Deviņi neparasti likumi, kas jāievēro autovadītājiem, ceļojot pa Eiropu

Pandēmija ir izdarījusi savas korekcijas ceļotāju paradumos, un viena no tām – popularitāti atguva izbraucieni ar personisko auto, un nešķiet, ka šī tendence varētu mazināties. Tomēr dažās valstīs ir gana dīvaini likumi, kas jāievēro ceļojot. Šos likumus ir apkopojis “Euronews”.

1. Nē bērniem priekšējā sēdeklī

Vairumā valstu priekšējā sēdeklī drīkst sēdēt bērni bez paliktņa, kas sasnieguši vismaz 1,35 metru garumu. Bet dažās valstīs, piemēram, Vācijā un Itālijā, minimālais auguma garums ir 150 cm. Bet Spānijā priekšējā sēdeklī nedrīkst atrasties persona, kas nav sasniegusi 18 gadu vecumu.

2. Ne visās valstīs fotoradari izskatās līdzīgi

Fotoradari visās Eiropas valstīs izskatās pilnīgi atšķirīgi. Piemēram, Itālijā fotoradari ir lieli un spilgti oranži, un dažkārt tos var sajaukt ar pastkastīti vai atkritumu urnu.

3. Neaizmirsti rezerves brilles

francijā, Spānijā un Šveicē briļļu nēsātājam vienmēr ir jābūt līdzi rezerves briļļu pārim.

4. Ugunsdzēšamajam aparātam jābūt līdzi

Lai gan, izejot tehnisko apskati Latvijā, ugunsdzēšamā aparāta klātbūtnei auto vairs netiek pievērsta liela uzmanība, daudzās valstīs, piemēram, Beļģijā, Zviedrijā, Spānijā un Norvēģijā ugunsdzēšamajam aparātam vienmēr ir jābūt līdzi.

5. Nost ar našķiem

Kiprā soda naudā var iedzīvoties, ja autovadītājs brauciena laikā lutina sevi ar uzkodām un padzeršanos – esot pie stūres nedrīkst dzert pat ūdeni!

6. Uzmanīgi ar alkoholu

Nenoliedzami braukt alkohola reibumā nedrīkst! Eiropas valstīs promiļu sliekšņi ir gana atšķirīgi. Tā, piemēram, Dānijā nedrīkst vadīt auto, ja alkohola saturs asinīs pārsniedz 0,2 promiles, bet Polijā – pat 0,02. Daudzās valstīs, kā, piemēram, Rumānijā, Čehijā un Ungārijā, pieļaujamais promiļu skaits ir 0.

7. Auto jābūt tīram!

Jā, jo, piemēram, Bulgārijā ir aizliegts braukt ar netīru automašīnu!

8. Nevalkāt austiņas!

Francija 2015. gadā aizliedza izmantot braukšanas laikā brīvroku austiņas. Ja kādu pieķer, tad draud naudas sods un soda punkti.

9. Pārbaudiet, vai zem automašīnas nav bērnu

Šāda prasība ir spēkā Dānijā – pirms uzsākt braucienu, ir jāpārliecinās, ka zem automašīnas nav paslēpušies bērni vai dzīvnieki.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23982382sec.