NOVATOURS IESAKA: kāpēc ir vērts doties uz Dominikānu

Dominikānas Republika ir labi pazīstama kā banānu, mango, cukura, kafijas, kakao un tabakas mājvalsts. Tās rums un cigāri ir augstu novērtēti visā pasaulē. Tā ir viena no ģeogrāfiski daudzpusīgākajām Karību jūras reģiona valstīm ar satriecošām kalnu ainavām, tuksneša plašumiem, iespaidīgu koloniālo arhitektūru un daudzām pludmalēm. Tūroperators “Novatours” atklāj, kāpēc vismaz reizi dzīvē ir vērts doties uz šo Karību jūras pērli.

Dominikānas Republika ir paradīze romantiskām un aktīvām brīvdienām, atpūtai ģimenes lokā, sērfotājiem, kaitotājiem, kā arī tiem, kas lūkojas pēc mierīgas, lutinošas atpūtas kādā kūrortā. Tropiskā sala saviem viesiem piedāvā gan plašu klāstu kūrortu, gan aicina to apceļot, iepazīstot tās vēsturi, šarmantās pilsētas, mazpilsētas un iespaidīgos parkus, mācoties dejot slaveno vietējo bachata deju.

Kolumba atklātā pasaule

Ierodoties Dominikānas Republikā, acu mirklī pārņem krāsainā un interesantā salas vēsture. Mēģiniet iedomāties, kā jutās Kristofers Kolumbs, kad viņš pirms vairāk nekā 500 gadiem izkāpa uz sauszemes pēc 3 mēnešu ceļojuma pāri Atlantijas okeānam. Tobrīd neviens vēl nezināja par Amerikas kontinentu. Salu nosauca La Isla Española (Spāņu sala).

Vēlāk Kolumba brālis Bartolomejs nodibināja Sandomingo pilsētu, kas bija pirmā pastāvīgā eiropiešu apmetni Jaunajā pasaulē. Pēc tam, kad spāņi devās dziļāk Amerikas kontinentā, uz salas patvērumu rada angļu un franču pirāti.

Sala nonāca Francijas rokās, taču mierīgie laiki nebija ilgi – pēc vergu sacelšanās sala sadalījās divās daļās, no kurām viena tika pasludināta par Haiti, otra palika frančiem, un tika pasludināta par Dominikānas Republiku.

Dominikānas Republiku nevajadzētu jaukt ar citu Karību salu – Dominiku, kuru arī atklāja un kristīja K. Kolumbs.

Santodomingo - Kolumba ceļi

Dominikānas Republikas vēstures pulsu vislabāk var sajust tās galvaspilsētā Santodomingo, kas atrodas valsts dienvidos. Tā ir viena no pirmajām pilsētām, ko eiropieši izveidoja Amerikā. Lai arī Santdomingo vecpilsēta ir maza, tajā ir ko redzēt – pirmkārt, tā ir vēsturiskā arhitektūra: līdz mūsdienām saglabājušies daudzi aizsargmūri un drupas no Kristofora Kolumba laikiem.

Vairāk nekā 500 gadus senajā pilsētā atrodas ne tikai šajā reģionā, bet arī Amerikas teritorijā vecākā katedrāle, klosteris, cietoksnis un slimnīca. Saglabājušās arī pēdas no pirmo iekarotāju ikdienas - māja, kurā dzīvoja Kristofera Kolumba dēls, joprojām ir daļa no pilsētas apbūves.

Pilsētas modernajā daļā ir skatāma iespaidīga celtne, ko sauc par Kristofera Kolumba bāku.

Pilsētā ir rosīga naktsdzīve. Ne tikai bāros, restorānos, kafejnīcās, bet arī ielās skan Karību jūras ritma aizrautīgā un ritmiskā mūzika. Vecpilsētas ielās viena pie otras rindojas kafejnīcas.

Aktīvā izklaide: no ūdenskritumiem līdz vaļu vērošanai

Viena no iespaidīgākajām Dominikānas Republikas vietām ir Puertoplata, ko dēvē arī par Karību jūras reģiona tūrisma pamatlicēju. Tā apbur ar plašo, iespaidīgo ainavu, kurā mijas jūra, kalni, ielejas, upes un neskaitāmas pludmales. Šeit aug kakao un kafijas koki, tās vecpilsēta ir atsevišķas ekskursijas vērta. Netālu no pilsētas var apmeklēt dabas piedzīvojumu parku "27 ūdenskritumi" – izklaides vietu ar ūdenskritumiem un slidkalniņiem.

67 km uz austrumiem no Montekristo atrodama klusa pludmales pilsēta Punta Rucia, kas lepojas ar apburošu balto smilšu pludmali, mierīgu tirkīza jūru un brīnišķīgu skatu uz kalniem.

Blakus smilšainajam krastam, bagātīgās zemūdens ekosistēmas piedāvā niršanas iespējas un iespaidīgus koraļļu rifus. Un tiem, kam patīk vērot putnus, vajadzētu apmeklēt Estero Hondo lagūnu, kur pulcējas savvaļas putnu bari.

Katru ziemu, no decembra līdz martam, no aukstajiem ziemeļu ūdeņiem Samānas līcī ierodas pārokuprvaļi, lai šeit dotu dzīvību jaunajai paaudzei. Šī ir viena no slavenākajām vietām pasaulē, kur var redzēt šos krāšņos milžus savvaļā. Mirklis, kad šie milži parādās līcī, salā ik gadu ir ļoti gaidīts. Šeit pat iespējams arī vērot delfīnus, kas priecājas par kontaktu ar cilvēkiem.

No mangrovju audzēm līdz koku vardēm

Blakus lagūnai zaļo mangrovju meži – īsteni gaisa koku sakņu mudžekļi. Tos vislabāk izzināt, dodoties ekskursijā ar zirgiem - ceļā piestājot pie ūdenskritumiem un nelielām pilsētiņām.

Valsts ziemeļaustrumu piekrastē atrodas Los Haitises nacionālais parks, kur tiek aizsargāti cilvēka darbības neskartie subtropu meži. Šeit kokos vijas orhidejas, ziedot viena par otru skaistāk, čivina eksotiski putni, bet ūdeņos peld apdraudētie Amerikas lamantīni.

Kordiljeras kalnos atrodas mazpilsēta Konzanta, ko nereti dēvē par "Karību jūras Šveici" vai "apburto ieleju". Tā apbur ar pasakainiem skatiem. Šī reģiona apmeklētākais objekts ir Ebano Verde dabas rezervāts. Šajā nelielajā rezervātā sastopamas vairāk nekā 600 augu sugas, tostarp 80 dažādas orhideju sugas, aptuveni 100 putnu sugas, milzu koku vardes un ķirzakas.

Apceļojot salu, ieturot vakariņas restorānos, izklaidējoties naktslokālos – bačatas ritms pavadīs visur. Esot uz salas, ir vērts atvēlēt nedaudz laiku tās apguvei. Kad būs pienācis laiks atvadīties no šīs brīnišķīgās salas, deja paliks kā mūžīgs suvenīrs no tās.

Ideāls laiks atpūtai

Pateicoties siltajam (vidējā mēneša temperatūra 25-27 grādi pēc Celsija) klimatam visu gadu, salā ir lekna tropu veģetācija, mitrās kalnu nogāzēs aug tropu meži, bet kalnos – priežu meži. Tiesa, kalnos ir vēsāks, un ziemā temperatūra var noslīdēt pat līdz nullei. Lietus sezona ilgst no maija līdz oktobrim. Labākais laiks ceļojumiem uz Dominikānas Republiku ir no janvāra līdz martam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 19.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71514606sec.