BalticTravelnews.com: Redzam, ka līdzīgu valstu galvaspilsētu vidū Rīga izceļas ar īpaši zemām viesnīcu cenām. Vai var kaut ko mainīt šajā ziņā, piemēram, pacelt augstākas cenas?

Ludmila Holca: Tad cenas jāpaceļ visiem! Nevajag sevi vērtēt tik zemu. Mēs cenšamies turēt viesnīcu cenas atbilstoši "Radisson Hotel Group" zīmolu līmenim. Jāuzteic "Grand Hotel Kempinski Riga" darbs - ja vēlas dzīvot pieczvaigžņu viesnīcā, tad par to atbilstoši arī jāmaksā. Šajā viesnīcā cena vienmēr ir atbilstoša "Kempinski" viesnīcu līmenim pasaulē. Diemžēl neatrodas labi vārdi, ko pakalpojumu cenu ziņā pateikt par vietējām viesnīcu ķēdēm...

BalticTravelnews.com: Ko saka tūristi par tik zemu viesnīcu cenu Rīgā?

Ludmila Holca: Protams, tie, kuriem ir ierobežots budžets, priecājas. Pēc tam irr dzirdētas arī sūdzības, ka šajos lētajos piedāvājamos kaut kas viesus tomēr nav apmierinājis. Tas ir arī loģiski, jo, maksājot mazāku cenu, arī viesnīcu servisa kvalitāte var tikt samazināta.

BalticTravelnews.com: Viesi nedzīvo tikai viesnīcās, bet dodas arī apskatīt Rīgu. Kas šeit tiek novērtēts, ko viesi labprāt apmeklē?

Ludmila Holca: Iemesli, kādēļ viesi ieradušies Rīgā, ir ļoti dažādi. Vieniem interesē vēsture, arhitektūra, citiem izklaides. Rīgas magnēts ir visa kopums - viesi apmeklē dažādus muzejus, koncertus. Būtiski, ka tūristi pie mums jūtas droši, pilsēta ir kompakta. Divās, trīs dienās var pagūt apskatīt ļoti daudz. Vecrīgu un Jūgendstila mājas apskata vairums tūristu. Jūtama interese ir arī par "Rīgas Motormuzeju". To redzu arī pēc firmu intereses, kuras ierodas šeit izpētīt, kas viņu tūristiem varētu būt interesants. "Rīgas Motormuzejs" vienmēr ir iekļauts viņu apskates maršrutā. Tāpat ir interese arī par"Latvijas Nacionālo mākslas muzeju".

Var pagūt aizbraukt arī uz Jūrmalu, kas ir kūrorts, pilnīgi kaut kas cits, nekā Rīga. Var doties vēl tālāk, un arī šajā gadījumā nevajadzēs vairāk par stundu, divām trim. Vietējie cilvēki runā dažādās svešvalodās un ārzemniekiem ar tiem ir viegli sazināties. Aizvadītajos gados strauji ir attīstījušies restorāni. Jā, ir tendence, ka vienu restorānu atver, bet citu aizver, tomēr gardēžiem Rīgā noteikti ir lielas iespējas.

BalticTravelnews.com: Kādas interesantas tendences restorānu jomā esat novērojusi?

Ludmila Holca: Ļoti labi izdevusies ir "Live Riga" rīkotā Rīgas restorānu nedēļa, kas nu jau kļuvusi par ļoti gaidītu pasākumu. Ja runājam par restorāniem, tad interesants veidojas Dzirnavu ielas apkārtnes restorānu kvartāls. Vasarā ļoti pievilcīga vieta ir Andrejosta ar dažādajiem restorāniem un skaisto skatu uz Daugavu.

BalticTravelnews.com: Arī viesnīcā "Park Inn by Radisson Rīga Valdemāra" izvietotais restorāns "Bocca Buona" ir salīdzinoši jauns. Kā Jums veicas ar šī restorāna darbību?

Ludmila Holca: Šis ir Baltijā vienīgais "Bocca Buona" itāļu restorāns un Eiropā tādi ir tikai pieci. Priecājamies, ka darbu uzsācis šefpavārs no Itālijas Fabrizzio Righetti, viņš ir strādājis arī Krievijā un Ukrainā. Restorāns ir ideāla vieta, kur nogaršot aromātiskus, svaigi gatavotus ēdienus un pavadīt laiku pie vīna glāzes. Ir arī bārs un grezns salons - laundžs (lounge - angļu val.), kur atpūsties. Viesnīcā ir konferenču telpas 300 cilvēkiem, un šeit visiem dalībniekiem ir vieta pusdienām vai vakariņām. Bieži vien korporatīvo pasākumu organizatori izvēlas tieši šī restorāna telpas. Svētdienās ir iecienīti "Bocca Buona" branči, cilvēki novērtē, ka cenā 24,- Euro ir iekļauts welcome drink, kā arī visi bezalkoholiskie dzērieni, ūdens, sula, kafija un tēja bez limita.

BalticTravelnews.com: Kādi ir Jūsu novērojumi - cik aktīvi Latvijas apceļotāji ir Jūsu viesi?

Ludmila Holca: Mums ir individuālie ceļotāji, kā arī izmitinām tūristu grupas. To organizatori visbiežāk ir parūpējušies par kādu ekskursiju ārpus Rīgas. Biznesa grupām un individuālajiem ceļotājiem bieži vien iesakām vietas, kur aiziet paēst, kaut ko interesantu redzēt. Palīdzam organizēt vietējās ekskursijas. Pakalpojums nav pieprasīts masveidā, bet ir regulāra interese par šādām iespējām. Reizēm vasarā notiek tik daudzi pasākumi, ka pat vietējie nespēj viennozīmīgi izvēlēties, uz kuru no tiem labāk doties.

BalticTravelnews.com: Ko vēl Rīgā vajadzētu paveikt, lai būtu stabila tūristu plūsma arī nesezonā?

Ludmila Holca: Atklāt modernu konferenču centru un attīstīt spējīgu konferenču organizēšanas biroju, kas var intensīvi strādāt ar šo konferenču piesaisti. Pasaules farmācijas firmas katru gadu konferences rīko kādā citā valstī, un Latvijai noteikti jāpiedalās dažādos konkursos, lai dabūtu vairāk starptauttiskas konferences rīkošanu savā valstī.

BalticTravelnews.com: Jūs tiekaties arī ar kolēģiem Eiropā. Kā Latvija izskatās no citu valstu skatupunkta?

Ludmila Holca: Ļoti labi! Mūsu prezentācijas par Rīgu un Latviju kolēģu, kā arī tūrisma organizatoru vidū Eiropā vienmēr tiek uzklausītas ar lielu interesi.

BalticTravelnews.com: Tūrisms attīstās un jaunieši ar interesi pēta, kur un kā studēt tūrismu. Kāds būtu Jūsu ieteikums jauniešiem - vai ir vērts studēt tūrismu?

Ludmila Holca: Tūrismā ir perspektīva, bet jauniešiem jāsaprot, ka tas ir smags darbs. Turklāt darbs ar cilvēkiem ir ļoti komplicēts, savas problēmas jāspēj atstāt mājās un viesiem jārāda tikai sava labākā puse un lieliskais noskaņojums. Viesnīcu industrijā darbs nav ļoti augstu apmaksāts, īpaši sākumā. Nevar cerēt, ka dažos gados var kļūt par lielas viesnīcas ģenerāldirektoru. Piemēram, "Radisson Hotel Group" ir sava iekšējā skola un hierarhija, lai tiktu uz augšu. Piemēram, pie mums, lai mērķētu uz ģenerāldirektora amatu, ir jābūt pieredzei vismaz divos departamentos, kā arī pieredzei vadošā amatā kādā no departamentiem vismaz 2 gadus. Turklāt par ģenerāldirektoru var sūtīt strādāt arī uz citām valstīm, kur atrodas mūsu grupas viesnīcas un tas notiek tikai pēc speciālas apmācības. Ja piedāvātā valsts neapmierina, var divas reizes atteikties, bet trešajā reizē noteikti jābrauc.

BalticTravelnews.com: Vai Jums pašai ir bijusi iespēja un vēlme šādi tālāk veidot savu karjeru?

Ludmila Holca: Dzīve ir sakārtojusies tā, ka pēc šāda piedāvājuma neesmu apzināti tiekusies. Turklāt bez angļu valodas zināšanām nepieciešama arī izvēlētās valsts valoda, un tad man būtu jāizvēlas drīzāk kāda viesnīca Krievijā. Turklāt ģenerāldirektoram ir jāveic diezgan liels administratīvais darbs - jāstrādā ar dokumentiem. Savukārt man vairāk patīk strādāt ar cilvēkiem, gūt ātrākus biznesa panākumus - kā medniekam, kurš noskatījis medījumu!

Mums kompānija par labu darbu dāvā piespraudes ar uzrakstu "Yes, I can" (Jā, es varu - no angļu val.) Tās atspoguļo mūsu attieksmi pret darbu. Tie darbinieki, kuri nostrādā piecus gadus, iegūst šādu zelta piespraudi ar vienu briljantu, par katriem nākamajiem pieciem gadiem briljantu skaits attiecīgi pa vienam pieaug. Strādāju šeit 20 gadus un esmu saņēmusi ceturto piespraudi, un šai jau ir četri briljanti. Ikdienā gan to nenēsāju, tikai svarīgu notikumu reizēs un svētkos.

BalticTravelnews.com: Ko šajos darba gados esat ieguvusi pieredzes ziņā?

Ludmila Holca: Tā ir milzīga pieredze! Tik daudz dažādu notikumu bijis pa šiem gadiem! Piemēram, sagatavot Anglijas karalienes vizītes daļu, kas bija pie mums viesnīcā! Ko tādu es varbūt piedzīvotu tikai tad, ja strādātu Valsts prezidenta kancelejā. Par augsto viesu sagaidīšanu es varētu rakstīt memuārus.  

BalticTravelnews.com: Kā Jūs nokļuvāt tūrismā?

Ludmila Holca: Latvijas Universitātē studēju Svešvalodu fakultātē, un man nebija domu strādāt tūrismā. Sākotnēji strādāju Valsts bankā, atbildot par ārvalstu valūtas apmaiņu cilvēkiem, kuri izbrauca uz ārzemēm. Vēlāk piedzima divi bērni, vīrs nodrošināja ģimenes sadzīvi, un man nevajadzēja strādāt. Tomēr ar laiku vēlējos pamēģināt kaut ko jaunu un aptuveni piecus gadus pastrādāju viesnīcā "Rīdzene". Tad izturēju darba interviju angļu valodā toreizējā "Radisson SAS Daugava" un varu teikt, ka ne brīdi nenožēloju šo izvēli! Esmu iemācījusies pieņemt lēmumus, neapjukt nevienā stresa situācijā, katru plānu īstenot līdz galam. Viesnīcā pats galvenais, lai ir laba gulta, brokastis, serviss. Ja ir kāda nianse, kas kādu no viesiem neapmierina, man patīk nekavējoties uz vietas atrisināt situāciju.

Esmu dzimusi Baltijskā, mazā un joprojām slēgtā pilsētiņā Kaļiņingradas apgabalā. Mans tēvs bija zemūdenes kapteinis, līdz ar to ģimene ceļoja viņam līdzi pa viņa darba bāzes vietām līdz pat Murmanskai. Man bija kādi pieci gadi, kad tēvs uzsāka darbu Baltijas flotē un mēs atbraucām uz Rīgu. Taču arī turpmāk, lai arī mācījos Rīgas 40. vidusskolā, bieži vien tēva darba dēļ nācās aizceļot uz jauniem galamērķiem, tādēļ latviešu valodu faktiski iemācījos tikai pieaugušā vecumā, kad jau strādāju viesnīcā. Zinu, ka tā nav perfekta, bet neizjūtu bailes to ikdienā lietot - cilvēki mani saprot un novērtē. 

BalticTravelnews.com: Kādi ir Jūsu hobiji?

Ludmila Holca: Man ir jauna aizraušanās. Aizvadītā gada rudenī pabiju pasākumā, kurā karikatūrists zīmēja viesu portretus. Aizgāju mājās un pamēģināju uzzīmēt portretu vispirms vīram, tad vienam, otram pazīstamam cilvēkam. Redzēju, ka sanāk un turpinu! Man ir trīs mazbērni vecumā no 3 - 5 gadiem, un pat viņi portretos atpazina zīmētos cilvēkus. Nezinu, no kurienes man tagad radušās tādas spējas, jo skolā man zīmēšanā nebija labas atzīmes.

BalticTravelnews.com: Ar ko vēl nodarbojaties?

Ludmila Holca: Man patīk kalnu slēpošana, slēpojam paši un nu jau mazbērnus apmācām. Itālijā ir ļoti daudzi interesanti slēpošanas kūrorti, tādi kā "Dolomiti Super Ski", "Madonna di Campiglio", "Marilleva", "Livigno" - man tur ļoti patika, bet, protams, visus vēl neesmu redzējusi. Kalnu trases katrā kūrortā atšķiras. Ir vietas, kur esmu bijusi un nebraukšu vairs, piemēram, "Whistler", "Canada". Austrijā ir vairāki labi slēpošanas kūrorti. Latvijā aizbraucam paslēpot uz Siguldu un Riekstukalnu. Mani iedvesmo kalni, daba, gaiss slēpošanas kūrortos lielajos kalnos ir tāds, ka gribas ne tikai elpot, bet apēst gaisu.

Fiziski es spēju braukt pat pa melnajām trasēm, bet man tas nav vajadzīgs. Gribu mierīgi izbaudīt nobraucienu pa kalnu, skaistos skatus! Citiem svarīgāks ir gūtais adrenalīns. Šogad biju slēpošanas kūrortā "Les2Alpes", Francijā, kur trases nobrauciens sākās 3600 metru augstumā, un tur fiziski nav viegli uzturēties. Toties pēc slēpošanas, kad novelku zābakus, ir tik laba sajūta! Vienmēr sāku slēpot deviņos no rīta, ap vieniem man ir pusdienas laiks un neliela atpūta. Pēc tam vēl mierīgi paslēpoju. Ja vēl ir lieliski laikapstākļi... Mani draugi nesen bija slēpot Austrijā, kad tur daudz sniga. Viņi ne tikai nevarēja slēpot, jo puteņa dēļ bija slēgtas trases, bet pat no viesnīcas nevarēja iziet.

Ja slēpošanas ceļojumu plāno pats, tad vismaz pusgadu iepriekš jāskatās airBaltic piedāvājumi, jo savienojumi ir ar slēpošanas kūrortiem tuvām pilsētām. Ja izvēlas organizatoru tūres, tad arī jāplāno laicīgi, jo lidmašīnā var nepietikt vietas. Gadās arī labi pēdējā brīža piedāvājumi, bet atvaļinājums ir tik, cik ir.

BalticTravelnews.com: Ja Jums būtu iespēja gadu dzīvot kādā pasaules vietā, valstī, kur tas būtu?

Ludmila Holca: Itālijā, jo man tur patīk viss! Ēdieni, dzērieni, cilvēki, daba, mūzika - viss ir brīnišķīgi. Man ļoti patīk Itālijas mazās pilsētiņas. Tur esmu bijusi ļoti daudz, slēpojusi kalnos, izbraukusi dažādas reģionu tūres. Pārsvarā ceļoju kopā ar vīru, kalnos dodos ar draugiem. Komandējumos arī vienmēr cenšos pielikt kādu dienu klāt, lai, piemēram, Itālijā redzētu nedaudz vairāk. Otra vieta varētu būt Dienvidāfrika. Tas būtu kaut kas cits, kas tāds, ko neesmu redzējusi un baudījusi. Trešā vieta varētu būt Ķīna. Tur biju pirms dažiem gadiem uz nedēļu Pekinā, Šanhajā un pārāk daudz neizdevās redzēt. Toties mans redzējums un domas par Ķīnu mainījās, līdz ar to šo valsti es vēlētos labprāt iepazīt vairāk. Tur valda harmonija, cilvēki ir pozitīvi. Man bija sajūta, ka vakaros varu staigāt pa jebkuru rajonu, un nekas slikts nenotiks.

BalticTravelnews.com: Kur Jums patīk atpūsties Latvijā?

Ludmila Holca: Mājās, Priedainē pie Lielupes. Mums ir laiva, vīrs daudz makšķerē, vienmēr baudām svaigas zivis - līdakas, asarus. Man patīk arī citas vietas ūdens tuvumā, piemēram, Latgalē. Tad baudu skaisto dabu.

BalticTravelnews.com: Kas Jums patīk labāk – Lietuva vai Igaunija?

Ludmila Holca: Lietuva, esmu tur biežāk bijusi. Lietuvas ēdieni man ir tuvāki.

BalticTravelnews.com: Kad Jums rodas ideja un vajadzības apziņa, ka nu ir pienācis īstais brīdis ceļot?

Ludmila Holca: Reizēm ideja rodas spontāni un vienkārši dodamies ceļā! Protams, kalnu slēpošanas pasākums ir jāplāno, jārezervē lidmašīnu biļetes. Man nepatīk doties uz vienu un to pašu vietu.

UZZIŅA

  • Radisson® ir augstas klases viesnīcu zīmols, kas nodrošina kvalitatīvu apkalpošanu un piedāvā viesiem gūt pilnvērtīgu ceļojumu pieredzi.

  • Radisson Hotel Group™ (iepriekš "Carlson Rezidor Hotel Group") ir viens no lielākajiem pasaules viesnīcu tīkliem, kas pārstāv astoņus dažādus viesnīcu zīmolus un pārvalda vairāk nekā 1400 viesnīcu visā pasaulē.

  • Radisson Hotel Group™ sastāvā ir tādi zīmoli kā Radisson Collection™, Radisson Blu®, Radisson®, Radisson RED®, Park Plaza®, Park Inn® by Radisson, Country Inn & Suites® by Radisson and prizeotel.

  • "Radisson Hotel Group" tīklā un kompānijas pārstāvētajās viesnīcās strādā vairāk nekā 95 000 darbinieku visā pasaulē.

  • Radisson Hotel Group™ pārstāv arī tādus viesnīcu zīmolus kā Radisson Collection™, Radisson Blu®, Radisson RED®, Park Plaza®, Park Inn® by Radisson, Country Inn & Suites® by Radisson and prizeotel.

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimis un izaudzis...

Baltijskā, Kaļiņingradas apgabalā un izaugusi Rīgā

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

...dzīve bez TV

Mans iecienītākais restorāns ( - ni)...

"Panorāma" ar vislabāko skatu uz Vecpilsētu un izciliem ēdieniem

Labu pašsajūtu rada...

...atrašanās brīvā dabā

Mana ideālā diena ir tāda, kad...

....es varu pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem

Kad kļūšu pietiekami drosmīga, es...

...braukšu ar baiku (sporta motociklu)

Trīs lietas, kuras es šogad paveikšu...

...pabeigšu savu akmens dārzu, aizbraukšu no Priedaines līdz Slokai ar riteni pa pludmali un uzzīmēšu visus savus draugus

Ja man būtu iespēja, es stundu sarunātos ar...

...savu tēvu

Ja es zīmētu komiksu, tas būtu par...

...viesnīcas dzīvi

Es iedvesmojos no...

...cilvēkiem, kas māk realizēt savu talantu un sagādā prieku un laimi citiem cilvēkiem

Mājās es...

...atpūšos un smeļos spēku nākošai dienai

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā...

...uz Peru

Mans novēlējums Baltictravelnews.com...

Turēt roku uz pulsa, vienmēr būt īstajā laikā īstajā vietā, kas Jums izdodas ļoti labi. Tā turpināt!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.80242395sec.