Pasaules apceļotāja Laura Jakovica: Kāpēc Kolumbija?

Laura Jakovica ir kaislīga pasaules apceļotāja, kura ilgu laiku ir strādājusi tūrisma nozarē, šoreiz ziņo no Kolumbijas:

Lauras Jakovicas ceļojuma foto mirkļi ŠEIT

Kāpēc Kolumbija? 

Šis jautājums pirms devāmies ceļā tika uzdots neskaitāmas reizes. Un tāda viena atbilde tam laikam īsti nav. Mani vienmēr ir intresējušas spāņu valodā runājošās valstis, kā arī vēlme beidzot nokļūt Dienvidamerikā un protams beidzot izmantot savas jauniegūtās spāņu valodas zināšānas.

Kad pagāšo gadu bijām Meksikā izlēmām, ka nākamais cełojums būs tieši uz Kolumbiju.
Un jo vairāk lasīju un meklēju informāciju par Kolumbiju, jo vairāk tā ieinteresēja.
Un te nu mēs esam - otrā pasaules malā, kārtējais sapnis, kas nu jau kļuvis par īstenību.

Visbiežāk Kolumbija cilvēkiem asociējas ar Pablo Eskobāru, zādzībām, karteļiem un narkotikām kā arī ar vienu no bīstamākajām valstīm, kas vēl pirms 15 gadiem tā arī bija, lai gan arī šobrīd ir vietas,kur labāk tūristiem nebraukt, daudz vairāk ir to vietu, kuras ir vērts apskatīt un ir tūristiem pavisam draudzīgas.

Man jau liekas tas ir atkarīgs no tevis paša, lai gan vienmēr var gadīties būt nepareizajā vietā un laikā, taču pār to mums nav kontroles un tā vietā lai baidītos, es labāk traucos iekšā neparedzamajā un iepazīstu jaunu valsti.

Un tie kas mani pazīst zin, ka man vairāk ‘bail’ no atpūtas viesnīcā un nekā nedarīšanas 😅

Kas tad ir mūsu plānā?
To mums ir daudz - Kalni, džungli, kafijas plantācijas, pilsētas, nacionālie parki.. tik daudz ko esam plānojuši apskatīt un tad jau beigās redzēs vai visam pietiks laika, jo būsim šeit tikai 15 dienas, kas priekš tik lielas valsts, nav nekas daudz.
Bet centīsimies izbaudīt pēc iespējas vairāk no ta visa, ko Kolumbija sniedz un kaut nedaudz no tā visa arī parādīt jums.📸

Kā mēs šeit nokļuvām?
Rīga - Frankfurte - Miami - Bogota

22 stundas ceļā un esam klāt, protams ir iespēja lidot ar vienu pārsēšanos, tāču šādā veidā ietaupijām pārsimts eiro.
Bet nu ir laiks lekt iekšā nākamjā lidojumā un doties uz vienu no lielākajiem Kolumbijas kafijas reģioniem.
Hasta luego ✌️

Salento / Cocora Valley

Vakar no Bogotas devāmies nepilnas stundas lidojumā uz Armēniju. Nolaižoties lidostā apkārt pavērās brīnišķīgs skats. Kalni, džungļi, kafijas un banānu plantācijas…

No lidostas vien nepilnas pus stundas braucienā nokļuvām Armēnijas centrā, kur mums bija jāatrod autobuss uz mūsu galamērķi - Salento. Paveicās, ka kāds vietējais ieraugot mūsu izmisušos skatienus mums palīdzēja atrast īsto autobusu. Tad nu laimīgi devāmies ceļā..

Nonākot Salento mūs sagaidīja lietus. Nu tāds kā pa Jāņiem - kārtīgs gāziens 😄 Un tā tas turpinājās visu vakaru tāpēc izlēmām doties uz vietu, kur varam patverties no tā un uzspēlēt kolumbiešu nacionālo spēli - Tejo (teho).

Noteikumi ir diezgan vienkārši, metāla disks jāmet tā lai tas trāpītu tuvāk vidum, kur atrodas metāla riņķis kuram virsū uzliktas šaujampulvera paciņas.

Mums gan kautkā nesanāca ‘uzspridzināt’ tās paciņas, bet nu interesanti bija tāpat.

Salento ir maza pilsētiņa Kolumbijas kafijas reģiona trīstūri. To ir iecienījuši tūristi, ne tikai kafijas dēļ bet arī Cocora ielejas dēļ.

Šeit aug pasaulē garākās palmas (Vax palms), kuras spēj sasniegt pat 60m augstumu.

Bijām plānojuši doties uz ieleju agri no rīta, bet no rīta lija kā ar spaiņiem un sapratām, ka ir mazliet jānogaida. Un tā bija pareizā izvēle. Devāmies uz Salento centru, kur ir piejams transports uz ieleju. Mazi džipiņi, kuri izbrauc tad kad tie ir piestūķēti pilni 😁 mums paveicās, jo turpceļā tikām stāvēt ārpusē. Lai arī lietus vēl nebija mitējies - tie skati, kas pavērās acīm bija vārdos neaprakstāmi. Džungļi, ūdenskritumi, kalni un krāčainas upītes..

Kad nonācām galā, iekšā sēdošie apjautājās vai mums viss kārtībā, jo brauciena beigās lietus bija pieņēmies spēkā, nosmējāmies ka vismaz beidzot esam pamodušies. Un tad sekoja pats interesantākais, viena meitene pienāca pie mums un jautāja vai runājam latviski. Es saprotu ir liela iespēja satikt latviešus populārās tūrisma vietās, bet liels bija pārsteigums satikt kādu latviski runājošu Kolumbijas vidienē😁

Pēc pāris stundu pastaigas devāmies atpakaļ uz centru, lai dotos nākamajā piedzīvojumā uz kafijas plantācijām.

Nonākot tur mūs iepazīstināja ar kafijas veidiem un tad lika pie darba, katram bija jāsalasa 10 kafijas pupiņas, ar noteikumu, ka tās ir pilnīgi gatavas, ja nē tad tiksim atlaisti 😄

Izrādās, ka Kolumbija ir trešā lielākā kafijas eksportētāj valsts un šī kafija bija tiešām izcili garšīga. ☕️

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58191013sec.