Travelnews.lv kopā ar «Coral Travel» iepazīst Turciju. Otrā diena jeb skaitām soļus

Klāt ceļojuma otrā diena sadarbībā ar “Coral Travel” pa Turciju. Lai gan esam apmetušies Belekā, dienaskārtībā bija apskatīt dažas viesnīcas Sides pusē. Šīs dienas laikā gūtas vairākas atziņas.

Tūrisma speciālista darbs matemātikas izteiksmē

Nē, šis nebūs aprēķins, cik vidējais tūrisma speciālists vidēji nopelna no vidējā klienta. Šis gaisinās mītus par to, ka tūrisma speciālisti, dodoties izbraukumos, lai apskatītu viesnīcas, atpūšas. Kā Jums šķiet, cik soļu ir jānoiet, lai iepazītu vienu viesnīcu?

Atbilde nav nemaz tik vienkārša. Divu viesnīcu apskate, iepazīstoties ar teritoriju, dažāda tipa istabiņām, prasīja mazliet vairāk kā 7000 soļu. Tātad – vidēji 3500 uz vienu viesnīcu. Laika izteiksmē – vairākas stundas.

Jaunie noteikumi laiku neietaupa

Turcijā pandēmijas laikā neviens nav atcēlis zviedru galdu, kuru ļoti iemīļojuši atpūtnieki no daudzām Eiropas valstīm. Taču šobrīd ir jauna kārtība – tā vairs nav, ka katrs staigā garām un izvēlas sev tīkamāko ēdienu. Tagad ēdiens no apmeklētājiem ir norobežots, un uz vēlamo gardumu ir jānorāda viesnīcas darbiniekiem, kurš to uzliek uz šķīvja.

Sistēma nebūt nav slikta, un noteikti arī droša, bet… viesnīcas darbinieku ir krietni mazāk, nekā klientu, ne vienmēr uzreiz izdodas parādīt, ko tieši gribas, un tagad, lai tiktu pie vēlamā, jātērē vairāk laika.

Travelnews.lv gan saprata, ka, ņemot vērā rindas, šai sistēmai ir arī plusi – nedraud pārēšanās! Jo slinkums iet pēc papildus porcijas.

Krievijas tirgus atvēršana ir jūtama

Pavisam nesen Turcija atkal kļuva pieejama tūristiem no Krievijas. Un to uzreiz var manīt! Krievu valoda ir dzirdama visur!

Protams, ieguvēji no tā ir Turcijas tūrisma industrijas pārstāvji – viesnīcas pildās aizvien labāk. Dažās viesnīcās jau vairs pat nav brīvu istabiņu. Kas notiks tālāk? Jā, uzminējāt, cenas ies uz augšu…

Nedaudz fikcijas un iespaida radīšana

Turcijā daudzviet ir novietoti roku dezinfektori, kas ir ļoti nepieciešami mūsdienu apstākļos. Bet, kā pārliecinājās Travelnews.lv, daudzviet bezkontakta ierīces vai nu nedarbojas, vai arī vienkārši aizmirsts tās uzpildīt. Ar manuālajām gan viss ir kārtībā…

Maskas un… maskas

Tūristi viesnīcu teritorijā staigā bez sejas maksām. Apkalpojošais personāls gan tās strikti nēsā. Tāda, lūk, situācija… Tiesa gan, veikalos, kas ārpus “zonām”, maska uz sejas jāliek arī tūristiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3911829sec.