Intervija: Ilze Berga par ziediem un to lomu Rāmavas muižā

Intervija: Ilze Berga par ziediem un to lomu Rāmavas muižā

Viens no skaistākajiem viesnīcu un citu naktsmītņu aksesuāriem ir ziedi. Bieži vien saimnieki tos prot izmantot tik prasmīgi, ka viesi pat nepamana interjera odziņas vai personālu. Par to, protams, parūpējas viss ansamblis kopā – krāsa, ziedi, smarža un noformējums. Viena no vidēm, kur ziedi iederas lieliski, ir senlaicīgas muižas. Travelnews.lv intervē Ilzi Bergu, Rāmavas muižas un viesu nama vadītāju.

Travelnews.lv: Kas par ziedu izkārtojumu un nodrošinājumu rūpējas Rāmavas muižā?

Ilze Berga: Par to rūpējos es pati - muižas saimniece. Nav jau tā, ka nevienam neļauju pieskarties maniem ziediem, tomēr esmu to iesākusi darīt jau pirms krietna laika. Pa šo laiku esmu "uzķērusi" to sajūtu un saprašanu, kur kam ir jāatrodas tā, lai telpu piepildītu ar siltumu un gaišumu.

Travelnews.lv: Vairāk izvēlaties grieztos vai telpaugus?

Ilze Berga: Lielākoties izvēlamies telpaugus, kuri, protams, ir ilglaicīgāki, taču tie prasa regulāru uzmanību un lielākas rūpes. Grieztos ziedus izmantojam telpās, kurās visvairāk uzturas muižas viesi, piemēram, atpūtas telpā un ēdamzālē.

Travelnews.lv: Vai arī numuriņos atrodami ziedi?

Ilze Berga: Numuriņi nekādā gadījumā nebūs izņēmums, jo arī tajos ir ļoti būtiska mājīguma sajūta, tādēļ numuriņos atradīsim gan telpaugus, gan kādu nelielu individuālu sveicienu griezto ziedu veidā uz naktsgaldiņa.

Travelnews.lv: Kādi ziedi pie jums iecienītākie? Kā tos izvēlaties?

Ilze Berga: Cenšamies izmantot aktuālās sezonas raksturīgos ziedus, piemēram, pavasarī - narcises, jasmīnus, vasarā - rozes, pļavas puķes, rudenī - viršus, lavandas, mārtiņrozes, savukārt ziemā - sauso ziedu kompozīcijas ar kādu griezto ziedu akcentu.

Telpaugu izvēle arī ir atkarīga no vairākiem faktoriem: ziedēšanas biežuma un ilguma. Zaļajiem augiem svarīgs lapotnes lielums un dekoratīvā funkcija. Piemērotākie telpaugi Rāmavas Depkina muižā ir Santpaulīnes, Papardes un Fikusi.

Lai akcentētu ziedu kompozīcijas ļoti svarīgs ir arī ietvars, kurā to ieliek. Narcisītes, mārtiņrozes un virši , piemēram, ļoti labi izskatās pītos grozos.

Travelnews.lv: Kas muižai piegādā ziedus?

Ilze Berga: Tā kā man patīk ar ziediem un to kompozīcijām strādāt, tos sagādāju es pati, visbiežāk apmeklējot kādu ziedu bāzi.

Travelnews.lv: Vai ziedi tiek tematiski izmantoti lielākajos svētkos - Mārtiņos, Lieldienās, Ziemassvētkos?

Ilze Berga: Nevarētu teikt, ka ziedus tematiski izmantojam svētkos, drīzāk tiem pievienojam papildu dekorācijas, jo mūsu ziedu ekspozīcijā izmantojam konkrētajai sezonai atbilstošākos ziedus. Piemēram, gatavojot Adventes vainagu, veidojam to no ķērpjiem un Ziemassvētku rotājumiem.

Travelnews.lv: Kādu lomu ziedi nes viesu nama ikdienas darbā? Jūsu domas par to nozīmi.

Ilze Berga: Ziedi ir ļoti svarīga ikkatra nama sastāvdaļa, jo īpaši viesu namā. Būtiski, ka viesu nama uzdevums ir ne tikai nodrošināt telpas, bet arī radīt mājīguma sajūtu, lai cilvēks, pat pirmo reizi ienākot telpā, justos silti, mājīgi, mīļi. Nekas nepalīdz šo sajūtu radīt vēl labāk kā telpaugi un ziedi, kas dod arī dzīvīguma sajūtu.


Vairāk informācijas par Rāmavas muižu www.ramavasmuiza.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52722812sec.