Par jaunumiem un aktualitātēm Ogres pusē stāsta Aivita Heniņa [4]

Par jaunumiem un aktualitātēm Ogres pusē stāsta Aivita Heniņa

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aicināja Ogres Tūrisma informācijas centra vadītāju un Tūrisma gada cilvēks 2009 nominācijas Tūrisma informācijas centra vadītājs laureāti Aivitu Heniņu uz elektronisku interviju par aktuālajiem notikumiem Ogrē, ziemīgām izklaidēm, pavasara gaidīšanu un Ogres piedāvājumiem latviešu un ārzemju viesiem.

 

Travelnews.lv: Pastāstiet par ziemas priekiem Ogrē! Tik daudz sniega ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē nav bijis sen, tāpēc jāsteidz to izmantot. Vai sniegam un ziemai ir arī negatīvā puse?

Aivita Heniņa: Nu, negatīvā puse ir tikai gājējiem, jo jābrien pa kupenām, un autobraucējiem, jo autiņi slīd un reizēm, lai izkustētos no vietas, ir nepieciešama sniega lāpsta. Taču tiem, kas dodas un vēl dosies baudīt ziemas priekus Ogres pusē, sniegs sagādā tikai baudu, jo pirmo reizi Latvijā tūristiem tiek piedāvāti izbraucieni suņu pajūgos Ogres novada Madlienas pagasta „Forsteros”. Un lasot komentārus viņu mājaslapā, pārņem tikai pozitīvas emocijas, jo nav NEVIENA negatīva komentāra, kas jāsaka godīgi, latviešiem nav raksturīgi.


 

Travelnews.lv: Kādus interesantus piedāvājumus Ogre piedāvā vai piedāvās apmeklētājiem? Šobrīd valda, ka ceļot ir dārgi un ka vislētāk ir palikt mājās – vai Ogres piedāvājumi ir izdevīgi?

Aivita Heniņa: Ogres piedāvājumi vienmēr ir ļoti izdevīgi! Šogad mēs bijušā Ogres rajona apmeklētājiem piedāvājam ambiciozu akciju Iepazīsti Latvijas centru! Šim nosaukumam ir pamats, jo netālu no Ikšķiles novada Tīnūžu centra atrodas Latvijas ģeogrāfiskais centrs, savukārt, laikā, kad Latvijai piederēja Abrene, tas atradās Madlienas pagasta Plāterē, un abas šīs vietas atradās bijušajā Ogres rajona teritorijā.

Akcija norisināsies no 1.05.līdz 30.09., tās laikā mēs piedāvājam Latvijas centra apmeklētājiem apmeklēt 20 dažādus tūrisma objektus. Lai varētu pretendēt uz balvām, pietiek apmeklēt 17 objektus. Par to, vai tūristi ir bijuši šajos objektos, mēs pārliecināsimies, lasot akcijas dalībnieku kartēs atbildes uz jautājumiem, kuras var iegūt tikai apmeklējot konkrētos objektus. Akcijas uzvarētājiem esam sarūpējuši arī labas balvas no ceļojumu aģentūras „Spāre” un „Impro”, viesu mājas „Aļņi”, viesu nama „Meidrops” un kafejnīcas „Kante”. Un akcijas dalībnieku kartes var iegūt pie mums Ogres tūrisma informācijas centrā, akcijas objektos, Rīgas Tūrisma informācijas centrā Melngalvju namā un varēs lejupielādēt interneta mājas lapā http://www.latvijascentrs.lv/.

 


 

Travelnews.lv: Pastāstiet par Ogres novada apmeklētākajiem tūrisma objektiem! Kas ir tas, ko cilvēki nāk un brauc apskatīt katru gadu?

Aivita Heniņa: Gadu no gada apmeklējuma skaita ziņā 1.vietā ir A.Pumpura Lielvārdes muzejs. Piesaista viņu noteikti ar savu atraktivitāti, jo parādīt it kā sen zināms lietas, proti eposu „Lāčplēsis”, kas ir muzeja pamattēma, saistoši, ar pietiekami lielu humora devu, iesaistot apmeklētājus, nu, tas ir tas, kas ir jāprot, kas ir aktuāli, un tūrists gūst šajā objektā pieredzējumu. Un tas ir tas galvenais, kas tūristam ir nepieciešams.

 


 

Travelnews.lv: Kā ir pavasara gaidīšanu – vai jau tiek plānoti pasākumi, kas piedāvās interesantas atrakcijas arī pavasarī un vasarā? Kādi būs šīs vasaras sezonas svarīgākie pasākumi?

Aivita Heniņa: Uz šo jautājumu es jau atbildēju iepriekš, bet pasākumu kalendāram būs iespēja sekot līdzi Ogres Tūrisma informācijas centra jaunajā mājas lapā http://www.latvijascentrs.lv/.

Travelnews.lv: Novadam noteikti ir sava interneta vietne komunikācijai ar cilvēkiem. Kādu īpašu informāciju potenciālais Ogres apmeklētājs var uzzināt Jūsu interneta vietnē? Kā ir ar aktuālo informāciju, īpašiem piedāvājumiem?

Aivita Heniņa: Kā jau iepriekš teicu, mums top jauna mājas lapa ar to pašu ambiciozo nosaukumu www.latvijascentrs.lv un, protams, mēs centīsimies tajā ielikt visu to labāko, tā lai būtu lapa orientēta uz ceļotāju.

Travelnews.lv: Pastāstiet par savu pēdējā laika interesantāko ceļojumu!

Aivita Heniņa: Katrs ceļojums, kurā es dodos, man ir interesants. Pagājušā gadā mēs ar vīru apceļojām Igauniju un Lietuvu (iesaistījāmies Baltijas dižā apceļošanā) un interesantumu šiem ceļojumam piešķīra mūsu mīlule dalmāciešu kucīte Grēta. Taču ja runājam nopietni, tad mani nu jau pāris reizes ļoti ir pārsteigusi Polija. Uzskatu, ka mūsos valdošie stereotipi ir nepamatoti un Polija ir ļoti pievilcīga zeme ceļotājiem gan ar savām kultūras un vēsturiskajām vērtībām, gan drošības ziņā, gan pakalpojumu kvalitātes ziņā. Un jāsaka, ka šogad, esot Starptautiskajā tūrisma gadatirgū Viļņā, es atkal ievācu informāciju par Poliju un noteikti centīsimies šogad šajā zemē atklāt atkal ko jaunu.

Travelnews.lv: Papildiniet teikumus!

Aivita Heniņa:

· Mans pēdējais atvaļinājums tika pavadīts... Lietuvā

· Visinteresantākais tūrisma objekts Latvijā ir... Man ir ļoti grūti nosaukt kādu konkrētu objektu

· Mans mīļākais aktīvā tūrisma veids ir... Es diemžēl neesmu aktīvā tūrisma piekritēja, mana prioritāte ir kultūras un izziņas tūrisms, taču, iespējams, projekts „Ar velo pa Vidzemi un Dienvidigauniju” mani padarīs par velo tūrisma piekritēju.

· Pašlaik privāti cenšos taupīt naudu uz... diemžēl es ietaupu uz ceļojumu rēķina.

· Ja man būtu iespēja, tad šos trīs pasaules nozīmes tūrisma objektus noteikti gribētu kādreiz redzēt: Petras pilsētu Jordānijā, Lielo kanjonu un Niagāras ūdenskritumu ASV un Lielo Ķīnas mūri Ķīnā.

· Par saviem hobijiem varu teikt, ka... tiem atliek ļoti maz laika.

· Pēdējā filma, ko esmu redzējusi, ir... „Nikita”.

· Mans novēlējums ceļotājiem ir... Psihologi apgalvo, ka tūristam pats svarīgākais ir ceļojumā piedzīvotais noslēpums, ko viņš vēlāk glabā sevī un kas viņu nošķir no pārējās sabiedrības, tā padarot savā veidā unikālus, un tie, kuri reiz to ir piedzīvojuši, nekad vairs nespēs atteikties no ceļa noslēpumainā vilinājuma. Es no sirds novēlu, lai katrs spēj kļūt unikāls ar tiem pieredzējumiem, kurus tie ir guvuši ceļojot!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Saņemts no: 10.195.*.*** 03/08/2010 16:08 Par vēl vienu interesantu un iepriekš nedzirdētu tūrisma objektu, ko var lieliski izmantot Ogres tūrisma centrs var izlasīt mājas lapā:
www.neogeo.lv
Runa iet par Baltijas centru!

2 Laila 03/03/2010 19:53 Šādi cilvēki, lūk, ir pelnījuši saņemt gada balvu tūrismā, kā tas arī šogad notika. Tad beidzot tas ir novērtēts! Veiksmi!

3 Līga 03/03/2010 19:49 Vēlu panākumus un izdošanos iesāktajā! Prieks par šādiem darbīgiem cilvēkiem :)

4 Kolna Jezups 03/02/2010 14:30 Kuras vietas TIC vadītāja var ieteikt romantiķiem - drīz taču pavasaris :))

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Salaspils novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.46596479sec.