Praktiski padomi labam atvaļinājumam Hurgadā

Viens skaists ceļojums ir noslēdzies – infotūre uz Hurgadu, ko organizēja tūroperators “Coral Travel”. Ļoti vērtīga, izzinoša un jauka infotūre, pateicoties lieliskajai organizācijai un cilvēkiem, ar kuriem bijām kopā nedēļas garumā gan darbā, gan arī mazliet atpūtā!

Ceļojums bija fantastisks! Un, lai tāds tas būtu visiem, iesaku izlasīt dažas lietas, ar kurām Ēģiptē ir jārēķinās, lai nekas nespētu aizēnot atpūtas burvību! Mazās nianses, kas izbaudītas uz savas ādas!

Neceriet uz labu internetu

Šī bija mana pirmā vizīte Ēģiptes kūrortā Hurgadā, un tā nelika vilties – vēlēšos šeit atgriezties vēl un vēl. Tiesa gan, priekšroku dodot atpūtai, nevis attālinātajam darbam! Jo Hurgada ir ATPŪTAS galamērķis! Kādēļ? Jo interneta pieslēgums ir tik vājš, ka mēģinājumi strādāt sagādāja vairāk galvassāpes,nevis veicināja ražīgu darba procesu.

Daudzās viesnīcās ir pieejams Wi-Fi. Taču jārēķinās, ka signāls ir gana vājš, un īpaši brīžos, kad visi atpūtnieki dodas savās istabiņās no pludmales, proti, apmēram 17, internets vai nu vispār pazūd, vai arī darbojas gliemeža ātrumā.

Alternatīva iespēja ir iegādāties vietējo SIM karti! Te nu uzreiz ir dažas nianses – labāk to neiegādāties lidostā, jo ir bijuši gadījumi, kad tur iegādātā nedarbojas. Tad jau labāk SIM karti iegādāties viesnīcā, jo, ja rodas kāda problēma, to ir vieglāk atrisināt uz vietas. Taču lielas ekspektācijas, ka mobilie dati darboties perfekti visās vietas,gan nevajadzētu lolot...

Tātad – jā Hurgadai, bet atpūtai, nevis darbam!

Taksometra pakalpojumi

Pateicoties zemajai degvielas cenai Ēģiptē (jā, jā, pārrēķinot eiro, cena par litru ir ap 50 centiem), taksometra pakalpojumi nav dārgi šajā valstī. Tomēr ir iespēja ietaupīt arī šajā aspektā – lejuplādējiet “Uber” aplikāciju un vizinieties ļoti lēti. Ieteikums – nepiesaistīt kredītkarti, bet norēķinus veikt skaidrā naudā!

Ko sagaidīt no pludmales

Hurgada ir gana vējains galamērķis, it īpaši ziemā. Un šobrīd, lai cik tas nebūtu dīvaini, ir ziema. Dienas laikā gaiss sasilst līdz pat 30 grādu atzīmei, vismaz novembrī, taču neviens nevar garantēt,ka tieši tajā laikā, kad būsiet tur, būs tik silts!

Sarkanā jūra ir vēl joprojām ļoti silta un... sekla. Ieplānojot savu ceļojumu, ņemiet vērā, lai tas nebūtu pilnmēness laikā, jo tad ir novērojams bēgums, un tad, ierodoties atpūtā, jūra ir gana tālu atkāpusies. Ja rocība ļauj, tad peldētgribētājiem labāk izvēlēties viesnīcu, kas atrodas pie pludmalē, un kurā ir mols. Pāris simti metru pa molu, un tad var arī ļoti labi izpeldēties!

Dodoties uz Hurgadu, noteikti ir jāņem līdzi īpašas čībiņas. Koraļļi ir skaisti, bet asi... un var kur paslēpties arī kāds negants jūras ezis.

Sauļošanās laikam labāk tomēr paņemt līdzi arī kādu aizsardzības līdzekli pret saules stariem. Ja par to būs piemirsies, par saprātīgām naudiņām ir iespējams iegādāties uz vietas. Starp citu, izmēģināju kādu senu ieteikumu,lai būtu skaistāks iedegums, sasmērēties ar kokosriekstu eļļu. Neapdegu, iedegums sanāca viegli brūns, bet jāņem vērā, ka mūsu infotūres dalībniekiem pavadīt laiku pludmalē nesanāca daudz laika, bet atpūtniekiem,kuri zem saules stariem pavada pa 4-8 stundām katru dienu, šāds ieteikums noteikti sagādātu vairāk nepatikšanu, nekā prieku.

Un vēl, plānojot savu laiku,noteikti atcerieties, ka Hurgadā pludmales ver ciet līdz ar saulrietu. Proti, šobrīd vairs pēc plkst. 17 apsargi neļauj doties peldēt jūrā!

Kā ģērbties

Kā jau minēts, arī Ēģiptē jau ir iestājusies ziema. Tas nozīmē, ka, gatavojoties ceļojumam, līdzās peldkostīmam, šortiņiem, krekliņiem un gaisīgām vasaras kleitiņām jāieliek arī kas siltāks, kas noderēs vakaros. Proti, noteikti garās bikses, kāds džemperis vai jaka, vai arī viegla vējjaka. It īpaši, ja vakaru plānots pavadīt, piemēram, ieturot maltīti restorāna āra terasē.

Viesnīcu izvēlei jāpieiet ļoti atbildīgi

Apskatot kopā ar aģentiem infotūres laikā daudz un dažādu līmeņu viesnīcas, jāsecina, ka ne visas 5* naktsmītnes tiesām atbilst 5* standartiem, bet dažas labas 4* viesnīcas pat ir labākas. Tas nozīmē, ka, ja vēlaties kvalitatīvu atpūtu, prasiet padomu pieredzējušas aģentam, nevis paļaujieties uz intuīciju! Viesnīcas, kurās var atpūsties par lētu naudu, tomēr sagādās vilšanos, un gana lielu!

Svarīgi, iegādājoties ceļojumu, uzreiz saprast savas vēlmes. Proti, ja pasūtīsiet promo numuriņu, un, ierodoties naktsmītnē tas būs tālu no tāda, kādā vēlētos pavadīt nedēļu, nomainīt pret labāku būs teju vai neiespējami, jo viesnīcas šobrīd ir pārpildītas!

Tas pats arī attiecas par pašām viesnīcām – pērkot lētāko, neiedomājieties, ka saņemsiet labu servisu un, esot jau uz vietas, pat par lielu piemaksu,Jūsu aģentam vai tūroperatoram būs grūti atrast alternatīvu gluži vienkārša iemesla dēļ – viesnīcas tiešām ir pārpildītas, pat pašas dārgākās un ekskluzīvās!

Ak, šie gardie ēdieni

Šīs nedēļas laikā esmu pieņēmusies svarā vismaz par dažiem kilogramiem, par spīti tam,ka katru dienu nostaigājām padsmit kilometrus. Pie vainas ļoti gardais ēdiens,kuru baudījām dažādās viesnīcās un restorānos. Jā, ēģiptieši mīl paēst, un mīl pabarot arī savus viesus.

Īpašs stāsts ir saldumi, no kuriem nu nekādi nevarēju atteikties. Sākot no austrumu saldumiem, beidzot ar ekskluzīvām kūkām – tādām, kas pašas kusa mutē.

Kārdinājumu ir gana daudz. Tagad atliek cerēt, ka atgriešanās realitātē ļaus ātri neitralizēt Ēģiptē uzkrāto glābšanas riņķi...

Kā sevi pasargāt no gremošanas sistēmas problēmām

Ļoti noveicās šīs nedēļas laikā ne reizi nesastapties ar gremošanas sistēmas problēmām, un iegādātais “Antinal” tā arī palika neizmantots. Bet liela daļa mūsu kolēģu gan uz savas ādas “izbaudīja” šo Ēģiptes blakni.

Iespējams, mana gremošanas sistēma ir gana rūdīta, vai arī līdz pat sīkākajām niansēm ievēroju ieteikumus:

1) Lietot ūdeni tikai no pudelēm;

2) Nedzert dzērienus, kuros ir ledus;

3) Neēst augļus un dārzeņus, kurus pati neesmu nomazgājusi ar ūdeni no pudeles;

4) Zobu tīrīšanai izmantot tikai ūdeni no pudeles.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43598199sec.