Riga Style Hostel vadītāja par savām skolas gaitām un profesijas izvēli

Riga Style Hostel vadītāja par savām skolas gaitām un profesijas izvēli

Par godu Zinību dienai, Travelnews.lv aicināja uz sarunu Riga Style Hostel vadītāju Lieni Karpoviču, lai uzzinātu kā viņai ir veicies skolas gaitās un kā nonāca līdz profesijas izvēlei tūrisma jomā.

"Pamatskolas un vidusskolas laiki man ir aizritējuši Bauskas 1. vidusskolā, kas saistās ne tikai ar mācībām, bet, protams, arī ar piedzīvojumiem, līksmiem brīžiem, smiekliem, asarām un mīlestību. Skola – tā ir dzīves pieredze, no kuras katrs nākotnei paņem tik, cik nepieciešams. Atceros kādas skolotājas padomu kā kaut ko muļķīgu, man, tā brīža padsmitniecei, tomēr šodien es saprotu, cik viņas vārdi ir bijuši patiesi un noderīgi manā dzīves ceļā," sarunu iesāk Liene.

Riga Style Hostel vadītāja turpina: "Kā skolniece es biju apzinīga ar vienmēr priekšzīmīgu uzvedību, tomēr mani algebras uzdevumu risinājumi regulāri parādīja citu atbildi nekā tiem vajadzēja būt. Tāpat arī ķīmija un fizika man sagādāja grūtības, savukārt bioloģija, literatūra, latviešu valoda bija mani mīļākie priekšmeti. Lai arī saucu sevi par apzinīgu un centīgu skolnieci, tas neliecina, ka neesmu špikojusi. Ir bijušas situācijas, ka bez špikera neiztikt, bet, protams, tajā laikā nebija tādas tehnoloģijas, kas špikošanu padara vieglu. Visbiežāk es izmantoju ērti atvērtu pierakstu kladi, tomēr citos mācību priekšmetos, kur bija stingrāka skolotāja kontrole, nācās piestrādāt, sarakstot tekstu ar smalku pildspalvu uz mazas lapiņas, salokot ermoņikā un tad, turot plaukstā, norakstīt." 


Foto: Theguardian.com

Liene par laiku pēc vidusskolas: "Astoņpadsmit gadu vecumā, kad absolvēju vidusskolu, man vēl nebija izveidojusies stabila pārliecība par savu nākotnes profesiju. Ja daudzi jaunieši skaidri nosauca savu izvēlēto augstskolu, tad es nezināju, vai, paejot desmit, piecpadsmit un vairāk gadiem, sevis izvēlētajā un izmācītajā profesijā neparedzamā darba tirgū jutīšos atbilstoši vēlamajam. Taču bija jāizlemj. Tā kā biju daudz ceļojusi, redzējusi dažādas viesnīcas, satikusies ar interesantiem cilvēkiem, es nolēmu ceļot tūrisma pasaulē un iestājos Biznesa augstskolā "Turība" Starptautiskajā tūrisma fakultātē, kur plānotie mācību priekšmeti ļautu man vēlāk izlemt, kurā no tūrisma nozarēm vēlēšos strādāt. Šodien esmu gandarīta par savu izvēli, jo hosteļa vadīšana ir neizsīkstošs, interesants darbs, vienmēr ir kur tiekties, vienmēr ir ko mācīties."


Foto: Fanpop.com

Gan tiem, kuriem šis septembris būs pirmais sev jaunā mācību iestādē, gan tiem, kuri mācības turpinās sev zināmā skolā, Liene vēl: "Visiem, kuri atsāk skolas gaitas, es novēlu labu veselību, izturību un teicamas sekmes! Skolēniem novēlu cienīt skolotājus, jo tā ir visizcilākā sadarbība starp abām pusēm, savukārt studentiem – uzcītīgi tvert mācīto un nešaubīties par izvēlēto profesiju!"

Vairāk par Lienes vadīto Riga Style Hostel lasiet interneta vietnē www.rigastylehostel.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47253394sec.