Ceļotājam lidostā nepatīkamus brīžus sagādā prasība pēc FPP2 respiratora [1]

Facebook sociālo tīklu aplidojis kāda ceļotāja stāsts par nelāgu piedzīvojumu, dodoties ceļojumā no lidostas “Rīga” uz Bergamo ar Īrijas zemo cenu lidsabiedrību “Ryanair”. Viņu un ģimeni gandrīz neielaida lidojumā 30. janvārī, jo līdzi nebija FPP2 respiratoru.

Pirms iekāpšanas lidmašīnā viņiem tika norādīts, ka ar medicīnisko masku lidot nevar, un reisā netiks ielaisti. Lidostas darbinieki esot norādījuši, ka nezina, kur iespējams iegādāties FPP2 respiratorus. Panikā daudzi esot skrējuši un meklējuši, kur šādas maskas nopirkt. Vienīgā vieta, kur esot bijis iespējams prasīto respiratoru iegādāties, bijis “Narvessen” kiosks.

Ceļotājs norāda, ka pirms lidojuma bija iepazinies ar visu informāciju, ko bija sūtījis “Ryanair” pirms lidojuma, un lidsabiedrības mājaslapā rakstīts, ka FPP2 respirators nepieciešams tikai lidojumiem uz Austriju un Vāciju, bet par Itāliju nebija minēts ne vārda.

Arī Travelnews.lv pārliecinājās, ka lidsabiedrība savā mājaslapā ir pieminējusi tikai Vāciju un Austriju, uz kurām lidojot nepieciešami FPP2 respiratori.

“Saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu, līdzīgi kā citās publiskās telpās, arī lidostas “Rīga” terminālī no 25.janvāra ikvienam - gan pasažieriem, gan darbiniekiem - ir jāvalkā tikai medicīniskā sejas maska vai ne zemākas klases kā FFP2 respirators bez vārsta. Savukārt epidemioloģiskās drošības prasības iekāpšanai gaisa kuģī nosaka katra konkrētā aviokompānija. Parasti tās ir saskaņotas ar tās valsts prasībām, kurp dodas lidojums, tāpēc aicinām pasažierus pirms ceļojuma rūpīgi iepazīties ar epidemioloģiskās drošības prasībām gan aviokompānijas noteikumos, gan galamērķa valstī,” Travelnews.lv situāciju komentēja Starptautiskās lidostas “Rīga” Komunikācijas vienības Komunikācijas projektu vadītāja Ilze Salna.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Inga 02/03/2022 11:17 Vispār jau pirms kaut kur lidot, jāizlasa noteikumi, kuri jāievēro ielidojot katrā valstī!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15052295sec.