Ideju ceļvedis: Ziemassvētku laiks hipsterīgajā Kopenhāgenā

Ja Ziemassvētku brīvdienās gribas smelties iedvesmu un enerģiju un burtiski “izvēdināties”, tad īstais galamērķis būs Dānijas galvaspilsēta Kopenhāgena. Pilsēta tiek ierindota pasaules TOP labāko pilsētu topos jau vairākus gadus pēc kārtas un tā apvieno sevī gluži visu, ko var kārot sava perfektā Ziemassvētku atvaļinājuma laikā –burvīga Ziemassvētku noskaņa, pasaules līmeņa restorāni, skaista pilsētas arhitektūra, bagātīga kultūras un naktsdzīve. Taču tam visam pa vidu – Kopenhāgena ir komfortabli izstaigājama ar kājām, vai izbraucama ar riteni. Par to, kā izplānot perfekto atvaļinājumu Kopenhāgenā, lasiet šajā rakstā.

Ērta un komfortabla nokļūšana

Ērtākais veids, kā nokļūt Skandināvijā ir izmantojot prāmju pārvadātāja DFDS pakalpojumus, kas katru dienu kursē 21:00 no Klaipēdas ostas un Karlshamnā, Zviedrijā ierodas nākamajā rītā 8:00. Jau uzsākot ceļu ar prāmi būs iespējams sajusties kā īstā Ziemassvētku pasakā, vērojot ziemīgo jūras ainavu aiz loga un pateicoties īpašajām Ziemassvētku dekorācijām uz prāmja klāja.

DFDS prāmis ir ne vien ātrs, bet arī ērts veids, kā ceļotāji var nokļūt Zviedrijas dienvidos no kuriem tālāk ar savu auto iespējams doties uz Kopenhāgenu, šķērsojot Ēresunda tiltu, kas savieno Zviedriju ar Dāniju. Starpcitu, šis tilts ir unikāls arhitektūras objekts – tas ir ne vien garākais tilts Eiropā, bet arī simbolizē abu valstu ciešo sadraudzību un saikni. Ceļu iespējams mērot gan ar vilcienu, gan ar privāto auto, gan arī ar motociklu, un ceļotāji var sasniegt Dānijas krastus vien nepilnas stundas laikā.

Ziemassvētku tirdziņu maģija

Apmeklējot Kopenhāgenu Ziemassvētku laikā, noteikti jāapmeklē vismaz viens no pilsētā esošajiem Ziemassvētku tirdziņiem. Populārākais no tiem atrodas Trivolli dārzos pašā Kopenhāgenas centrā. Paši dāņi ir iecienījuši apmeklēt tieši šo tirdziņu, jo tajā iespējams ne vien aplūkot skaisti izdekorēto Ziemassvētku egli, bet arī doties ziemīgā pastaigā un izbaudīt tur esošā atrakciju parka izklaides. Katru gadu Trivolli parkā tiek uzstādīta arī slidotava, kur izbaudīt īsteni ziemīgu aktivitāti.

Pēc slidošanas sasildīties palīdzēs dāņu tradicionālais karstais ziemas dzēriens jeb glogg, kas pēc garšas ir līdzīgs mums pašiem zināmajam karstvīnam, kam tiek pievienotas arī mandeles un rozīnes, padarot šo dzērienu īpaši aromātisku un sildošu. Tradicionālo dāņu glogg ieteicams baudīt kopā ar dāņu virtuļiem jeb Aebleskiver (dāņu: Æbleskiver) , kam gatavošanas laikā tiek pievienota šķipsniņa kardamona un pasniegti tie tiek ar pūdercukuru vai kļavu sīrupu.

Kopenhāgenas klasiskā kanāla tūre

Ja reiz esat Kopenhāgenā, tad vispirms ir jāizbauda klasiskā Kopenhāgenas burvība - kanāla tūre. Braucienā ar šādu laivu, gids pastāstīs par skaistajām baznīcām, pilīm, vecajām, kultūras pieminekļu sarakstā iekļautajām ēkām, jaunbūvēm un citiem interesantiem apskates objektiem. Šī ekskursija ar kuģīti izbrauc no pilsētas sirds, un tā ved garām dažādiem Kopenhāgenas labākajiem apskates objektiem un apskates vietām.  

Ziemassvētku laikā Kopenhāgenas kanāli tiek īpaši dekorēti ar lampiņām un dažādām dekorācijām, kas palīdzēs notvert īsto svētku sajūtu. Brauciena cena ir vien aptuveni 15 eiro vienai personai, kas ļaus stundu garā braucienā sajust pilsētas šarmu, atpūsties un baudīt pilsētu no pavisam neierasta skatupunkta.  

Kopenhāgenas hipsteru kvartāls

Kad kuģīša braucienā būsiet iepazinuši vistipiskākās Kopenhāgenas tūristu vietas, tad kā nākamo pieturu obligāti jāieplāno Kopenhāgenas hipsteru kvartāls, kas kalpo kā vietējo satikšanās vieta. Kopenhāgenas hipsteru kvartāls, ko sauc Vesterbro, ir lieliska vieta, kurp doties ar draugiem vai ģimeni. Kvartāls ir īpašs ar to, ka savulaik Vesterbro kalpoja kā Kopenhāgenas sarkano lukturu rajons.

Šodien šis hipsteru kvartāls apvieno daudz dažādus iespaidus, kur katrs atradīs sev piemērotāko izklaidi. Vesterbro atrodas daudzi Kopenhāgenas stilīgākie restorāni, vietas, kur baudīt kafiju, stilīgi veikali, kā arī tetovēšanas studijas un krāmu vintage veikaliņi.

Dāņu virtuves tradicionālās garšas

Esot Kopenhāgenā, noteikti ir jānobauda Dāņu tradicionālais ēdiens - smorrebrod, kas ir neatņemama Dāņu virtuves sastāvdaļa. Šis slavenais dāņu ēdiens ir atvērta sviestmaize ar dažādiem piedevām. Paši dāņi ir iecienījuši šīs sviestmaizes dažādās kombinācijās un visbiežāk tās tiek baudītas tieši pusdienlaikā, kā arī īpašās garšu variācijās tā tiek pasniegta arī Ziemassvētku laikā – populāras sastāvdaļas šai sviestmaizei ir lasis, cepetis, siļķe un citi gardumi.

Starp citu, Kopenhāgenā ir daudz brīnišķīgu vietu, kur nobaudīt smorrebrod. Ļoti krāšņa un astētiska vieta, kur baudīt šo un citas maltītes ir ielu ēdienu kvartāls - Reffen. Tas ir  ēdienu tirgus un pilsētas zona jaunuzņēmumiem, inovācijām un radošumam. Reffen kvartālā jūs atradīsiet vairāk nekā 50 jaunuzņēmumu - pārtikas stendus no dažādām vietām, bārus un radošās darbnīcas. Tā kā šis kvartāls atrodas blakus ūdenim, tad tas ir ideāli piemērots, lai baudītu ēdienus un dzērienus ar skatu uz Kopenhāgenas ostu no pirmās rindas.

Krogu burvība Kopenhāgenā

Dāņu viens no iecienītākajiem dzērieniem ir alus. To noteikti ieteicams izbaudīt kādā vietējajā Kopenhāgenas krogā, lai sajustu patiesu vietējo atmosfēru un iemīlētu tās burvību. Viena no vislabākajām vietām, Kopenhāgenā ir Jernbanecafeen krogs. Tas ir mājīgs krogs, kas ģimenei pieder jau trīs paaudzēs. Krogs piedāvā plašu, daudzveidīgu alus izvēli un dažas uzkodas. Kroga nepiespiesto atmosfēru nodrošina vilciena interjers un dekori un vecās gleznas. Katru svētdienu un trešdienu, sākot no plkst. 19.30, krogā skan dzīvā mūzika, tāpēc dodoties turp noteikti jāparūpējas, lai kājās būtu ērti apavi, lai var laisties dejā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.45246696sec.