Travelnews.lv atgriežas no Kanāriju salām Nr. 9: Sveika, pašizolācija

Sveiciens visiem jau no mājām! Jā, esmu atgriezusies sveika un vesela Latvijā, un tagad gaidu zvanu no policista, kuram jākontrolē, vai ievēroju pašizolāciju. Jā, es to ievēroju, bet tagad par visu pēc kārtas, kā man gāja atpakaļceļā.

Intriga un grūtības izpalika, jo atgriešanās Latvijā bija daudz vienkāršāka, nekā vispār spēju iedomāties. Jau laikus aizpildīju Covidpass.lv. Aizpildot to atdūros pie grūtībām – ailītes, kur atzīmēt, ka neveicu PCR testu, jo esmu jau pārslimojusi, vienkārši nav. Tādēļ ieķeksēju, ka tests ir veikts, bet piezīmēs ierakstīju reālo situāciju. Saņēmu ātri vien qr kodu, ar kuru drīkstu ieceļot Latvijā un norādījumus, ka man ir jāievēro pašizolācija.

Jau Grankanārijā, reģistrējoties lidojumam, bija gana ar to, ka uzrādu vien savu biļeti un ID karti. Ar to ir pietiekami. Pēc vairāk kā sešu stundu lidojuma biju klāt Tallinas lidostā. Arī tur man nebija jāaizpilda nekādi dokumenti – pietika ar to, ka parādīju savu ID karti un “Lux Express” biļeti uz Rīgu. No brīža, kad izkāpu no lidmašīnas līdz brīdim, kad ar savu bagāžu jau biju ārpus lidostas, pagāja mazāk, kā 15 minūtes. Gluži kā vecajos, labajos laikos, patiesībā, pat vēl ātrāk!

Tallinas autoostā “Lux Express” šoferītis cītīgi pārbaudīja katru pasažieri – bija jāuzrāda gan ceļošanas dokuments, gan PCR tests. Taču mana ārsta zīme, pareizāk sakot, tās tulkojums angļu valodā ar visiem parakstiem un zīmogiem, nostrādāja labi. Šoferītis gan nedaudz pabrīnījās, bet zināja, ka ir šāds izņēmums (iepriekš gan biju piezvanījusi uz “Lux Express” biroju un to arī noskaidrojusi, ka nebūs problēmu ar iesēšanos busā).

Mierīgi devos ceļā uz Rīgu, saprotot, ka priekšā ir vēl viens pārbaudījums – Igaunijas – Latvijas robeža, kur nāksies skaidroties vēl par savu PCR testa neesamību un ārsta zīmi. Bet… buss pie robežas pat nepiebremzēja, nekādas kontroles nebija, un laimīgi tiku mājās!

Lūk, tā! Izrādījās, ka ieceļot Latvijā ir daudz vienkāršāk, nekā biju iepriekš prognozējusi!

Mans piemērs gan nenozīmē, ka nav kontroles vispār. Tādēļ, pirms šķērsojat robežu, pārliecinieties, vai tiešām ievērojat visus noteikumus! Proti, ir jābūt PCR testa negatīvam rezultātam, un testam jābūt veiktam ne agrāk kā 72 stundas pirms ierašanās Latvijā, vai arī ārsta zīmei, ka Covid-19 jau ir pārslimots un neesi infekciozs – tas šādā gadījumā, ja slimība bijusi ne vairāk kā pirms 90 dienām. Un arī pašizolācija IR jāievēro, lai pasargātu cilvēkus sev apkārt.

Raksts tapis sadarbībā ar www.flytocanarias.com un www.grancanaria.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15535307sec.