Par pavasara vēsmām vēju pilsētā Liepājā stāsta Monta Krafte [1]

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aicināja Liepājas reģiona Tūrisma informācijas biroja vadītāju un Kurzemes Tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētāju Montu Krafti uz elektronisku interviju par aktuālajiem notikumiem Liepājā, pavasara sagaidīšanu un Liepājas piedāvājumiem latviešu un ārzemju viesiem.

 

Travelnews.lv: Pastāstiet par sniega kušanu Liepājā! Tik daudz sniega ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē nebija bijis sen, tāpēc lasītājus interesē, kā sniegs promejot uzvedās Liepājā.

Monta Krafte: Liepājā sniegs jau sen nokusis. Bijām nedaudz nobažījušies par iespējamiem plūdiem, bet, izrādījās, ka velti. Sniegs kusa pamazām un nekādas problēmas neradīja.


 

 

Travelnews.lv: Kādus interesantus piedāvājumus Liepāja piedāvā vai piedāvās apmeklētājiem šobrīd? Sabiedrībā valda uzskats, ka ceļošana ir dārga – vai Liepājas piedāvājumi ir izdevīgi?

Monta Krafte: Jaunumi šosezon ir gan Liepājas pilsētā, gan mūsu tūrisma informācijas birojā. Tūrisma birojs ir pārtapis par skaistu suvenīru veikalu, kur papildus informācijas iegūšanai var iegādāties arī ļoti daudzveidīgus Liepājas suvenīrus, amatniecības izstrādājumus, kā arī Liepājas dizaineru veidotas neparastas dāvanas.
Tūrisma informācijas birojs šogad piedāvā vairākus jaunus maršrutus. Šogad Liepāja svin sava ievērojamākā arhitekta Maksa Paula Berči, kurš bija pilsētas galvenais arhitekts 30 gadu garumā 19. gadsimta beigās un līdz ar to faktiski veidoja mūsu pilsētas seju, 170. jubileju. Sakarā ar šo jubileju esam izveidojuši jaunu maršrutu „Berči laiks Liepājā”. Otrs svarīgs jaunums ir ekskursiju maršruta „Liepāja – kā pa notīm” jaunākā māsa – ekskursija „Tra la la”, kas atšķirībā no parastas akadēmiskas ekskursijas aicina dalībniekus iesaistīties, atbildēt uz izzinošiem, asprātīgiem un jautriem jautājumiem, savstarpēji sadarbojoties, veikt dažādus uzdevumus. Labi pavadīts laiks garantēts! Ekskursija ir piemērota gan lieliem, gan maziem. Tā noteikti būs interesanta arī skolēnu grupām.
Savukārt Liepājā ar Eiropas finansējuma palīdzību tiek realizēti vairāki projekti. Tiek veidots jauns velo celiņš cauri pilsētai un maršrutā „Liepāja – kā pa notīm” ir atjaunots Gulbju dīķis Jūrmalas parkā un Mirdzas Ķempes skvērs. Vasarā maršrutu papildinās vēl arī bronzas skulptūras, kas attēlos Liepājas himnas tēlus („...varen varoša vārna zarā sēž..., dzintara latvietis krogos sēž..., pieplok pie zemes cilvēku mežs... „ utt.)
Lai nu kur, bet uz Liepāju braukt ir izdevīgi, jo te ir vismaz 10 lietas, ko var darīt, redzēt, iepazīt bez maksas:

1. Izbaudīt sauli, veselīgu jūras gaisu, atsvaidzinošu peldi jūrā, smalku smilšu masāžu pēdām, pastaigājoties pa pludmali, kas var būt tik daudzveidīga spirgtā rīta agrumā, tveicīgā pusdienlaikā vai neatkārtojamā saulrietā!
2. Iepazīt Liepāju, tās vēsturisko centru, daudzveidīgo arhitektūru un to vārdos neizsakāmo pilsētas šarmu, ko savā dzejā, mūzikā, dziesmās apdzied tik daudzi mākslinieki, izstaigājot maršrutu „Liepāja – kā pa notīm”. Tas ir veids, kā bez maksas apskatīt Liepājas svarīgākos tūrisma objektus un vietas!
3. Izmantojot Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja sagatavoto bezmaksas tūrisma ceļvedi, izstaigāt Karostu – izbaudīt Karostas valdzinošo skarbumu jeb skarbo valdzinājumu un iepazīt to Liepājas daļu, kas Liepāju pilnīgi noteikti atšķir no citām pilsētām Latvijā!
4. Iepazīt Liepājas arhitektūru un M.P.Berči mantojumu, izmantojot Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja sagatavoto bezmaksas skrejlapu!
5. Uzzināt ko vairāk par Liepājas vēsturi, Dienvidkurzemes etnogrāfiju, apskatīt mākslas izstādes Liepājas Muzejā, kur ieeja ir bez maksas!
6. Apskatīt pasaulē garākās dzintara krelles Amatnieku namā un redzēt, kā top amatnieku meistardarbi, kā arī pašam iemēģināt roku aušanā senajās stellēs!
7. Baudīt mākslu Liepājā - mākslas un mūzikas pilsētā, apmeklējot kādu no mākslas galerijām!
8. Izprast vēstures jautājumus muzejā „Liepāja okupāciju režīmos”!
9. Iepazīt vienu no Liepājas lielākajiem uzņēmumiem, vienīgo metalurģisko rūpnīcu Baltijā – „Liepājas Metalurgu” , apmeklējot A/S „Liepājas Metalurgs” muzeju!
10. Apmeklēt kādu pasākumu no plašās Liepājas un novadu pasākumu programmas 2010. gadā!
Bez tam viesnīcu un ēdināšanas pakalpojumu cenas Liepājā ir krietni nokritušās, salīdzinot ar pagājušo gadu.

 

 


 

Travelnews.lv: Pastāstiet par Liepājas reģiona apmeklētākajiem tūrisma objektiem! Kas ir tas, ko cilvēki nāk un brauc apskatīt katru gadu? 

Monta Krafte: Joprojām apmeklētākie objekti ir Karostas cietums, Liepājas muzejs un Sv.Trīsvienības katedrāle. Liepājas apkārtnē visvairāk apmeklētāju bijis Kalvenes Zoo.

 


 

Travelnews.lv: Tikko esat nosvinējuši lielo Liepājas jubileju – kādi ir secinājumi? Vai cilvēkiem patika?

Monta Krafte: Manuprāt, Liepājas jubileja galvenokārt ir svētki pašiem liepājniekiem. Esmu ievērojusi, ka ar katru gadu arvien vairāk liepājnieku svin pilsētas dzimšanas dienu arī darba kolektīvos vai ģimenes lokā. Tomēr svētku programma ar katru gadu kļūst interesantāka un piesātinātāka un ieinteresē arī ļaudis no citām pilsētām. 

Travelnews.lv: Kādi būs šīs vasaras sezonas svarīgākie pasākumi Liepājas reģionā?

Monta Krafte: Protams, tie būs jau tradicionālie pasākumi „Līvas tirgus” maijā „Baltic Beach Party” jūlijā , „Fontaine Festival” augustā un Ēŗģeļmūzikas festivāls septembrī. Ļoti interesants būs pasākums „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta”, kas notiks 28.-30. maijā. Tas būs lielākais un krāšņākais pasākums lieliem un maziem, visai ģimenei, faktiski daudzu dažādu pasākumu komplekss – leļlu teātri, meistaru darbnīcas, dziedāšana, dejošana, spēlēšanās...

Travelnews.lv: Liepājai noteikti ir sava interneta vietne komunikācijai ar cilvēkiem. Kādu īpašu informāciju potenciālais Liepājas apmeklētājs var uzzināt Jūsu interneta vietnē? Kā ir ar aktuālo informāciju, īpašiem piedāvājumiem?

Monta Krafte: Tieši šobrīd mēs gatavojam divas jaunas tūrisma mājas lapas. Viena būs moderna, vizuāli pievilcīga, ērta un neatkarīga Liepājas tūrisma mājas lapa www.liepajaturisms.lv, kas aizstās patreizējo tūrisma sadaļu Liepājas pašvaldības mājas lapā. Otra – www.liepajavelo.lv būs veltīta velotūrisma maršrutiem un aktivitātēm mūsu pusē. Abas mājas lapas vēl tikai top, bet līdz aktīvajai tūrisma sezonai būs gatavas.

Travelnews.lv: Papildiniet teikumus!

Monta Krafte:

• Mans pēdējais atvaļinājums tika pavadīts Kenijā. Nē, nav taisnība, pēc tam vēl biju Slovākijā un mācījos slēpot, bet to vairāk varēja saukt par sporta nometni

• Visinteresantākais tūrisma objekts pasaulē ir Nezinu, jo tas man vēl priekšā
• Mans mīļākais aktīvā tūrisma veids ir pārgājieni, laivošana
• Pašlaik privāti cenšos taupīt naudu uz nevajadzīgām lietām, un izrādās, ka tādas ir tik bezgala daudz 
• Ja man būtu iespēja, tad šajās trīs pasaules pilsētās vēlētos nodzīvot pa gadam. Man nav tādu pilsētu, bet, ja būtu jāizvēlas, tās būtu mazas pilsētiņas kaut kur pie jūras, okeāna, katrā ziņā tuvāk pie dabas. Man nepatīk lielas pilsētas.
• Pieci svarīgākie interneta portāli, ko ikdienā izmantoju, ir ... Jāatzīst, ka izmantoju maz. Ziņas nelasu. Skatos tikai to, bez kā darbā nevaru iztikt. Līdz ar to ļoti grūti atbildēt, jo katru dienu tas ir kas cits.
• Par saviem hobijiem varu teikt, ka tie ar gadiem mainās. Nemainīgi palikuši lasīšana un ceļošana.
• Mans novēlējums ceļotājiem ir... Novēlu ceļojuma laikā ļauties lietu un situācijas plūdumam, atļaut notikt negaidītajam un mācēt to izbaudīt!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 H88 04/07/2010 18:44 Sakarīga intervija un smukas bildes. Liepāja rullē!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.99026608sec.