Līvānu TIC jaunās mājās: ekspresintervija ar Astēriju Vucēnu

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aicināja uz interviju Līvānu novada domes Investīciju un attīstības daļas tūrisma organizatori Astēriju Vucēnu par aktuālajiem notikumiem Līvānos - pilsētā, ko dēvē par vārtiem uz Latgali.

 

Uzsākot aktīvā tūrisma sezona, Līvānu aktīvā tūrisma centrs, kur atrodas arī Līvānu novada TIC, informē par savu aktuālo atrašanās vietu. Līvānu novada Tūrisma informācijas centrs atrodas Domes ielā 1b, Līvānos. Telefona numurs, pa kuru TIC sazvanīt, ir 65381856, tā tūrisma ziņu portālu informē Līvānu novada domes Investīciju un attīstības daļas tūrisma organizatore Astērija Vucēna.

Travelnews.lv: Travelnews.lv: Līvānu TIC tagad atrodas jaunās un skaistās telpās. Vai pārmaiņas ir pozitīvas? 

Astērija Vucēna: Iepriekš TIC atradās Līvānu Inženiertehnoloģiju un inovāciju centrā Domes ielā 3, tagadējā adrese ir Domes iela 1b, tā kā nekur tālu neesam aizgājuši. Jaunās telpas ir ļoti skaistas, pa logu paveras skats uz Daugavu un, jāatzīst, tik skaista ainava reizēm novērš uzmanību. Ēkas otrajā stāvā atrodas slavenās Līvānu stikla fabrikas arhīvs, tajā apkopoti ap 4000 dokumentu, to skaitā arī par muzeja eksponātiem.

Travelnews.lv: Vai apmeklētāji jau apraduši ar TIC jauno atrašanās vietu?

Astērija Vucēna: Cenšamies informēt tūristus, tomēr valsts ceļazīmju sistēma mums ļoti traucē - tā kā zīmi uz objektu drīkst izvietot vien tieši pirms pagrieziena uz šo objektu, tad mēs nevaram izvietot norādes zīmi uz TIC Rīgas-Daugavpils šosejas malā, tāpēc tūristu informēšana sanāk nepietiekoša. Zināms taču, ka ceļotājiem nepieciešama izsmeļošas un, galvenais, atkārtotas norādes, lai tie spētu atrast TIC.

Travelnews.lv: Pašā vasaras plaukumā 24.07.2010 Līvānos notiks pilsētas svētki, kuros paredzēta plaša un dažāda programma. Kā norisinās gatavošanās svētkiem?  

Astērija Vucēna: Līvānu pilsētas svētki tiešām būs lielisks pasākums, uz kuru gaidīts ikviens pilsētas viesis. 24. jūlijā pilsētas svētku ietvaros Zaķusalā pie Daugavas Līvānos notiks brīvdabas mūzikas un teātra festivāls. Bet svētku ieskandināšana sāksies jau 23. jūlijā. Svētkiem gatavojas mūziķi, kas paši organizē priekšnesumus un ir ļoti aktīvi. Jau laicīgi informējam sabiedrību par Līvānu pilsētas svētkiem, lai interesenti paspētu šo datumu ieplānot savos vasaras kalendāros.

Travelnews.lv: Ko jūs ieteiktu ceļotājiem?

Astērija Vucēna: Saglabāt optimismu! Noteikti iesaku vasarā paceļot pa mūsu skaisto Latviju, īpaši pa Latgali, kas vietām ir diezgan eksotiska, bet sakārtota.


Vairāk informācijas par tūrisma pasākumiem Līvānos iespējams atrast interneta vietnē www.livani.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,


Līvānu TIC
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Jēkabpils novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70791698sec.