Kas noteikti jāredz, jāizdara un jānobauda 2023. gadā

Gada sākums ir lielisks laiks, kad salikt sev jaunus mērķus. Plānojot jaunus karjeras kāpienus, vēlamos pirkumus, personīgos izaicinājumus, ir svarīgi ieplānot sev arī atpūtu, apbalvojumu, laiku sev, tuvajiem cilvēkiem, krāšņām emocijām. Tūroperators “Novatours” dalās ieteikumos, ko būtu vērts ieplānot, lai gads nepazūd darbu un pienākumu skrējienā.

Pelnīta atpūta vienatnē, kopā ar ģimeni vai otru pusīti

Pazust straujajā ikdienas skrējienā ir viegli - darbi, pienākumi, rutīnas. Taču, gluži tāpat kā mobilajām ierīcēm ir nepieciešama periodiska uzlāde, vai dabai ziemas miers, kurā ņemt spēku vasaras ražīgajam laikam, arī cilvēkam ir nepieciešams mirklis atpūtai. Iekšējās baterijas uzlādei labu atspērienu dod “all inclusive” viesnīcas, kas nodrošina absolūtu savu viesu lutināšanu un aprūpi, lai tie savas brīvdienas varētu baudīt bez jebkādām rūpēm.

Šādas atpūtas izcilnieki ar senām un attīstītām “all inclusive” tradīcijām ir Turcija, Ēģipte, Bulgārija, taču arī citas valsts piedāvā šāda veida atpūtu.

Izvēloties viesnīcu, ir vērts pievērst uzmanību, kam tās vairāk ir piemērotas. To izšķir piedāvāto pakalpojumu klāsts un noskaņas. Viesnīcas ģimenēm nodrošinās īpašas izklaides iespējas mazajiem, lai vecāki var netraucēti baudīt atpūtu. Viesnīcas pāriem būs gādājušas par mierīgāku gaisotni un iespējām baudīt atpūtu noslēgtākā vidē. Viesnīcas jauniešiem gādās par ballīšu iespējām. Viesnīcas senioriem būs īpaši parūpējušās par vides piemērotību gados vecākiem cilvēkiem.

Atlasot sev atbilstošāko viesnīcas tipu, pievienojot tam vēlamo ēdināšanas veidu, lutinoša atpūta ir garantēta. Baseins, pludmale, spa, restorāni - viss vienuviet, viss rokas stiepiena attālumā. Viss tikai un vienīgi tam, lai ilgi gaidītā un cītīgi pelnītā atpūta ritētu nesteidzīgā mierā.

Kopīgi piedzīvojumi ar draugiem

Draugi - mūsu spēks un kopiena - tie ir cilvēki, ar kuriem var kāpt kalnos, iet pārgājienu takas, izzināt snaudošus vulkānus, ļauties okeāna viļņiem un vienkārši lieliski baudīt kopā brīvo laiku. Taču draudzība ir darbības vārds. Draudzība nevar iztikt bez saliedojāšām aktivitātēm. Un kopīgs ceļojums var uznest draudzību jaunos augstumos.

Draugu grupām, kas vēlas baudīt aktīvu atpūtu, lieliski piemēroti ceļojumu galamērķi ir Grieķija, Itālija, Tenerife, Melnkalne, Portugāle, Spānija, Tunisija.

Grieķija aicina iepazīt vēstures bagātību un dabas krāšņumu. To mēdz dēvēt par Rietumu civilizācijas šūpuli. Šeit ik uz soļa sastopami kultūrvēsturiski pieminekļi, atdzīvojas senas leģendas un to visu caurvij iedvesmojošs dabas skaistums. Tirkīzzila ūdens apskalotas pludmales, kalni, lejas un dāsni ražas lauki. Pavisam īpaša noskaņa ir meklējama tās salās - Korfu, Krētā un Rodas salā, kas katra apbur ar savu īpašo šarmu un noskaņu.

Itālija būs neaizmirstams ceļojums garšu pasaulē. Itālija ir pastas, picas, olīveļļas, espreso, kapučīno un vīna zeme. Te noteikti jānogaršo: “arancini” – rīsu bumbiņas, “sarde beccafico” – uzkoda no sardīnēm, “panelle“ – tradicionālā Palermo uzkoda, kas pagatavota no pupām, “tiramisu“ - deserts, kas pagatavots no kafijas, maskarpone siera un cepumiem, “gelato“ – saldējums, kuru gatavo tikai no piena, garšai pievienojot kafiju, šokolādi, augļus vai citas piedevas.

Tenerife ir lielākā no Kanāriju arhipelāga salām, kas tiek dēvēta arī par mūžīgā pavasara salu, jo visu gadu tur valda maigs un silts klimats. Aktīvas atpūtas cienītāji šeit var klaiņot pa banānu plantācijām, kolonistu pamestām villām un baltu mājiņu ciematiem, bet izklaides mīlētāji katru vakaru var apmeklēt kādu ballīšu vietu.

Melnkalne ir kalnu ieskauts dabas un vēstures dārgums. Šķiet, ka Melnkalnē atrodas pilnīgi visas pasaules iespaidīgais. Šeit ir daudz Adrijas jūras apskalotu pludmaļu, kas līdzīgas tām, kas ieskauj Horvātiju, valsts kalnu virsotņu, kas ir tikpat smailas kā Šveicē, savukārt tur esošie kanjoni atgādina Kolorado. Vēsturiskās pilis piepilda Venēcijas gars, bet pilsētas ir tikpat senas kā Grieķijā. Un viss tas savijas ar unikālo dabu.

Portugāle tiek dēvētā par paradīzi Eiropas malā. Tā apbur ar savu piekrasti. Bet vēl viens īpašs tās dārgakmenis ir Madeiras sala. Tā atrodas tālu no kontinentu krastiem, it kā iznirusi no Atlantijas okeāna dzelmes. Madeiras daba patiesi ir brīnumaina, subtropu klimats un bagātīgā flora, kas zaļo visu gadu, rada unikālas ainavas. Divas trešdaļas salas ir dabas rezervāts.

Spānijas karstasinīgums, kultūras bagātība un dzīves mīlestība ir maģisks savienojums, kas liek iemīlēt Spāniju acumirklī. Un ļoti īpašs šarms piemīt Katalonijas novadam, kas ir kā atsevišķa valsts valstī. Brīnišķīgs klimats, romantiskā Vidusjūras piekraste, gleznainās un daudzveidīgās ainavas, pilsētas, no kurām dveš viduslaiku elpa, viena no skaistākajām Eiropas pilsētām – Barselona, reģiona mutuļojošā kultūras dzīve, kā arī daudz svētki un izklaides pasākumi, piesaista ceļotājus no visas pasaules un garantē lielisku atpūtu.

Tunisijā ir spilgti izjutama arābu un franču kultūru specifiku. Dažbrīd šķiet, ka esat Eiropā, bet citā brīdī saskarsieties ar arābu valstu specifiku un vietējo iedzīvotāju neprognozējamo braukšanas stilu. Neskatoties uz atsevišķām, eiropiešiem neierastām lietām, valstij ir raksturīgs apburoši lēns dzīves temps un vietējo iedzīvotāju spēja priecāties par dzīvi. No Tunisijas mājup var pārvest un ikdienas dzīvē izmantot frāzi: "Ātrāk par ātri neko neizdarīsi".

Slēpošanas Eiropas sniegotajos kalnos

​Sniegoto Eiropas kalnu aktivitāšu baudīšana gada aukstajos mēnešos ir kļuvusi par tradīciju ne tikai ģimenēm, bet arī draugu grupām un darba kolēģiem. Ar katru gadu slēpošanas kūrorti piedāvā arvien vairāk izklaides un iespēju gan ilggadējiem šī ziemas sporta veida cienītājiem, gan jaunpienācējiem, kuri nekad nav stāvējuši uz slēpēm vai snovborda.

Lai arī slēpošana Eiropas kūrortos jau rit pilnā sparā, vēl līdz pat martam var paspēt izsvītrot no sava “to-do” darbu saraksta sniegotu kalnu virsotņu baudīšanu.

Sniega klātas, saules apspīdētas kalnu virsotnes, trases, kurās ir vērts izbaudīt katru minūti, un ekstrēmi saviļņojumi sirdī, ķerot adrenalīnu - to visu šogad izjust var Itālijas un Francijas Alpos, kā Andoras Pirenejos.

Eksotisku valstu izziņa

Rūdīti ceļotāji piekritīs - jo biežāk ceļo, jo eksotiskākas valstis gribas iepazīt. 2023. gads aicina atklāt un iepazīt virkni eksotisku galamērķu: Dominikānu, Kubu, Maldīvas, Maurīciju, Meksiku, Seišelas, Šrilanku, Tanzāniju.

Dominikāna ir paradīze romantiskām un aktīvām brīvdienām, atpūtai ģimenes lokā, sērfotājiem, kaitotājiem, kā arī tiem, kas lūkojas pēc mierīgas, lutinošas atpūtas kādā kūrortā. Tropiskā sala saviem viesiem piedāvā gan plašu klāstu kūrortu, gan aicina to apceļot, iepazīstot tās vēsturi, šarmantās pilsētas, mazpilsētas un iespaidīgos parkus. Apceļojot salu, ieturot vakariņas restorānos, izklaidējoties naktslokālos neiztrūkstošs būs bačatas ritms.

Kuba ir viena no pasaules intriģējošākajām valstīm. Fantastisks klimats, baltu smilšu pludmales, caurspīdīgā un siltā Karību jūra, autentiskā Havana, senās automašīnas, salsa, cigāri, rums un pat valsts sociālistiskais autoritārais režīms piešķir Kubai neatkārtojamību. Iespaidīgākā un vēsturiskiem notikumiem piesātinātākā apskates vieta ir Havanas Vecais pilsētas laukums. Šeit kopš 16. gadsimta ir izpildīti ne tikai nāves sodi un organizēti mītiņi, bet arī notikuši festivāli un buļļu cīņas.

Maldīvija visā pasaulē tiek uzskatīta par vienu no pasaules lieliskākajiem galamērķiem pludmaļu dzīves baudīšanai. Salas ir dāsni rotātas ar baltu smilšu pludmalēm, ko ieskauj šalkojošas palmu audzes un siltie Indijas okeāna ūdeņi. Tāpat tā ir niršanas un snorkelēšanas paradīze. Ar dziļiem kanāliem starp salām, kas nodrošina jūras dzīvības pārpilnību, šeit var manīt milzu vaļu haizivis, velnrajas, dažādus zemūdens pasaules iemītniekus: no koraļļiem, krāsainām zivīm līdz bruņurupučiem un haizivīm.

Maurīcija ir īsts paradīzes stūrītis tiem, kas ilgojas pēc romantikas un dabas skaistuma. To mēdz dēvēt par brīvdienu paradīzi. Piekrastes līniju veido skaistas pludmales, kas ir slavenas ar melnas lavas un baltu smilšu bagātīgiem kontrastiem. Lai arī Maurīcija ir viena no mazākajām Āfrikas valstīm, tā ir īsta paradīze ceļotājiem - ar bagātīgu viesnīcu klāstu, augstvērtīgu servisu, lielisku klimatu, apburošajām dabas ainavām, skaistām pludmalēm, bagātīgu zemūdens pasauli.

Meksika ir viena no pasaules eksotiskākajām un idilliskākajām vietām. Karību jūras un Kankūnas pludmales atstās neizdzēšamu iespaidu. Acteku un maiju civilizāciju atstātais mantojums, vēsturiskās pilsētas, skaistā daba, baltu smilšu pludmales un caurspīdīgā Karību jūra vilina ceļotājus no visas pasaules. Kankūnas vecpilsēta ir vieta, kuru apciemot, lai tuvāk iepazītu patieso meksikāņu dzīvi.

Seišelas tiek dēvētas par Indias okeāna pērli. Tās piesaista ceļotājus ne tikai ar savām skaistajām pludmalēm, burvīgajiem līčiem, dzidru un siltu okeāna ūdeni, bet arī ar iespaidīgu eksotisko dabu. To lielākā sala Mae apbur ar skaistām savvaļas pludmalēm un apskates vietu daudzveidību. Meklējot jaunas garšas, ieteicams ieskatīties ruma vai tējas gatavošanas rūpnīcā.

Šrilanka piesaista ceļotājus ar ainavu daudzveidību. Šeit ir gan 2,5 km augsti kalni, gan plaši līdzenumi, kas pāriet stepēs, un nebeidzami džungļi, smilšu un vienas no skaistākajām pasaules pludmalēm, ko apskalo mierīgais un siltais Indijas okeāns. Salu var nosaukt par lielu dabas rezervātu. Šrilankā ir sastopami ne vien ziloņi, bet arī leopardi, savvaļas kaķi, šakāļi, piecas pērtiķu sugas un pat Ceilonas lāči. Šeit var ieraudzīt krokodilus, varānus un citas dažādu sugu ķirzakas un čūskas. Daudz ir arī putnu – papagaiļu, pāvu, dzērvju.

Zanzibāra, pazīstama arī kā garšvielu sala. Tā ir daļēji autonoma valsts Tanzānijā, kas atrodas Indijas okeāna salu plašajā arhipelāgā, tikai desmitiem kilometru attālumā no Āfrikas sauszemes. Zanzibāra sastāv no divām lielām salām, kas pazīstamas kā Unguja un Pemba. Maigais tropiskais klimats, siltais un dzidrais jūras ūdens, skaistas pludmales ar palmām un kokosriekstu kokiem līdzās tām, padara Zanzibāru par vienu no populārākajiem ceļojuma galamērķiem pēdējos gados. Visvairāk aizrautīgos ceļotājus piesaista Jozani mežs, dabas rezervāts, kas ir mājvieta vairāk nekā 50 tauriņu sugām un 40 putnu sugām. Parkā var redzēt arī, pērtiķus kas pieder pie aizsargājamām sugām, jo ir pie izmiršanas robežas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras TIC
,


CelojumuBode.lv
,


Rixwell Segevold Hotel
,


1Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14362216sec.