Zelta rudens Siguldā: intervija ar Lauru Konstanti

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aicināja Lauru Konstanti, Siguldas novada domes Tūrisma pārvaldes vadītāju uz interviju par zelta rudens aktualitātēm Siguldā, nākotnes plāniem un Siguldas piedāvājumiem ceļotājiem šobrīd un turpmāk.

 

Travelnews.lv: Zelta rudens Siguldā daudziem Latvijas iedzīvotājiem ir obligāta rudens sastāvdaļa. Kā šoruden sokas Siguldai? Vai ceļotāju daudz?

Laura Konstante: Zelta rudens šogad mūs visus priecē ar saulaino un sauso laiku, tāpēc krāsu rota ir izbaudāma pilnībā. Dodoties ar trošu vagoniņu pāri Gaujas senlejai, paveras fantastisks skats. Tāpēc, lai uzņemtu enerģiju solītajai brangajai ziemai, katram vēl šogad jāpaspēj izbaudīt kādu romantisku un mazliet sentimentālu pastaigu pa Siguldas skaistākajām vietām.

Kā jau katru gadu ceļotāju Siguldā ir daudz. Lieliskā tradīcija vēl no pirmās neatkarīgās Latvijas laikiem ir iesakņojusies latviešos un rudenī sauc uz Siguldas skaistajām ārēm. Šogad gan secinām, ka ceļotāju ieradumi ir mainījušies. Turklāt mainījušies uz dabai draudzīgo pusi. Ir attaisnojušās pašvaldības investīcijas tūrisma infrastruktūrā, jo pilsētas viesi atstāj savas automašīnas labiekārtotajās stāvvietās un dodas izbaudīt dabu.

Travelnews.lv: Kādi būs Siguldas atraktīvākie piedāvājumi ceļotājiem atlikušajā rudens, kā arī ziemas sezonā? Vai būs kādi jaunumi?

Laura Konstante: Viena no lielākajām Siguldas priekšrocībām noteikti ir plašais tūrisma piedāvājums dažādos gadalaikos. Tāpēc pēc aktīvās zelta lapu sezonas uzreiz aktīvi aicināsim uz Siguldas trasēm, kur varēs izbaudīt visus ziemas priekus - distanču slēpošanu, kalnu slēpošanu, braukšanu ar snovborda dēli, nobraucienus ar piepūšamajām kamerām un slidošanu. Bet pēc aktīvas dienas brīvā dabā Siguldas novada viesi varēs baudīt īpašos kafejnīcu un viesnīcu piedāvājumus.

Jaunums būs distanču slēpošanas trase Laurenči, kurā ikviens varēs slēpot bez maksas! Šī trase tiks apgaismota, tāpēc Laurenčos būs iespējams izbaudīt arī slēpojumu vēlu vakaros. Ar FIS prasībām atbilstošo trasi 1,3 km garumā ilgtermiņā ceram piesaistīt arī starptautiska līmeņa sacensības.

Unikāls solās būt arī svētku laiks, jo pilsētā šogad tiks izvietotas veselas trīs Ziemassvētku egles. Ziemas mēnešos plānojam arī vairākus lielus pasākumus. No 14.-20. februārim Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē norisināsies Pasaules kausa posms kamaniņu sportā. Savukārt no 1.-6. martam ikvienu aicinām uz Siguldas Ziemas festivālu, kur papildus ierastajām sportiskajām aktivitātēm šogad notiks arī aizraujoša kultūras programma.

Travelnews.lv: Ir parādījusies informācija, ka Siguldas novadam tiks izstrādāts jauns tūrisma zīmols. Kas jaunajā koncepcijā tiks akcentēts?

Laura Konstante: Šobrīd aktīvi darbojamies ar jaunā tūrisma zīmola izstrādi – diskutējam ar tūrisma uzņēmējiem, nozares profesionāļiem, un gatavojamies zīmolu ieviest 2011. gada sezonai.

Siguldas novada tūrisma zīmols ir balstīts uz vērtīgākajiem novada resursiem – vēsturi, kultūru un sportu, kas, protams, ir neatraujami no brīnišķīgās un unikālās Gaujas senlejas. Tāpēc formulējot zīmola identitāti, vēlējāmies ietvert šo Siguldas novada daudzveidību un emociju bagātību, ko tā dāvā ikviena ceļotāja sajūtu un pieredzes bagāžai.

Ar jauno zīmolu vēlamies iezīmēt mērķtiecīgu virzību novada tūrisma attīstībai. Šobrīd Siguldas novads darbojas pie Attīstības programmas izstrādes. Jebkuram teritoriālajam zīmolam ir vajadzīgs politiskais atbalsts, lai tas tiktu atbalstīts stratēģiski un ilgtermiņā, nevis tikai uzskatīts par stilīgu dekorāciju.

Travelnews.lv: Pastāstiet par Vienības velobraucienu! Šogad tas izpelnījās ļoti plašu sabiedrības uzmanību un tika atspoguļots arī Travelnews.lv. Kāds ir jūsu viedoklis par šogad notikušo pasākumu? Vai tas notiks arī nākamgad un vai būs kādi jaunumi?

Laura Konstante: Vienības velobrauciens ir īsti svētki riteņbraucējiem, kā arī visiem, kurus iedvesmo kopā būšanas prieks, īpaši tik skaistā vidē, kāda ir Siguldā. Tiem, kuri paši vēl nav pieveikuši Gaujas kalnu, uzmetas šermuļi, jau to iedomājoties vien. Tomēr pēc Gaujas kalna pieveikšanas ikvienam ir gandarījums, kas sniedz labas sajūtas vēl ilgu laiku.

Vienības velobrauciens ir viena no Siguldas un visas Latvijas labākajām tradīcijām, tāpēc atkal gaidīsim riteņbraucējus 2011. gada 4. septembrī jau uz 21.Vienības velobraucienu. Bet, lai sagatavošanās būtu vēl labāka, nākamajā gadā gaidīsim ikvienu uz treniņiem jaunajās Siguldas MTB trasēs, par kurām vairāk pastāstīsim pavasara pusē.

Travelnews.lv: Kādi ir plāni uz nākamo aktīvā tūrisma sezonu? Vai Siguldā būs jaunumi – jauni maršruti, uzlabota infrastruktūra, jauni piedāvājumi ceļotājiem?

Laura Konstante: Nākamā gada aktīvo tūrisma sezonu plānojam ar būtiskiem jaunumiem. Ievērojamākais no tiem - 2011. gada sezonā tiks uzsākta Siguldas pilsdrupu rekonstrukcija, pēc kuras pabeigšanas ceļotāji varēs iegūt unikālu pieredzi – izbaudīt Livonijas laika atmosfēru, uzkāpt pils torņos, vērties uz Gaujas senleju no 14 metru augstuma un galvenais – paši iesaistīties virknē vēsturisku aktivitāšu. Pateicoties šai rekonstrukcijai, pilsdrupas varēs izmantot arī nākamās paaudzes.

Nākamais gads īpašs arī ar to, ka tiks atjaunota Siguldas dzelzceļa stacija, kurā plānots izvietot Siguldas novada Tūrisma informācijas centru – tāpēc varēsim tūristus uzņemt plašākās, mūsdienīgākās telpās, kā arī nodrošināt vairāk pakalpojumu. Tāpat rekonstruēsim dzelzceļa stacijas laukumu, kurš kļūs par pilsētas centrālo laukumu un kurā nākamā gada vidū uzstādīsim Laimas pulksteņa jaunāko brāli, ko Sigulda izcīnīja kopā ar titulu Mīlestības pilsēta.

Tāpat 2011. gadā pilnveidosim šogad uzsāktās regulārās un komfortablās transfēras no Rīgas, piedāvājot Siguldas plašo un unikālo aktivitāšu spektru – Latvijas iecienītākā muzeja apmeklējumu Turaidas muzejrezervātā, dabas klātbūtni Gaujas nacionālā parka takās, ātruma vilinājumu bobsleja un kamaniņu trasē, lidojumu Aerodium vēja tunelī, spēku pārbaudi piedzīvojumu parkos, kā arī adrenalīna sprādzienu gumijlēkšanā no trošu vagoniņa virs Gaujas.

2011. gads būs ievērojams arī ar lieliem kultūras pasākumiem, starp nozīmīgākajiem jau varu minēt Kremerata Baltica festivālu koncertzālē Baltais flīģelis, unikālos Opermūzikas svētkus pilsdrupu estrādē, kā arī jaunpienācēju – Blūza svētkus, kuri šogad jau paspēja iekarot apmeklētāju sirdis.

Travelnews.lv: Kādu informāciju un izmantošanas iespējas ceļotājiem sniedz Siguldas interneta vietne www.sigulda.lv?

Laura Konstante: Siguldas novada mājas lapa ir ļoti veiksmīgs pašvaldības komunikācijas līdzeklis. Paralēli informācijai, kas lielākoties attiecas uz iedzīvotājiem un novada domes darbību, izveidots Siguldas tūrisma portāls. Tajā atrodama visa informācija par novada tūrisma piesaistes objektiem, nakšņošanas un citu pakalpojumu iespējām, kā arī īpašajiem piedāvājumiem. Šobrīd http://www.sigulda.lv/ katru dienu apmeklē vidēji 2000 unikālo lietotāju. Tajā iespējams rezervēt viesnīcas, iegūt tūrisma informāciju, kā arī kontaktus. Nākamajā gadā saistībā ar jaunā zīmola ieviešanu plānojam lapu atjaunot arī funkcionāli.

Travelnews.lv: Papildiniet teikumus!

Laura Konstante:

· Mans pēdējais atvaļinājums tika pavadīts ... Liepājā.

· Mans mīļākais aktīvā tūrisma veids ir ... pārgājieni.

· Pašlaik privāti cenšos taupīt naudu uz ... niekiem, kurus mēdzam iegādāties impulsīvi.

·Pieci svarīgākie interneta portāli, ko ikdienā izmantoju, ir... http://www.sigulda.lv/; http://www.adage.com/; http://www.delfi.lv/; http://www.artnews.com; www.creativity-online.com

· Par saviem hobijiem varu teikt, ka ... grāmatām cenšos veltīt pēc iespējas vairāk laika.

· Pēdējā grāmata, ko esmu lasījusi, ir ... Jurgas Ivanaskautes Placebo.

· Mans novēlējums ceļotājiem ir ... sajust katras pilsētas īpašo auru! Neapstāties – pasaulē ir tik daudz neatklātu sajūtu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Rixwell Segevold Hotel
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44690704sec.