Igaunijas uzņēmējs: Valsts mūs ir pametusi Kijevā

Ar Err.ee redakciju ir sazinājies kāds uzņēmējs no Tallinas, kurš bija devies darījuma braucienā uz Kijevu un šobrīd nevar atgriezties Igaunijā. Viņa vārds, uzvārds un uzņēmums redakcijai ir zināms, taču pagaidām tālāk netiek izpausts. Biznesmenis padalījies ar savu pieredzi Ukrainā. Stāts publicēts Err.ee 25. februārī plkst. 16.10.

“Patiesība ir tāda, ka valsts vienkārši ir pametusi savus pilsoņus, kuri šobrīd atrodas Kijevā, un vēlas atgriezties mājās. Varēja vienkārši pasūtīt vilciena vagonu un izvest visus pa dzelzceļu. Mēs zvanījām uz Latvijas vēstniecību, viņi izved savus pilsoņus ar autobusiem, bet citu valstu pilsoņiem šādu iespēju atsaka. Lūk, te nu ir Eiropas solidaritāte. Turklāt no Latvijas vēstniecības mums pārzvanīja un atvainojās par situāciju. Bet mūsu Igaunijas vēstniecība ieteica pamēģināt pašu spēkiem tikt līdz robežai,” savā pieredzē dalās uzņēmējs.

Viņš arī norāda, ka vajag saprast, kur atrodas Kijeva, un cik tālu ir robeža. “Šeit ir tanki. Līdzās mūsu viesnīcai sprāgst bumbas,” dalās uzņēmējs.

Viņš pastāstīja, ka dzelzceļa stacijā ir ļoti daudz cilvēku. Visi vēlas aizbraukt, bet policija viņus dzen prom no vilcieniem. Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, Ukrainā atrodas 51 Igaunijas pilsonis. “Kādēļ neorganizēt viņiem iespēju tikt līdz Ļvovai?” retoriski vaicā uzņēmējs. Bet līdz šim saņemts tikai ieteikums tikt līdz Polijas robeža – sak, tad jau kaut ko izdomāšot, varbūt atsūtīšot autobusu. “Bet kāpēc man autobuss? Polijā paņemšu taksi, aizbraukšu līdz lidostai un biznesa klasē atlidošu uz Igauniju. Līdz vēstniecībai šajās dienās praktiski bija neiespējami sazvanīties, jo valsts svinēja neatkarības dienu. Kamēr Tallinā ļaudis māja ar karodziņiem, mēs šeit bijām nevienam nevajadzīgi. Es no valsts neko tādu negaidīju,” pieredzē turpina dalīties Igaunijas pārstāvis.

Viņš norādīja, ka šobrīd izbraukt no Kijevas neesot nekādas iespējas. Viņš piedāvājis 1000 eiro, lai tiktu vilcienā, kurš dodas uz Ļvovu. “Bijām gatavi kaut uz jumta braukt, bet mūs nepaņēma. Mums nav iespēju izbraukt. Kijeva ir aplenkta. Mašīnas uz Žitomiru stāv sastrēgumos, kas ieilguši uz divām diennaktīm. Ļvovā ar automašīnu nenokļūt. Vienīgā iespēja aizbraukt – ar vilcienu, bet biļešu nav. Tai pat laikā ukraiņiem, kuri vēlas atgriezties Ukrainā no Igaunijas, tiek organizēti autobusi,” pukojas uzņēmējs.

Err.ee Ārlietu ministrija norādījusi, ka Ukrainā atrodas 109 Igaunijas pilsoņi. Par izkļūšanu no valsts esot ziņojuši apmēram desmit cilvēki.

Ministrija iesaka Igaunijas pilsoņiem pamest Ukrainu pēc iespējas drošākā veidā un atgriezties Igaunijā. Tā kā gaisa satiksme ir slēgta, nepieciešams izmantot sauszemes transportu – autobusu, vilcienu, īrēt mašīnu vai paņemt taksometru. Ministrija rekomendē doties uz Rietumiem, galvenokārt uz Poliju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15632319sec.