Intervija ar ceļotāju - Lailu Kalniņu

Intervija ar ceļotāju - Lailu Kalniņu

 

Vārds, uzvārds: Laila Kalniņa
Izglītība: augstākā
Darba vieta: psihologs
Dzīves vieta: Ogres rajons
Intereses/hobiji: grāmatu lasīšana un dārza darbi

www.lailasprakse.lv 


 

1. Eiropa.lv: Pastāstiet Eiropa.lv lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? Kādā veidā izvēlaties sava ceļojuma maršrutu un vietu?

Laila Kalniņa: Neticami - bet tikai šajā vasarā biju pirmajā ceļojumā ārpus Latvijas, kopā ar ģimeni biju aizbraukusi uz Horvātiju. Taču līdz šim ļoti bieži ar ģimeni ceļojam pa Latviju.

2. Eiropa.lv: Kas Jūs pamudina ceļot? Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Laila Kalniņa: Mani kā jau visus piesaista viss atšķirīgais, bet vairāk interesē neparasta daba un cilvēki.

3. Eiropa.lv: No kurienes Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi? Vai izmantojat elektroniskos masu medijus, rezervēšanas sistēmas internetā? Ja jā, tad kādus?

Laila Kalniņa: Jā, esmu ieskatījusies un pētījusi maršrutus, cenas gan internetā, gan laikrakstos. Esmu to darījusi arī tāpat vien, arī, ja nav reāli ieplānots kaut kur doties. Man tas ir šķitis interesanti un saistoši.

4. Eiropa.lv: Vai Jūs izmantojiet Latvijas tūrisma uzņēmumu pakalpojumus? Vai Latvijas viesmīlības industrijas (viesnīcu, viesu māju, restorānu, informācijas centru, aktīvās atpūtas centru utt.) piedāvājumi ir daudzveidīgi, kvalitatīvi un atbilst Jūsu prasībām? Vai Jūs varat minēt kādus pozitīvus piemērus?

Laila Kalniņa: Latvijas tūrisma piedāvājumi ir patiešām daudzveidīgi, bet tieši kvalitātes ziņā, bet kā pozitīvu piemēru varētu minēt Laumu dabas parku Talsu rajonā.

 

5. Eiropa.lv: Kas ir Jūs pārsteidzis ārvalstu vai Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzēju rīcībā, piedāvājumā?

Laila Kalniņa: Diemžēl, kā jau bieži gadās, tad atmiņā vieglāk paliek tas ne tik pozitīvais, jeb kaitina kaut kādas neprecizitātes, kas atšķiras no sākotnējā piedāvājuma.

6. Eiropa.lv: Ko Jūs esat ieplānojusi apskatīt šogad? Vai ir kāda īpaša vieta, ko vēlaties noteikti apmeklēt? Vai kultūras tūrisma pakalpojumu klāsts Latvijā ir pietiekošs un kas vēl Jūsuprāt Latvijā nav piedāvāts?

Laila Kalniņa: Jā, šogad vēlētos ļoti apceļot vēl Latgali, tādu īstu, senu un vienkāršu. Šķiet, ka piedāvājumu daudzveidība Latvijā ir pietiekoša, varētu tikai uzlabot kvalitāti atsevišķos gadījumos.

7. Eiropa.lv: Vai Baltijā ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijusi? Kura vieta Latvijā, ārvalstīs Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Laila Kalniņa: Man ļoti daudz vēl priekšā gan ceļojumi pa Latviju un ārpus tās. Nākošajā vasarā vēlētos aizbraukt tepat pie kaimiņiem - uz Klaipēdu.

8. Eiropa.lv: Vai Jūs spējat būt spontāna un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu? Kādas trīs lietas vienmēr atradīsies Jūsu koferī?

Laila Kalniņa: Jā, es varētu arī pavisam spontāni kaut kur doties. Līdzi vienmēr ņemtu pasi, naudu un telefonu, pārējais ir vienkārši dabūjams arī vēlāk.

9. Eiropa.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu suvenīru Jūs kādā no valstīm esiet redzējusi!

Laila Kalniņa: Pagaidām esmu veiksmīgi un labi atpūtusies. Man gan ir pārāk maza pieredze, lai runātu par kurioziem, taču reizēm pārsteidz Latvijā gatavotie "suvenīri". Man tie šķiet nekvalitatīvi un dārgi nieciņi.

10. Eiropa.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Laila Kalniņa:
• Vislabākā sezona ceļošanai Jūsuprāt ir... agrs pavasaris vai vēls rudens.
• Noteikti ieteiktu cilvēkiem... vairāk ceļot pa Latviju.
• No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu... kaut ko specifisku, kas saistās ar apmeklēto vietu un pēc tam aplūkots uzreiz atgādina - krūzītes ar uzrakstiem, magnētiņus utml.
• Lielākais sapnis ir aizceļot uz... Grieķiju un Austrāliju.
• Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir... sagatavoties ātri un laisties!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52797389sec.