Intervija: pirmajā vietā šobrīd ir Nīderlande, kurā tiek piedāvātas darba tirgū pieprasītas studiju programmas

Intervija: pirmajā vietā šobrīd ir Nīderlande, kurā tiek piedāvātas darba tirgū pieprasītas studiju programmas

Šodien ciemojamies pie Education Centre Durbe, kura ir viena no senākajām un lielākajām izglītības aģentūrām Latvijā. Aģentūra dibināta jau 1996. gadā un šajos gados ir pierādījusi sev, sadarbības partneriem un arī klientiem, ka klientu vēlmes šeit vienmēr ir pirmajā vietā.

Varam droši teikt, ka aģentūras klienti ir vecumā no 10-80 gadiem, jo tiek piedāvātas mācības ne tikai valodu skolās un nometnēs, bet arī ārzemju vidusskolās, koledžās, kā arī universitātēs. Tādejādi daudzi klienti ir ''Izauklēti'' sākot no valodu nometnēm bērniem līdz pat Maģistrantūras studiju programmu izvēlei.

Šodien vairāk parunāsim par augstākās izglītības ieguves iespējām, sadarbojoties ar EC Durbe, tāpēc tiekamies ar aģentūras klientu konsultanti Zandu Pakeri:

Pastāstiet, kāpēc, Jūsuprāt, skolnieki no Latvijas izvēlas studēt ārzemēs?

Varu teikt pēc savas pieredzes, ka daudzi topošie studenti nāk uz EC Durbe ar konkrētu mērķi, jo viņu izvēlētā studiju programma Latvijā nemaz nav pieejama. Kā arī ar katru gadu mūsu studenti pārliecinās par ārzemju augstskolu piedāvāto studiju programmu kvalitāti un lieliskām prakses iespējām, kas, nenoliedzami, ir ļoti svarīgi mūsdienu karjeras veidošanas sistēmā. Ļoti tiek novērtēts tas, ka teorētiskās zināšanas tiek nekavējoties saistītas ar praksi, dažādiem projektiem, arī starptautiskās kompānijās tādās kā Helwet Packard, Coca Cola, Kodax, AUDI utt... Daudzi no klientiem pie mums griežas tieši tāpēc, ka no saviem draugiem ir ieguvuši informāciju par studiju iespējām ārzemēs un to, ka uzsākt studijas vienā vai otrā izvēlētajā valstī palīdzam tieši mēs – EC Durbe

Kuras ir populārākās valstis Latvijas studentu vidū?

Nenoliedzami, pirmajā vietā šobrīd ir Nīderlande, kurā tiek piedāvātas darba tirgū pieprasītas studiju programmas, kā otro varu minēt Dāniju, kur pagaidām ES pilsoņiem studijas Bakalauru programmā ir bezmaksas. Stabili savu vērtību saglabā Lielbritānija, kura ir slavena visā pasaulē ar savu studiju augstvērtību, taču šobrīd tā mazliet zaudē augstās studiju maksas dēļ. Interesanti, ka studenti kā potenciālo studiju valsti aizvien biežāk piemin Turciju, jo tās piedāvātās studiju programmas sevi ir pierādījušas kā konkurētspējīgas!

Kas noteikti jāņem vērā topošajam studentam, izvēloties mācību iestādi?

Protams, pirmām kārtām ir jāizvērtē savas intereses, kā arī tas, cik attiecīgā programma ir pieprasīta darba tirgū, kurā valstī vēlētos studēt, ģimenes finansiālās iespējas utt Tieši tāpēc noteikti iesakām nākt uz konsultāciju uz EC Durbe, jo tiekoties ar katru klientu personīgi, varam nonākt pie optimālākā rezultāta! Arī man pašai ir neatņemama pieredze šajos jautājumos, jo pati esmu apmeklējusi gandrīz visas augstskolas, kuru programmas piedāvājam: esmu iepazinusies ne tikai teorētiski, bet arī praktiski ar augstskolas personālu, pabijusi tās kampusā, salīdzinājusi pilsētas, izmaksas dzīvošanai un daudzus citus svarīgus punktus. Tas viss kopā arī rada priekšstatu par mācību iestādi un valsti un dod iespēju palīdzēt topošam studentam izdarīt pareizo izvēli.

Ja runājam par Nīderlandi – kādus 3 punktus Jūs akcentētu par labu šai izvēlei?

Pirmām kārtām gribu uzsvērt, ka Nīderlandē universitātes dalās 2 lielās grupās – klasiskās un praktiskās (ar lielu uzsvaru uz praktiskajiem darbiem). Latvijas studentiem populārākās ir praktiskās (apzīmējas kā University of Applied Sciences). Tāpat mūsu studentiem ir svarīgas mācību un dzīves izmaksas šajā valstī – šeit varu apgalvot, ka Nīderlande ir pati piemērotākā (pat salīdzinot iespēju studēt Dānijā bez maksas, Nīderlande ir izdevīgāka, jo dzīvošanas izmaksas Dānijā ir ļoti augstas un ar katru gadu aizvien grūtāk studentiem ir dabūt darbu). Kā trešo iemeslu par labu šai izvēlei minēšu šīs valsts samērā netālo atrašanās vietu, tātad arī ceļu izdevumi nebūs no tiem dārgākajiem!

Kuras no Nīderlandes universitāšu piedāvātajām studiju programmām ir populārākās Latvijas studentu vidū?

Šeit spektrs ir ļoti plašs, sākot no Tūrisma un viesmīlības menedžmenta, mūsdienu sensorajām tehnoloģijām, līdz pat dejai un ķīmijai. Jauna, interesanta Latvijas studentiem šķiet Ūdens un Deltas menedžmenta programma, ļoti populāra un ar ievērojamu konkursu ir Fizioterapijas Bakalaura programma. Piedāvātājā studiju klātsā ir apmēram 50 dažādas programmas angļu valodā!

Par studiju izmaksām Nīderlandē, Jūs minējāt, ka tās ir samērīgas?

Jā, viens studiju gads Bakalaura programmā izmaksā ap 1900 EUR, kā arī studentiem ir iespēja paņemt bezprocentu studiju kredītu. Arī dzīvošanas izmaksas Nīderlandē ir ļoti līdzīgas Latvijas izmaksām, kā arī studenti, kuri to vēlas, papildus studijām drīkst strādāt. Tāpat mūsu studentiem ir svarīgas mācību un dzīves izmaksas šajā valstī – šeit varu apgalvot, ka Nīderlande,(salīdzinot, piemēram, ar Dāniju vai Lielbritāniju )  ir pati piemērotākā.

Vai šobrīd EC Durbe piedāvā studijas tikai Eiropā?

Nē, studiju vietu ir iespēja izvēlēties jebkur pasaulē – Vācija, ASV, Jaunzēlande u.c. Šobrīd, protams, populārākās ir Eiropas valstis, bet gribu atzīmēt, ka aizvien lielāka interese parādās arī par Turcijas piedāvājumiem (studijas angļu valodā). Šī valsts ir ceļā uz Eiropas Savienību, programmas ir augstvērtīgas un akreditētas, kā arī studiju izmaksas ir pieņemamas mūsu studentiem. Vēl gribētos īpaši akcentēt, ka Latvijas studentiem tiek piešķirta 50% atlaide no mācību maksas.

Kas jādara topošajiem studentiem, ja vēlas studēt ārzemēs?

Noteikti pats galvenais – mācīties svešvalodas! Tieši tāpēc es sākumā minēju, ka daudzi no mūsu klientiem ''izaug'' mūsu acīs – jo sāk ar valodu nometnēm, tad tālāk seko mācības vidusskolā un tālāk jau studijas augstskolās. Vienmēr iesaku sākt domāt par studijām jau vidusskolā, pamazām gatavoties šim lielajam solim, lai neradītu sev lielu stresu pēdējos mēnešos, jo soļu ir daudz. Noteikti iesaku nākt pie mums, kopā izvēlēsimies gan piemērotāko programmu, augstskolu un valsti, izejot no vēlmēm un iespējam. Visas konsultācijas EC Durbe klientiem pie mums ir BEZMAKSAS, kā arī ceturtdienās organizējam seminārus, uz kuriem gaidām visus interesentus! Nākamais informatīvais seminārs par studiju iespējām Nīderlandē notiek šo ceturtdien, 9. aprīlī plkst. 17:00 pēc  adreses Raiņa bulvāris 31 – 6, Rīga. Reģistrējieties, ņemiet līdzi savus draugus un kļūstiet par kādas Nīderlandes universitātes studentu jau no šī gada septembra!

Lai pierakstītos uz konsultāciju vai uzdotu jautājumus, rakstiet uz [email protected] vai zvaniet 67363331

Pamatinformāciju par piedāvātajām studiju programmām atradīsiet mājas lapā www.durbe.edu.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71603584sec.