Travelnews.lv redaktore: Atvaļinājuma novērojumi – kas mainījies Turcijā gada laikā

Viens no populārākajiem atpūtas tūrisma galamērķiem šogad bija un vēl ir Turcija. Šajā valstī rudens atvaļinājumā biju arī pērn, kad atpūta vēl bija nedaudz pandēmijas zīmē, tādēļ ir ko salīdzināt.

Dārdzība

Turciju turpina plosīt smaga inflācija, lira turpina zaudēt savu vērtību. Pērn šo faktoru ietekmē atpūta Turcijā bija gana lēta. Proti, baudīt ēdienus restorānos varēja par naudiņām līdz 15 eiro, bet iepirkšanās veikalos bija ļoti lēta.

Šajā rudenī situācija jau ir daudz savādāka. Piemēram, Vakariņas divām personām Antālijas vecpilsētā zivju restorānā izmaksāja 140 eiro. Un tas par jūras velšu plati – kalmāriem, astoņkājiem un karaliskajām garnelēm, kā arī par pāris dzērieniem. Pērn tas viss bija daudz lētāk.

Daudz dārgāki ir kļuvuši transfēra pakalpojumi, arī taksometri. Tiesa gan, “fast food”, piemēram, doner kebabs, maksā tāpat vien – ap diviem eiro.

Ja pērn “Starbuck’s” kafija maksāja nedaudz zem diviem eiro, tad šogad tāds pats dzēriens jau cenas izteiksmē tuvojas četriem eiro.

Cenas cēlušās arī precēm veikalos ārpus tūristu iecienītākajām vietām. Ja pērn T-kreklus varēja nopirkt pat par 1 eiro, tad šogad cenas pat uz lielām atlaidēm jau ir vismaz divreiz dārgākas.

Cenas cēlušās arī par turku pirts pakalpojumu. 4-5* viesnīcās pilnā “hamam” programma tagad maksā, sākot no 70 eiro un uz augšu. Lētāk var atrast pilsētā – “ielas cenas” ir no 30 eiro par pilno programmu, kas iekļauj saunu, tvaika pirti, pīlingu, ziepju masāžu un 30 minūšu eļļas masāžu. Var sarunāt arī atlaidi, un cena būs 25 eiro, bet tad jārēķinās, ka arī masāža būs ar atlaidi – žvīks, žvāks un gatavs.

Servisa kvalitāte

Pērn viesmīlībā strādājošie cilvēki bija tik ļoti noilgojušies pēc tūristiem un biznesa uzplaukuma, ka bija priecīgi redzēt katru viesu. Darbiniekiem bija smaids līdz ausīm, viesmīlīgas sarunas. Šogad situācija jau ir daudz savādāk. Cilvēku ir ļoti daudz, bet pandēmijas gados daļa viesmīlības darbinieku ir devušies citu darbu meklējumos.

Darba roku trūkums ir ļoti jūtams. Bieži vien restorānos ir pārāk maz apkalpojošā personāla, kas pret vakaru vairs nespēj sejā uzburt prieku un vēlmi redzēt klientus. Izrādās, sezonas darbinieki bija paņemti darbā līdz oktobrim, bet, iestājoties rudenim, palaisti mājās. Taču tūristu skaits nebūt nesamazinās. Gala rezultātā apkalpojošais personāls ik dienu strādā līdz pat 16 stundām bez brīvdienām. Līdz no pārguruma vienkārši krīt. Tādēļ smaidīgus viesmīļus un bārmeņus, īpaši darbadienas beigās, grūti redzēt.

Papļāpājot ar seniem paziņām, kas strādā tūrisma sfērā, nākas secināt, ka viņi gaida sezonas beigas, bet sezona vēl nesteidz beigties. Un, šķiet, šogad, baidoties no cenu kāpuma, pārziemot uz Turciju dosies ne viens vien eiropietis. Tā kā Turcija par viesu trūkumu sūdzēties nevarēs vēl ilgi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48453307sec.